SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE FÖR VÄSTERÅS BK30 22/2 18:00
2021-02-10 14:48

Nu är det dags för årets viktigaste möte för dig som är medlem i Västerås BK30!

Årsmötet kommer i år att ske digitalt, men det finns även möjligheter för de som inte kan delta digitalt samlas i klubbstugan.


Datum: 22 februari.

Tid: 18:00-20:00

Anmälan: Mötet sker via Teams. Föranmäl sker senast 15/2 till info@bk30.se. Ni som vill sitta i klubbstugan måste också föranmäla er. Skriv anmälan årsmöte i ämnesraden.

Motioner skickas till info@bk30.se senast 15/2.


Mvh 

STYRELSEN, VÄSTERÅS BK30


INFORMATION OM SNÖRÖJNING PÅ RINGVALLEN
2021-02-08 15:35
Ringvallen en härlig vinterdag.

Vintern kom tillslut vilket medför problem på våra planer.


Ser ni att det snöar eller har snöat  så ta inte förgivet att planerna är spelbar samma dag. De plogas efter att snöfallet har slutat och det tar ett par timmar att rengöra en plan från snö.

Är det sen kallare ca 7 minusgrader ute så kommer vi inte kunna salta på fotbollsplanerna eftersom saltet får omvänd effekt då. Risken för halkskador vid -7 och neråt är därmed förhöjd.

 

Vaktmästarna på Råby IP ansvarar för att dessa planer kommer att plogas:

Råby IP

Wenströmska IP

Ringvallens IP

Hamre IP


BK30 ansvarar således inte för plogningen. Här under kommer ni kunna se statusen på planen vid 15:00 varje dag. Statusen är vägledande men ingen garanti. 


STATUS RINGVALLEN 15/2 15:00 

RINGVALLEN 11-MANNA: SPELBAR

RINGVALLEN 7-MANNA: SPELBAR
NICOLE TILL ESPANYOL OCH CASSANDRA TILL ÅLAND
2021-02-01 20:27
Nicole ska spela i Barcelona klubben Espanyol och Cassandra i finska mästarna Åland United.

På kort har nu två spelare med BK30 anknytning skrivit proffskontrakt med utländska klubbar i högsta divisionen.

 

 

Först ut blev skyttedrottning Cassandra Korhonen som den här säsongen ska spela i åländska Åland United, som blev finska mästare och ska spela womens champions league.

 Den Dingtuna GIF fostrade Cassandra hann med att spela i både BK30 och Franke innan hon som 14-åring skrev ett a-lagskontrakt med Gideonsbergs IF. Det blev en säsong i Gideonsberg, innan Cassandra var tillbaka i BK30 2013, där hon som 15-åring gjorde stor succé. På 22 matcher i cup och serie blev det 9 mål.

 

Cassandra hann sedan med 144 matcher och gjorde exakt 100 mål i den svart/vita BK-tröjan. 2019 lämnade hon BK för elitettan klubben IK Uppsala som hon med sina 25 mål på 26 matcher sköt upp i Allsvenskan.

 

Året i Allsvenskan blev en besvikelse både för Cassandra och Uppsalaklubben som slutade sist. Det blev 4 mål och Cassandra och Uppsala valde att gå skilda vägar.

 

 

Nästa spelare med BK30 anknytning att bli proffs är Nicole Odelberg Modin.

 

Nicole har skrivit ett kontrakt till juni med den spanska La Ligaklubben RCD Espanyol, från självaste Barcelona.

 

Nicole startade sin fotbollskarriär i Västerås IK innan hon bytte till Gideonsbergs IF.

Nicole tog steget över till BK30 tillsammans med Cassandra 2013 och det blev tre säsonger i BK30 innan 2016 skrev på för elitettanklubben AIK. 

Det blev 68 matcher och 33 mål i BK-tröjan.
Efter fyra säsonger i AIK och Elitettan så sökte även Nicole lyckan i IK Uppsala, men efter en säsong valde även hon att lämna klubben i höstas.

 

Det har en längre tid spekulerats om var Nicole skulle hamna och BK30 har nämnts i spekulationerna, men det blev alltså ett äventyr i Spanien.

Det betyder givetvis mycket för BK30 och den västmanländska damfotbollen att två Västeråsfostrade spelare på kort tid får chansen ute i Europa.

Det är kanske inte alltid så kul att kliva ut på ett blåsigt, kallt, snöigt, Ringvallen, Iver, Wenströmska, Hamre, Råby eller Barkarö IP. Därför är det otroligt kul att se vad det kan leda till.

 

BK30 önskar Cassandra och Nicole lycka till på deras äventyr.

 

 

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer