SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
9-manna målen på plats. Ett lyft för BK30 ungdom
2021-07-05 17:20
Nya målburar på plats, ett lyft för hela föreningen.

Det har tagit sin tid , men nu är äntligen 9-mannamålen på plats. BK30  kan nu tillsmammans med Barkarö SK som enda klubbarna i Västerås erbjuda sina 9-mannalag spel med rätt mål.

 

Vi är jätteglada att kunna ge våra ungdomar rätt förutsättningar för att kunna genomföra sina matcher på ett bra sätt. Det är en investering på ca. 20.000:- och vi hoppas att fler klubbar följer efter. 

 

Även två nya 11-mannamål har kommit in, vilket underlättar rejält när två lag delar på planen.  Det kommer rokader på målen så även 7-manna konstgräs kommer få bättre mål. Så i stort sätt alla lag kommer få bättre förutsättningar när höstsäsongen drar igång. De allra minsta berörs inte så mycket nu, men de har ju många år framför sig så egentligen berörs alla lag av målen. 

 

Totalt har hela kalaset kostat föreningen närmare 50.000:-. Nästan 8.000:- har kommit in från medlemmar och supportrar men det går fortfarande att bidra, nu när ni vet att grejerna är på plats ;-)

 

SWISHA valfri summa till 123 435 20 01, märk med namn och målbur. Swishar man  över 200:- får man ett guldkort.  Guldkorten för er som swishat i våras kan hämtas i kiosken eller på kansliet dagtid. Vill ni ha det skickat maila daniel@bk30.se.

 

Vi håller även på att projekterar för ett sargbygge för våra 3-manna lag. Kan man på något sätt hjälpa till så hör av er.

 

 

Stort tack till Hasse Granlund och Robert Sturesson för hjälpen att montera ihop målen. 

 

 

 

 

 

 

WILMA DELERUD UTTAGEN TILL RIKSLÄGER
2021-07-05 17:19

Wilma Delerud från F16/17 har blivit kallad till Rikslägret för F06.

Lägret äger rum på Bosön 1/8-5/8.

Wilma får sällskap av två Gideonsbergs tjejer, Matilda Ekblom och Vilma Torseng.

 

Grattis och lycka till tjejer!

Bengt Hellman har lämnat oss
2021-06-21 10:00
Bengt Hellman i mars 2021 när han tog emot Wimans hederspris

Västerås BK 30 har nåtts av det tråkiga beskedet att Bengt Hellman har lämnat oss.

Bengt Hellman var föreningen trogen sedan tidigt 50-tal då han började som junior och spelade fotboll. Han var spelare under många år i föreningens junior- och seniorlag. Därefter blev han lagledare och sedan också bl.a ordförande i fotbollsektion. I mitten av 60-talet blev han också en mycket uppskattad  huvudkassör i föreningen. Bengts ordningssinne och noggrannhet gjorde honom utmärkt som huvudkassör vilket var en syssla som han innehade till och med 2019 då han avsa sig omval. Han var alltså huvudkassör i nästan 60 år, och alltså medlem i huvudstyrelsen, vilket gör honom lite unik inom föreningsvärlden. Han slutade dock inte som kassör då han efter uppdrag som huvudkassör också har haft hand om kassan för McDonalds Cup och kioskverksamheten.

 

Bengt var en mycket aktiv föreningsmedlem som med sitt ideella arbete bidragit till vad vår förening är idag. Bland annat var han med att bygga upp vår ungdomsverksamhet i mitten av 70-talet. Han var också med när McDonalds Cup startades upp på initiativ av Bertil Wiman i mitten av 80-talet. Som pensionär var han på Ringvallen flera dagar i veckan och besökte vårt kansli och hjälpte till på idrottsplatsen när det behövdes. Den senaste tiden har han också varit aktiv som kioskbiträde på matcher. En syssla som han tyckte var rolig då han träffade många trevliga spelare, ledare och föräldrar.

 

Bengts engagemang för föreningen gav också honom välförtjänt första utdelningen från Bertil Wimans Minnesfond 2020. Han uppskattade det mycket då Bertil Wiman var en mycket god vän till honom. Bengt har också erhållit Svenska Fotbollsförbunds förtjänsttecken i guld för sitt föreningsarbete genom åren.

 

Vi är många som idag kommer att sakna Bengt och våra tankar går till hans barn, Johan och Maria samt särbon Birgitta.

 

Bengt Hellman blev 83 år.

 

 

Sven-Olof Wiberg

Avslutning Fotbollslekis
2021-06-17 10:30
Sven-olof Wiberg & Maria Wiman

I tisdags så hade vi avslutning för fotbollslekis där ca 40 pojkar och flickor har varit med och testat på under våren. Efteråt så bjöd Wimans minnesfond samtliga spelare, ledare, föräldrar, syskon m.m på Glass, Saft, Kaffe och bullar.

 

Höstsäsongen för fotbollslekis kommer dra igång igen i Augusti. Vi återkommer med mer information efter sommaren.

 

Trevlig sommar!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer