SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
WIMANS HEDERSPRIS TILL BENGT HELLMAN
2021-03-02 08:51
Bengt Hellman tilldelades Wimans hederspris

I år är det första gången som Wimans Hederspris delas ut.

Bertil Wiman var en stor eldsjäl och förebild i BK 30. Han började i BK 30 på 50-talet och var både spelare, ledare och styrelsemedlem. Han gick bort i februari 2020 och vi startade minnesfonden i samband med begravningen.

Wimans minnesfond kommer att dela ut Wimans Hederpris varje år i samband med årsmötet och även stödja ungdomsaktiviteter i BK 30. 2020 ”bjöd” minnesfonden på avslutningsfika vid fotbollslekis sommar och höstavslutning.

 

Hederspriset 2020 går till Bengt Hellman. Han har varit medlem i BK 30 i över 60 år. Bengt har själv spelat fotboll och varit en duktig kassör i huvudstyrelsen i nästan 60 år. Han hjälper till på cuper, i kiosken, med julgranar och är ofta nere och hejar på både dam och herrlagen. Han har ett stort hjärta för klubben!

Grattis Bengt till ett fantastiskt ideellt arbete i BK 30!

En vas, blommor och ett presentkort till Limone.

 

Hälsningar

Monica och Maria 


Nya riktlinjer för svensk fotboll
2021-03-01 15:50

Under förra veckan beslutade Folkhälsomyndigheten att skärpa de allmänna råden för idrotten. Från och med 1 mars får inga andra än yrkesverksamma fotbollslag och spelare spela tränings- och tävlingsmatcher. Därmed ska inga matcher spelas för barn och ungdomar tills myndigheterna anser att smittläget har förbättrats.


På grund av smittläget har Folkhälsomyndigheten och regeringen valt att häva undantaget att barn födda 2005 eller senare att få spela enstaka matcher. 

Från och med 1 mars får endast yrkesidrottslag* spela tränings- samt tävlingsmatcher. Nya i kategorin yrkesidrottslag är lagen i U21 Allsvenskan och undantas därmed förbudet att spela matcher.

Beslutet är villkorat av att spelarna som deltar i matcherna till en majoritet ska bestå av spelare från föreningarnas representationslag, som inte går i grund- eller gymnasieskola, samt att av SEF framtaget protokoll för genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19 i tillämpliga delar ska följas.


Sammanfattning - nuläge
  • Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher.
  • Personer födda 2002 och senare får träna, både inomhus och utomhus, men inte spela några matcher.
  • De som är födda 2001 och tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.

* SvFF har bedömt att representationslag (trupper) i de högsta förbundstävlingarna – OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan, Superettan och Ettan samt Svenska Cupen (grupp- och slutspel 2021), liksom SFL och delar av RFL samt kval till dessa serier – omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott. Därtill omfattas U21 Allsvenskan av undantaget under förutsättning att spelarna som används i matcherna till en majoritet består av spelare från föreningarnas representationslag, som inte går i grund- eller gymnasieskola, samt att av SEF framtaget protokoll för genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19 efterlevs i tillämpliga delar. SvFF bedömer att även domare som dömer matcher i de nämnda förbundstävlingarna omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott.

INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE FÖR VÄSTERÅS BK30 22/2 18:00
2021-02-10 14:48

Nu är det dags för årets viktigaste möte för dig som är medlem i Västerås BK30!

Årsmötet kommer i år att ske digitalt, men det finns även möjligheter för de som inte kan delta digitalt samlas i klubbstugan.


Datum: 22 februari.

Tid: 18:00-20:00

Anmälan: Mötet sker via Teams. Föranmäl sker senast 15/2 till info@bk30.se. Ni som vill sitta i klubbstugan måste också föranmäla er. Skriv anmälan årsmöte i ämnesraden.

Motioner skickas till info@bk30.se senast 15/2.


Mvh 

STYRELSEN, VÄSTERÅS BK30


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr, 04/03 08:29 
Herr, 22/02 11:02 
Herr, 16/02 11:33 
 
Föreningens Sponsorer