SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 1 och vårt Herrlag spelar i div 4.
 
Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
F19
Äntligen match igen!
2023-03-24 19:56, F19

Lördag  15.00 - match mot Hällbybrunns IF (HIF) på Torshargs IP i Torshälla.  Efter förra helgens inställda match är det äntligen dags för match igen.  Det är en kort resa till matchen, men en riktigt bra värdemätare inför seriestarten.  HIF är ett etablerat div 2 lag  och Eskilstunas "andralag".  Förra året slutade laget femma och klarade sig därmed kvar i nya div 2.  I år spelar HIF i Div 2 Östra och möter huvudsakligen lag från Stockholm.

Vad vi kan se har två träningsmatcher noterats: 1-1 mot EUs F17 och 0-1 mot IK Viljan.  Med så få matcher är det svårt veta vad laget befinner sig formmässigt.

Vi kommer från 2 veckor av träning och efter de goda insatserna mot Östervåla och Enköping med oss.  Vi har visat att vi ska och kan spela jämnt med lag från samma seriesammanhang.

För närvarande har vi inte någon trupp tillgänglig och vet inget om skador/sjukdomar.  Vad vi däremot vet, och som kan påverka truppen, är matcherna i Cup Kommunal  lördag-söndag.

 

Vi får se vilket lag Coach Lars och Anna ställer på planen.  Vi ser fram emot en bra match och att följa rapporteringen via Min Fotboll.

 

Ska bli kul det här!

Damstyrelsen

Dam
Motståndare från Elitettan väntar på söndag
2023-03-24 10:48, Dam
Bild/montage: Robert Bjarnefeldt

Efter ÖSK förra helgen väntar ytterligare en resa och en motståndare som kommer kräva ännu bättre prestation.

Gamla Uppsala SK (GUSK)  som förra året slutade på en mycket meriterande åttondeplats i Elitettan. Under försäsongen har man värvat starkt för att kunna klara det tuffa ”andra året”.

Träningsmatcherna  har väl gått lite sämre än förväntat – AIK besegrades visserligen, men laget inkasserade även förluster mot våra förra seriekollegor Gefle och Sandviken.

Därmed är det säkerligen ett heltänt GUSK vi ställs mot på Lötens IP på söndag.  Matchstart 16.00.

Vi hoppas Bengt är med och har datorn klar för att leverera allt vi behöver veta om matchens händelser.

 

I en mejlintervju med Coach Patrik berättar han följande:

” - Vi har nu endast 2  träningsmatcher kvar och seriepremiären närmar sig med stormsteg, vilket vi ser fram emot. Till helgen så har vi en härlig utmaning framför oss, Gusk som slutade som ett mittenlag i elitettan 2022. Så vi räknar med att motståndaren är bra i 90 minuter och kommer att spela i ett högt tempo som i sin tur tvingar oss till snabba beslut.

Vi vill nu se att vårt arbetssätt och våra metoder börjar fungera i både anfallsspel och försvarsspel. Denna vecka har vi prioriterat vårt försvarsspel och hur vi försvarar i vårt straffområde (FORA)

När det gäller truppen så har vi haft någon enstaka borta på grund av förkylning och sedan kommer vi att ha 3st som inte är med på match då dom kommer att spela Cup Kommunal med distriktslaget.”

 

Det här är en riktig godbit att se fram emot och vi väntar med spänning på rapporter från matchen via Bengt eller Min Fotboll.

 

Nu kör vi!

Damstyrelsen

 

Cup Kommunal
2023-03-23 16:36

Cup Kommunal är en distriktsturnering i fotboll för flickor 16 år.

Turneringen där framtidens stjärnor möts. Kommunal är sedan 1991 huvudsponsor för turneringen, som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet. 

 

Det är 6 grupper med 4 lag i varje grupp. Vinnarna respektive förlorarna från match 1 möter varandra i match 2. Det lag som vinner båda sina matcher kvalificerar sig till gruppspel 2. Lagen i gruppen spelar på samma spelort och grupperna sätts ihop utifrån geografi och förra årets resultat för att hitta jämna matcher.

 

Västerås BK30 Fotboll har 5 spelare representerade i helgen varav Agnes Vilén representerar Uppland och Vilma Torseng, Liva Gillberg, Ophelia Dahl och Marcela Alves Borras representerar Västmanland.

 

Ett stort lycka till tjejer!

 

Heja BK30!

KLUBBDAGAR PÅ INTERSPORT 22/3-2/4
2023-03-22 12:48

 

Mellan den 22/3 - 2/4har vår samarbetspartner Intersport 25% på allt i butik och på intersport.se, ett perfekt läge att köpa det ni behöver för vårens alla aktiva dagar.

 

När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar vår förening. För du har väl valt att stötta Västerås BK30 lite extra under ”Mina sidor”?

 

Detta gäller för dig som redan är eller blir Clubmedlem hos Intersport.

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F19, 24/03 19:56 
F-09, 24/03 15:01 
P-10, 23/03 16:01 
Herr, 21/03 11:39 
Herr, 20/03 17:22 
 
Föreningens Sponsorer