SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 1 och vårt Herrlag spelar i div 4.
 
Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Dam
Välkomna till en ny fotbollsfest i helgen!
2023-06-01 19:13, Dam
Foto/montage: Robert Bjarnefeldt

Avspark lördag 13.00 – då tar våra damer emot Segeltorps IF.

Efter senaste, och lite tunga veckan är det dags för att visa vår segervilja på hemmaplan.

Enligt väderprognoserna har det sköna sommarvädret ersatts av moln och betydligt kyligare väder. Det finns m a o ingen anledning att söka upp bad och sol och utan göra något för själen mer uppbyggligt!  Åk till Ringvallen för ytterligare en helg med spännande matcher.

Förutom Damlaget på lördag, fortsätter U-laget sin kamp i Damtvåan, denna vecka emot Lysvik. Söndag 13.00.

 

Lördagens motståndare ”Seglet” är nykomlingar i division 1 efter en övertygande serieseger i Div 2 Östra Svealand 2022. 

Laget har inte visat några nykomlingstendenser utan har gjort bra ifrån sig. 5 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster är riktigt bra!

Det här kommer verkligen att bli något att bita i för våra tjejer! Hittills har vi en lite trist rad med uddamålsförluster som känns onödiga. Men nu är det dags att bita ihop och göra allt för att bryta trenden!

 

Därmed önskar vi publik, Segeltorps IF, domare och våra samarbetspartners välkomna!

Naturligtvis sköter vi om din törst och hunger via vår kiosk – alltid öppen matchdagar! 

 

Nu kör vi!

Damstyrelsen

 

Herr
Larsa ger sin analys av 1-1 matchen
2023-05-31 23:48, Herr
 
Onsdagsmatchen emot Kungsör
2023-05-30 06:14

"Det är förhoppningsvis inför en underbar publik som vanligt vi kliver ut på Ringvallen IP och spelar säsongens 7e match. 

 

Vi gästas av Kungsör BK ett Kungsör som vaknat till ordentligt på slutet och man kommer med en 3-0 seger senast mot Arboga i ryggen. Kungsör huserar på en 3e plats för tillfället en poäng före vårat grabbar. BK30 kommer senast med ett oavgjort resultat mot Irsta, en match där BK skapa otroligt mycket men inte fick till det i det sista avgörandet. 

 

Vi är sjukt taggade att visa att vi hör hemma i toppen av denna serie, och vi är redo att börja klättra i tabellen."

 

/Peter "Curre" Lindblom, Sportchef

F19
Storförlust i Hallsberg efter tung första halvlek....
2023-05-29 22:27, F19

Ja det var mindre kul att redan efter 30 minuter kunna konstatera att det skulle bli förlust ikväll.  4-0 i halvlek och ytterligare ett mål i andra gav en klar förlust.

Men det är en tuffare serie och fler lag kommer att få stora problem med Hallsberg på bortaplan.  Det är väl egentligen bara att lyfta på hatten och tacka Hallsberg för "lektionen".

För vår del blev det inte den vändning vi så väl behöver.  Men det kommer fler matcher och vi kommer att klara det här! Ta poäng, vinna matcher - var så säkra!

Ikväll gick det dock inte vägen  och det var en lite uppgiven Coach Anna, men som ändå kunde se ljuspunkter i lagets andra halvlek.

"- Jadu vad ska man säga. Tung förlust men idag var vi inte nära. Vi var inte med från start, första 30 minuterna var inte bra och de avgör matchen där. Därefter ändrar vi lite och får till lite bättre spel och skapar några halvchanser. I början av andra så försöker vi spela och kommer till flera chanser men bollen vill inte in. Men vi gör en bättre andra halvlek med större delen av bollinnehavet.

Nu är det bara att bryta ihop och ladda om för en ny match på söndag. "

 Ja på söndag väntar Lysviks IK  på Ringvallen - 13.00 och vi räknar med att Du är där och visar att stödet behövs just nu.

 

Från Nerikes Allehandas pigga redaktion kompletterades textroboten med lite  intervju med tränaren i Hallsberg:

"– Vi fick bra utdelning på våra chanser samtidigt som vi försvarade oss bra över hela planen, kommenterade Hallsbergs tränare Thomas Bengtson efter matchen."

 

Träning i veckan och på söndag är det dags igen!

 

Ses på Ringvallen

Damstyrelsen

 

 

 

 

 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer
Arenapartners