SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 1 och vårt Herrlag spelar i div 4.
 
Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Herr
Tre kvar...
2023-09-22 07:03, Herr

Slutspelskänslan infinner sig med bara tre matcher kvar. Vi i herrlaget har fortfarande chansen att röra till det i toppen och närmast väntar @vasterasfc. Det kommer bli en utmaning.

 

Något som har varit väldigt starkt bidragande till vår insats denna säsong är förutom stöttningen från våra samarbetspartners även "all support" från våra supportrar, BK30-familjen!

 

"BK30 berör och finns överallt..." och vi hoppas att många har möjligheten att följa med på våra tre återstående matcher. In i kaklet ska vi....heja Beekåå!

 

Varmt tack!

/Herrlaget

Dam
Degerfors på söndag...
2023-09-21 23:12, Dam
Bild/montage: Robert Bjarnefeldt

Äntligen dags för hemmamatch igen – SMHI lovar sol – och vi erbjuder en spännande match om mittenplaceringarna i tabellen.

Vi har en stark trend som vi givetvis vill hålla i.  Förra helgens bortamatch i Boo var övertygande.  Boo har, liksom Degerfors inlett serien starkt, men efter sommaren presterat sämre. Det kan ha många förklaringar, men svackor kommer och går, det vet vi det mesta om.

Men nu är vi i ett stim och det finns stora möjligheter att vi fortsätter med fler framgångar.

Trots en lite sämre höst kommer Degerfors att bli en utmaning.  Förra helgen gjorde de en stormatch och tog poäng av ÖSK.  I veckan har de spelat match i DM och slog seriekollegan Hertzöga med 3-1.  Svårt att säga vad resultatet betyder, då det är svårt att veta hur ”ordinarie” de ställde upp.  Båda lagen prioriterar sannolikt seriespelet.

Vårens match på  Stora Vallas gropiga B-plan förlorade vi knappt med 1-0,  men nu är det dags för revansch på hemmaplan!

Det skulle vara så skönt att kunna utmana Stockholmslagen om fjärdeplatsen och vi har alla möjligheter, med den vilja och passion vi visat hittills.

Vilken helg vi har framför oss –  QBIK på lördag och Degerfors på söndag.  Det här vill ni inte missa!

 

Övrig vad gäller Helgens matcher – något spännande?

Toppstriden fortgår, går allt enligt planerna tar Smedby och Husqvarna ”treor” och ÖSK tar emot Segeltorp som är lite luriga.  Men starka ÖSK bör ta hem det.

Förmodligen är det sista chansen för Hertzöga  i den svåra bortamatchen mot Enskede.  Men då kan inte P18 ta fler poäng.  P18 möter Älvsjö och komner få det tufft där och i de två följande matcherna – Husqvarna och Smedby.  Hertzöga måste nog vinna de tre följande matcherna.

Många matcher kvar och mer att se fram emot helgerna som kommer.

 

Så vi ses på Ringvallen i helgen – kiosken är öppen!

 

Välkomna Degerfors, domarna och speciellt vår publik!

 

Damstyrelsen

F19
Vi kämpar vidare... Ny fotbollshelg på Ringvallen
2023-09-21 15:55, F19
Bild/montage: Robert Bjarnefeldt

Fotbollshelgen inleds på lördag 13.00,  när Karlstadslaget QBIK möter vårt U-lag.

Det har varit tufft senaste omgångarna och alla  förstår att det tungt. Det har varit tufft motstånd och därmed utmaningar som varit svåra.

Men varje match är en ny chans  och vi möter QBIK som är i samma situation som vi.  Ett ungt lag och placeringen i serien är ju lite prekär för båda lagen.

Och därför finns det mycket att spela för  - självklart vill vi vinna och upprepa vinsten från vårsäsongen i Karlstad.

Spelarna och Damstyrelsen vill att Du kommer och stöder dem genom närvaro.

Väderprognosen ser lite oviss ut och avsett hur det blir har vi uppbackning i kiosken för både varmt och kallt väder.

 

Därmed hälsar vi QBIK, domarna och publiken hjärtligt välkomna till lördagens match!

 

Damstyrelsen

Dam
Ytterligare en stark insats mot topplag - vinst mot Boo FF
2023-09-17 16:01, Dam
Bild/montage: Robert Bjarnefeldt

Det går allt bättre i Div 1! Vi toppar förra helgens seger hemma med ytterligare en 3-1 seger. Boo var  - enligt den utmärkta rapporteringen av Bengt – det spelförande laget.  Men vi var vassare, vi hoppas att målen spelats in på VEO och publiceras senare i veckan.

Ett tidigt mål av Stina – som inledde målskyttet igen – en trevlig tradition hon gärna får fortsätta med.  Boo kvitterade, men bara några minuter senare gav Elvira oss ledningen igen.  En ledning som stod sig till halvtidsvilan, mycket tack vare ett stabilt försvarsspel och Amanda som gjorde en stormatch igen.

10 minuter i på andra halvlek når Matilda Wilma med en avgörande passning och Wilma gör inget misstag. Härligt att målskyttet har lossnat för Wilma!

Lite jämnare i andra halvlek och i takt med att tiden går inser nog Boo att det här inte skulle gå.  Detta befästs av domarens pipa och därmed ytterligare 3 poäng och en stabil mittenplacering.  För Boo är toppstriden definitivt borta.  

Efter matchen fick vi följande synpunkter av Coach Armin:

- Spelarna gav allt i en av de svårare bortamatcherna för i år. Bra disciplin och en bra försvarsinsats bäddade för vassa omställningar som vi utnyttjar bra.

Extra kul att Mira och Marcela från F19 debuterar idag. ”

Mira och Marcela är ytterligare exempel på den utbildning Lars, Anna och Tom, har givit motiverade spelare!

Helgens resultat i övrigt:

I serietoppen skaffade sig Smedby ett litet övertag  gentemot ÖSK genom dagens 4-0 vinst mot Älvsjö. ÖSK fick lämna Degerfors med 1 poäng i fredags och därmed har Smedby stärkt serieledningen.  Men det här är långt ifrån avgjort…

I bottenstriden vann Hertzöga knappt mot Kenty, men dessvärre för HBK tog P18 en välbehövlig trea mot Rävåsen idag. P18 har bäst läge för DIv 1-spel 2024.  Rävåsen kommer att få svårt att nå nytt kontrakt, för HBK finns chansen.  Mycket beror på resterande sex matchernas och hur motiverat redan klara motståndarlag är.

En sak vet vi – det kommer att bli fight in i det sista.

 

Vi ska göra allt för att avancera i serien och bygga inför 2024. Nästa helg väntar Degerfors på hemmaplan. Den matchen vill ni inte missa!

 

Damstyrelsen

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer
Arenapartners