SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Sju spelare kallade till Regionala utvecklingslägret för F06
2021-10-19 08:10

Hela sju BK30 tjejer är kallade till Regionala utvecklingslägret 4-7 November.

På reservlistan är två av fyra spelare från BK30.

Lycka till tjejer!!

Dam
Hemmamatch - Vaksala SK 17 oktober
2021-10-17 07:54, Dam

Som en avslutning på årets MCDonalds Cup är det match för Damlaget mot Vaksala SK på Ringvallens konstgräs.

 

Matchen startar 17.00 och laget är grymt motiverade att fortsätta trenden med ytterligare en övertygande seger. Veckans match i Avesta var ytterligare en uppvisning i fartfylld och offensiv fotboll - dags igen mot Vaksala? Hoppas det!

Det är ett nöje att se med vilken hängivenhet och pondus laget agerar - och kommer att ta med sig resten av 2021 och ta med sig till nästa säsong.

Söndagens motståndare Uppsalalaget Vaksala SK,  inledde säsongen som nykomlingar i serien starkt och var något av vårens lag, med segrar mot Selånger, Rimbo, Avesta och Gefle innan sommaruppehållet.  Därefter har det gått betydligt trögare och i dagsläget kämpar laget i botten för att säkra nytt kontrakt till 2022.  När vi mötte dem på Årsta IP  i augusti slutade matchen med tennissiffrorna 6-3 i vår favör. Målskyttar: Johanna 2 och Ina, Wilma, LIwa och Ella (Niemelä) 1 mål var.

Lagets främsta målskytt och någon att hålla ögonen på för försvaret, är Elin Höglund med 9 mål i årets serie.  Nyförvärv från ÖSthammar (div 3) som visat sig ha färdigheter för att spetsa Vaksalas offensiv i den här serien.

Med tanke på läget är det säkerligen ett mycket motiverat lag vi tar oss an och det kommer att bli tufft att inkassera ytterligare en 3a för våra damer.  Men i det momentum laget är nu, har vi goda förhoppningar.

 

Välkomna publik, spelare, ledare, domare och funktionärer till Ringvallen 17.00!

Givetvis är vår servering öppen!

 Vill du följa matchen på annan plats,  är appen MIn Fotboll en  - inte lika rolig - möjlighet.

BK30s damer är bäst live på Ringvallen!

 

Dyker det upp några bra länkar publicerar vi givetvis dem.

 

Damstyrelsen

 

Dam
Bortamatch Avesta slut - seger med 12-0 !
2021-10-12 17:45, Dam
Foto och layout: JIm Ahlerup

Äntligen dags för den uppskjutna matchen mot Avesta.

 

Tyvärr ingen matchrapportering av Bengt  - på älgjakt - men vi hoppas någon/några kan uppdatera oss om matchen i MIn Fotboll.

 

Vi ställde lite frågor till Coach Markus inför matchen:

 

• 3-0 borta mot Gefle – kommentar till det? Välunderrättade källor säger att det var ett heltänt lag som gjorde en kanonmatch….
- Väldigt bra energi i laget och skönt att studsa tillbaka från en tuff vecka innan. 
  
• Avesta borta en onsdagskväll – vad tror du om det?  De har ju inte gått så bra i år och kommer nog inte spela Div1-fotboll nästa år. Blir det en enkel match?
Ja det är väl klara för degradering men det är på bortaplan och ett lag som spelar utan press eller krav. Deras chans är nog att hålla tätt och försöka få in ett tidigt mål. Viktigt för oss att hålla fart hela matchen. 
• Vad vet du om deras sätt att spela – något att se upp med?
- De har spelat 4-3-3 stora delar av året men delvis spelat med 2 forwards (4-4-2) i slutet. Villa täppa till centrala ytor. Hemma bjöd de på för mycket ytor utanför och har väll inte riktigt lyckats hitta ett försvarsspel som fungerar.

• Laget – skador, vila eller annat?
- Tyvärr åker vi utan spela på Camilla K (långtidsskadad), Emelie A, Clara V, Julia H och eventuellt någon mera spelare.
 
• Vad förväntar du dig för prestation av våra spelare?
  - Vi vill spela med energi och göra varandra bra. Det är min förväntan tillsammans med att driva utvecklingen i att vara det spelförande laget. 
 

Tack Markus!

 

Vårens möte slutade med en 8-1 vinst för oss. Ina gjorde 3 mål, Wilma, Clara, Liwa och Mathilda gjorde var sitt.  Avesta bjöd på ett självmål oxå.  Vi borde nog ha gjort ett par till men målvakten Sanna W gjorde en mycket bra insats och höll siffrorna nere.  Därefter har det gått trögt för Avesta i serien med en (1) inspelad poäng hittills. En förklaring är att laget tappat många spelare från det lag som kvalificerade sig till Div 1 förra året.

Vi ser fram emot en bra fotbollsmatch i Avesta och att vi kan få med oss 3 poäng hem.

 

NI som ser matchen på plats - använd MIn Fotbolls-appen.  Vi som är hemma är SÅÅÅÅÅ nyfikna!

Tack på förhand och vi ser fram emot en stark och fokuserad insats av laget!

Vill ni veta vad som skrivs på  Avestas hemsida  - kolla här:

https://www.laget.se/avestaaik_dam/News/6778377/Motstandarkollen-Vasteras-BK30

 

 

Damstyrelsen

Ingemar

 

 

 

 

 

Dam
Match F19 onsdag - OBS ingen match imorgon!!
2021-10-10 21:24, Dam

Under dagen har ledarna för laget fått meddelanden från Älta - för närvarande vet vi inte om eller när matchen ska spelas.  Men tyvärr ingen match onsdag den 13.

 

Lite surt, vi hade sett fram emot ett bra slut på den rekordkorta säsongen för F19-laget.

 

Damstyrelsen

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer