SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 1 och vårt Herrlag spelar i div 4.
 
Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Dam
Liwa och Amanda uttagna till landslagsspel!
2022-08-18 12:29, Dam
Bild och montage: Robert Bjarnefeldt

Det är med stolthet och glädje vi har fått beskedet att Liwa Nilsson och Amanda Aldén har tagits ut till  3-nationsturnering i Sundsvall 31:a augusti – 7:e september, för F18 landslaget.

 

Västerås BK30 gläds mycket med tjejerna och hur deras talang och ambition har tagit dem vidare till detta uppdrag.  Amanda och Liwa kom till oss under 2019 och stor del i deras utveckling kommer från deras moderklubbar Barkarö SK (Liwa) och Västerås IK (Amanda).  

 

Våra duktiga ledare har med omdöme och omtanke om tjejerna, utbildat dem vidare och motiverat dem.  Vilket gjort att de tagit stora steg framåt utvecklingsmässigt och är idag stöttepelare  i vårt damlag.

 

Vår verksamhet kommer att fostra fler talanger till elit – och landslagsspelare och spelare som har ambitioner med sin fotboll är alltid välkomna till BK30 Dam.

 

Bra jobbat och välförtjänt, Liwa och Amanda!

Ikväll blir det hamburgare efter träningen....

 

Damstyrelsen

Dam
Sara Eriksson lämnar oss...
2022-08-17 13:41, Dam
Bilder: Robert Bjarnefeldt

Sara har bestämt sig att gå vidare i sin fotbollskarriär och lämnar oss i BK30.  Det är känslosamt när en spelare lämnar oss, men vi önskar Sara allt gott.

Sedan Sara kom till oss från Skiljebo har hon hunnit med att betyda en hel del för alla lag hon spelat för i BK30.  Speciellt minns vi  bortamatchen (Svenska Cupen)  i Degerfors förra året där hon gjorde 4 mål och nu senast mot Gefle där hon gjorde matchens enda och avgörande mål.  I årets div 3 har hon gjort  sex mål på de sex matcher hon spelat. Tyvärr ströks hennes sex mål mot Skyllberg när laget drog sig ut serien.

Det är m a o en spelare med målsinne och vi som jobbat med Sara kan bara ge goda omdömen om en glad, positiv och ambitiös tjej.

Det är bara att gratulera Västerås SK och vi önskar Sara all framgång i sin fortsatta fotbollskarriär.

 

Vi bifogar ett urval av bilder Robert Bjarnefeldt tagit under 2022.

 

Damstyrelsen

F17/19
Seger i seriefinalen!
2022-08-14 18:14, F17/19
Bild: Robert Bjarnefeldt

Kampen om seriesegern i div 3 Örebro/Västmanland blir allt tuffare.  Idag tog vi chansen att vinna serien genom seger mot serieledaren Forsby FF.

Matchen kom att påverkas av det soliga vädret och framförallt värmen.  Det märktes framförallt i slutet av halvlekarna. Trötta spelare....

Dam
Varmt, jämnt och Sara matchvinnare
2022-08-13 17:04, Dam
Bilder: Robert Bjarnefeldt

Matchen mot Gefle blev precis så tuff och jämn som förväntat.

Första halvlek karaktäriserades från vår sida av felpassningar, oskärpa och stundtals lite omständigt spel.  Det raka enkla spelet från förra helgen saknades.

Till andra halvlek spelade vi mer "4-4-2"-spel och då gick det bättre.  Gefle var bra och var väl egentligen värda poäng.  Men då har det jämnat ut sig den här säsongen....

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer