SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
U14/15
SEGER I RALLARBOLLEN
2021-08-01 20:23, U14/15
Idel glada miner i Gävle, inte minst på McDonalds där två mästarlag firade tillsammans

Så var äntligen nio månaders väntan över. Efter mängder av inställda cuper så blev det Rallarbollen i Gävle som stod på programmet.

 

 

Det var taggade tjejer som checkade in på Scandic Väst i Gävle på torsdagseftermiddagen.

Om det berodde på att vi inte cupat på länge vet jag inte men det kändes enormt fokuserat redan kvällen innan spel.

Innan middagen på hotellet satte vi upp våra mål med cupen. Huvudmålet var klart, vi skulle spela åtta matcher vilket skulle betyda final. Vi satte upp våra ramar och regler för att vi skulle nå match åtta.

Efter en lugn kväll på hotellet så var det lagom nervösa tjejer som snällt gick och la sig.

 

FREDAG:

Som vanligt startade vi morgonen med en promenad och gympa innan frukost.

Sedan bar det i väg till spelområdet. Väl på plats så var all fokus som bortblåst på några av spelarna. Skiljebos P07 spelade och det var tydligen jätteviktigt. Men vi fick snabbat tjejerna på rätt spår igen. Självklart får de titta på andra lag, men allt under förutsättningarna att man håller sig inom våra ramar.

Vi äter lunch innan första matchen. Det var kort tid mellan frukost och lunch, men för att nå match åtta gäller det att ta alla möjligheter som fås att fylla batterierna.

Första matchen spelas mot IK Sirius. Västerås tjejerna tar tag i takpinnen direkt och efter 6 minuter tar vi ledningen. Det blir dock inga fler mål i första halvlek.  I andra orkar dock inte uppsalatjejerna stå emot och slutresultatet blir till slut 4–0. En bra start på cupen och vi är ett steg närmare slutmålet.

 

I andra omgången väntade Storviks IF. BK får en kanonstart och vi har 2-0 efter fem minuter och vi har 4-0 i halvtid. Tyvärr faller Storvik igenom helt och vi gör 7-0 på de sista 20 minutrarna, trots att vi rört om rejält i laget. Kul att vår målvakt Alice och Viola får göra mål. Matchen slutar 11-0

Efter matchen är det snabb middag innan sista gruppspelsmatchen.

 

Falu BS väntade i sista matchen. Vi fortsätter att röra om och Alice får starta på topp. BK tar som i de andra matcherna tag i taktpinnen direkt, men har förtvivlat svårt att få in bollen. Efter tio minuter kommer Falun i ett av sina få anfall och lyckas göra 1-0. Det bir en väckarklocka och skärpan höjs några nivåer och BK vänder snabbt med två snabba mål. I andra halvlek är skärpan med från början och det blir till slut 7-1. I den här matchen får våra supportrar oväntat stöd. IFK Eskilstunas P07 har charmats av vårt spel och fått nya idoler.

 

Då var gruppspelet avklarad. Tre raka och 22-1 i målskillnad, officiellt 23-1, men jag har bättre koll en domarna, jag lovar. Tre av åtta steg var avklarade med bravur.

När vi ska åka tillbaka till hotellet, och fylla på batterierna med pizza så märker vi till oss ledares förtvivlan att Eskilstuna spelar mitt framför vårt tält. Tjejerna skull absolut tacka för stödet och bjuda tillbaka. Om det berodde på våra tjejer låter vi vara osagt, men Eskilstuna körde över motståndarna.

 

Något försenade kom vi till hotellet och tjejerna fick duscha och äta pizza. Under tiden passade vi ledare tog en middag på Grillo i centrala Gävle, med en del av våra tillresta supportrar. Nöjda kunde sedan både tjejer och ledare gå och lägga sig. I ett rum var lite oroliga, men även där lugnade det snabbt ner sig efter en tillsägelse.

 

Lördag:

Så var det dags för slutspel, som spelades i gruppspels format på fyra lag där 1:orna och bästa 2:an gick till semifinal. Det var alltså tuffa förutsättningarna och vi visste att det var betydligt tuffare motstånd. Målmedvetet så kör vi på i våra morgonrutiner.

 

 I omgång 1 väntande Mora laget Öna SK. Öna hade turen? att som nästbästa trea att ta sig till A-slutspel. BK kör på från start och slutresultat blir 8-0 vilket ger oss ett strålande slagläge inför de kommande två matcherna.

Nu väntade Uppsalalaget Bälinge IF och vi visste att nu kommer vi sättas på prov för fösta gången.

I första halvlekens sista spark gör vi psykologiskt viktiga 1–0. Matchen är fortsatt tät, men till slut kommer en målexplosion. Med fem minuter kvar gör BK två snabba mål och allt verkar vara klart. Bälinge reser sig dock och får in två lika snabba mål. Sista görs med några sekunder kvar så det blev aldrig riktigt nervöst.

 

Så var det dags att avgöra gruppen. BK var i praktiken klara då vi hade i särklass bästa målskillnaden. Sundsvall DFF som vi mötte behövde ett poäng och då skulle vi hamna i det läget att vi skulle få möta dom semifinal med. När matchen ska starta drar ett åskoväder in. Cupen stoppas i nästan två timmar vilket påverkar resten av cupen.

Sista gruppspelsmatchen och semifinalerna kortas ner till 1X20 minuter.

 

Sundsvall DFF behöver alltså bara hålla 0-0 i tjugo minuter för att nå semin.

Man lyckas inte med det. BK tar en tidig ledning och Sundsvall inleder en desperat jakt men lyckas inte få in något mål och Team Hudik snuvar dem på semiplatsen.

Nu var sex av åtta steg avklarade.

 

SEMIFINALEN

Semifinalen skulle spelas i 1x20 minuter vilket givetvis gjorde det chansartat. BK höll på att ta en tidig ledning, men en hård kamp får avgöras på straffar.

Vi har klart på förhand vilka hjältar som är redo att ta straffarna., men efter fem omgångar är det lika. Alice gör då en superräddning och det blir Tessa som får chansen att skjuta oss till finalen.  En chans hon tar och vi är framme vid målet steg åtta.

 

FINALEN:

I finalen väntade Gävlelaget Hagaströms SK och matchen spelades i 2x20. Himlen öppnar sig och finalen spelas i ösregn.

BK tar ledningen efter 10 minuter och Hagaström lägger alltmer energi på domarna, vilket självklart är tråkig. Vi behåller lugnet och gör 2-0 tidigt i andra. Hagaström reducerar med sex minuter kvar och det blir något nervöst. Med två minuter kvar kommer 3-1 för BK och innan matchen är slut 4-1 och bucklan följer med oss hem till Västerås.

 

Segerbanketten på McDonalds Valbo var mäktig. IFK Eskilstuna hade rest sig och vinner B-slutspelat och mötte upp oss. Om det var supporten från de båda hållen som gjorde att båda lagen vann låter vi vara osagt.

 

Sammanfattning.

Vi gör mest mål 30, vi släpper in minst 4, vi vinner flest matcher 7, vi förlorar minst 0. Ingen kan säga annat än att vi var värdiga vinnare.

Vi går runt på hela truppen hela vägen vilket gör att vi har många fräscha spelare i finalen. Tyvärr stoppar en vadskada Viola från spel men vi har inte kört slut på någon.  13 av 14 spelare gör mål i turneringen. Målvakts Alice får spela ute och gör mål. Enda spelaren som inte gör mål är vår 09: a Fanny som backade upp Alice i mål.

Bakom kulisserna jobbas det hårt för att ge tjejerna bästa förutsättningarna. Stort tack till alla som hjälpt till med stora och små problem som uppstått.

 

Avslutningsvis måste jag hylla spelarnas inställning. Redan i torsdags kändes det att tjejerna verkligen ville stå där högst upp och var beredda att göra allt för laget. Enda som skulle kunna stoppa oss, var ett bättre fotbollslag. Inte dålig fokus eller förberedelser.

 

FORZA BK!!

 

 

9-manna målen på plats. Ett lyft för BK30 ungdom
2021-07-05 17:20
Nya målburar på plats, ett lyft för hela föreningen.

Det har tagit sin tid , men nu är äntligen 9-mannamålen på plats. BK30  kan nu tillsmammans med Barkarö SK som enda klubbarna i Västerås erbjuda sina 9-mannalag spel med rätt mål.

 

Vi är jätteglada att kunna ge våra ungdomar rätt förutsättningar för att kunna genomföra sina matcher på ett bra sätt. Det är en investering på ca. 20.000:- och vi hoppas att fler klubbar följer efter. 

 

Även två nya 11-mannamål har kommit in, vilket underlättar rejält när två lag delar på planen.  Det kommer rokader på målen så även 7-manna konstgräs kommer få bättre mål. Så i stort sätt alla lag kommer få bättre förutsättningar när höstsäsongen drar igång. De allra minsta berörs inte så mycket nu, men de har ju många år framför sig så egentligen berörs alla lag av målen. 

 

Totalt har hela kalaset kostat föreningen närmare 50.000:-. Nästan 8.000:- har kommit in från medlemmar och supportrar men det går fortfarande att bidra, nu när ni vet att grejerna är på plats ;-)

 

SWISHA valfri summa till 123 435 20 01, märk med namn och målbur. Swishar man  över 200:- får man ett guldkort.  Guldkorten för er som swishat i våras kan hämtas i kiosken eller på kansliet dagtid. Vill ni ha det skickat maila daniel@bk30.se.

 

Vi håller även på att projekterar för ett sargbygge för våra 3-manna lag. Kan man på något sätt hjälpa till så hör av er.

 

 

Stort tack till Hasse Granlund och Robert Sturesson för hjälpen att montera ihop målen. 

 

 

 

 

 

 

WILMA DELERUD UTTAGEN TILL RIKSLÄGER
2021-07-05 17:19

Wilma Delerud från F16/17 har blivit kallad till Rikslägret för F06.

Lägret äger rum på Bosön 1/8-5/8.

Wilma får sällskap av två Gideonsbergs tjejer, Matilda Ekblom och Vilma Torseng.

 

Grattis och lycka till tjejer!

Bengt Hellman har lämnat oss
2021-06-21 10:00
Bengt Hellman i mars 2021 när han tog emot Wimans hederspris

Västerås BK 30 har nåtts av det tråkiga beskedet att Bengt Hellman har lämnat oss.

Bengt Hellman var föreningen trogen sedan tidigt 50-tal då han började som junior och spelade fotboll. Han var spelare under många år i föreningens junior- och seniorlag. Därefter blev han lagledare och sedan också bl.a ordförande i fotbollsektion. I mitten av 60-talet blev han också en mycket uppskattad  huvudkassör i föreningen. Bengts ordningssinne och noggrannhet gjorde honom utmärkt som huvudkassör vilket var en syssla som han innehade till och med 2019 då han avsa sig omval. Han var alltså huvudkassör i nästan 60 år, och alltså medlem i huvudstyrelsen, vilket gör honom lite unik inom föreningsvärlden. Han slutade dock inte som kassör då han efter uppdrag som huvudkassör också har haft hand om kassan för McDonalds Cup och kioskverksamheten.

 

Bengt var en mycket aktiv föreningsmedlem som med sitt ideella arbete bidragit till vad vår förening är idag. Bland annat var han med att bygga upp vår ungdomsverksamhet i mitten av 70-talet. Han var också med när McDonalds Cup startades upp på initiativ av Bertil Wiman i mitten av 80-talet. Som pensionär var han på Ringvallen flera dagar i veckan och besökte vårt kansli och hjälpte till på idrottsplatsen när det behövdes. Den senaste tiden har han också varit aktiv som kioskbiträde på matcher. En syssla som han tyckte var rolig då han träffade många trevliga spelare, ledare och föräldrar.

 

Bengts engagemang för föreningen gav också honom välförtjänt första utdelningen från Bertil Wimans Minnesfond 2020. Han uppskattade det mycket då Bertil Wiman var en mycket god vän till honom. Bengt har också erhållit Svenska Fotbollsförbunds förtjänsttecken i guld för sitt föreningsarbete genom åren.

 

Vi är många som idag kommer att sakna Bengt och våra tankar går till hans barn, Johan och Maria samt särbon Birgitta.

 

Bengt Hellman blev 83 år.

 

 

Sven-Olof Wiberg

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer