SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 1 och vårt Herrlag spelar i div 4.
 
Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Dam
En mittfältare som förlänger!
2023-02-02 07:37, Dam
Foto: Robert Bjarnefeldt

Tilda Vickius är klar för 2023!

Innan ni får veta lite mer om henne så börjar vi med några beskrivande ord från en lagkompis.

 

"Tilda Vickius är inte bara en fotbollsspelare av rang, hon är också en otrolig glädjespridare! Viktigt att ha kvar en spelare som Tilda, och det ska bli kul att se henne på planen i år igen🤩"
 
Och nu över till Tilda själv...

- Berätta, vem är Tilda?
"Tilda Vickius och är 19 år. Jag började plugga juristprogrammet för några veckor sen i Uppsala, men pendlar just nu för att kunna spela fotboll i Västerås. Det är väll typ vad mitt liv består av just nu, plugg och fotboll."

- På vilken position trivs du bäst?
"Mittfältet har väl alltid varit hemmaplan för min del."

- Redan 2019 klev du upp i A-laget, nu är du 19 år och ska till att göra din 5:e säsong och får räknas som rutinerad. Hur har din resa varit med damlaget?
"Min resa med damlaget har varit väldigt upp och ner. Har haft väldigt mycket oflyt med skador osv. Även fast jag på pappret är rutinerad i laget känner jag mig allt ifrån rutinerad. Har inte spelat många minuter innan säsongen 2022 så på så sätt känner man sig nästan ny i laget på det sättet."

- 18 matcher i serien och en match i cupen – hur skulle du summera du din förra säsong?
"Säsongen 2022 var en lärorik säsong för mig som individ och fotbollsspelare. Har länge haft mycket motgångar och tufft med självkänslan. Detta året har vart en helvändning för mig och har fått upp förtroendet till mig själv igen."

- Vad är dina förväntningar på 2023- för dig själv och laget?
"Mina förväntningar är väldigt höga, både coach och laget går in med inställningen för att ta en högre placering i år. Tuffare och roligare serie denna säsong men vi är redo att ta oss an den, verkligen. Jag som spelare har som mål att utvecklas, förra året var bara en början."

- Märker du någon förändring i truppen jmfr med förra året redan?
"Absolut, många förändringar har skett sen förra året. Vi har många spelare som gått från klubben men även många nya ansikten som gett ett gott intryck både på och utanför planen. Vi har även fått en ny coach som jag vet kommer bidra med mycket till laget denna säsong."

Träningsmatch snart emot Eskilstuna United F19, vad kan vi förvänta oss av den matchen?
"Vi har tränat tillsammans nu i cirka 4 veckor och träningarna ser bara bättre och bättre ut. En försäsongsmatch är alltid en försäsongsmatch, allting kanske inte sitter än. Men ni kan förvänta er ett lag som är väldigt taggade på att få spela och vinna matcher igen!"
 
Så här beskriver coach Armin sin mittfältare!
"Under förra året fick Tilda kontinuitet i träningen och det hände fina saker med hennes utveckling från vecka till vecka. Tilda är en spelare vi tror mycket på och som fortfarande har mycket utvecklingspotential."
 
Stort tack Tilda och lycka till med studierna och det fortsatta fina arbetet på BK30s mittfält!
 
Heja BK30!
 
Dam
Alicante nästa för Amanda!
2023-01-31 23:47, Dam
Foto: Robert Bjarnefeldt

Det är med stolhet och glädje vi nås av nyheten att Västerås BK30 damlagsmålvakt Amanda Aldén är uttagen till F19/04 landslagssamling i Alicante, Spanien 14-22 februari.

 

"Vi är givetvis glada när våra spelare kvalificerar sig till något så fint som landslaget. Amanda utmanar sig själv varje träning och har utvecklats otroligt mycket under senaste året. Därför blir det extra roligt med den här belöningen, berättar coach Armin när han nås av nyheten."

 

Ja, det är ett bra kvitto på att Västerås och länets målvaktstränare håller högklass, när vi har fått fram så många löften som håller till i landslagen. 

Amanda kom närmast från Västerås IK Fotboll innan hon fortsatte sin resa med BK30. Och vi märker att samarbetet mellan att målvaktstränare "Bersa" och Amandas flyter på bra. 

 

Stort lycka till i Spanien Amanda!

 

Heja BK30 - Heja Sverige!

Dam
"BC tar klivet upp"
2023-01-24 07:04, Dam
Foto: Robert Bjarnefeldt

 

Vi låter coach Armin beskriva vårt nästa nyförvärv i damlaget. "Enorm talang och extremt mogen både som person och spelare för sin ålder. Hanna är också målmedveten och jobbar hårt för att utvecklas. Det blir spännande att följa hennes utveckling på nära håll."

 

15-åriga Hanna Byhlin Croner, även kallad "BC" är klar för damlaget!

- Berätta, vem är Hanna och på vilken position spelar du?
"Jag är mittback och ibland defensiv mittfältare men har testat på flera positioner. Är en väldigt träningsvillig och tävlingsinriktad person som alltid vill ge 100% och ser alltid det positiva med saker."

- Du är nu klar för damlaget 2023, hur känns det?
"Känns superkul! Roligt med nya utmaningar, nytt tempo och kunna lära av andra."

- När fick du reda på att du fick chansen att ta steget upp och vad tänkte du då?
"Jag fick möjligheten att träna med damerna kontinuerligt förra säsongen men fick frågan innan jul. Första känslan var att det var roligt men också läskigt. När jag fattade beslutet att kliva upp kändes det bra och att det kommer hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling."

- Hur var förra säsongen och hur gick det för dig?
"Förra säsongen var väldigt lärorik och rolig för min del. Vi gick bla upp till div 2 och fick testa på olika matchmiljöer. För min del var det en bra säsong då jag känner att jag utvecklades som spelare men också som person."

- Men du har också varit iväg på landslagssamlingar för F15/07? Senast i november, stämmer det? Berätta hur var det?
"Ja det stämmer. Jag fick chansen att åka till Bosön på landslagssamling där vi tränade och avslutade med internmatcher. Det var en väldigt rolig och lärorik upplevelse som jag tagit med mig massor från både individuellt men också lagmässigt. Att få möjligheten att utvecklas på landslagsnivå ger mig mycket motivation och inspiration att fortsätta."

- Vad tar man med sig från en landslagssamling?
"Det jag tar med mig är nya kompisar, tempot och besluten. Vi fick individuella samtal där vi pratade om vad vi kommande säsong kunde fokusera på och utveckla. Vi pratade en del också om hur man lyckas hinna med och kombinera fotbollen med skola och allt annat som händer. Självklart kommer ja sträva efter att få möjligheten igen."

- Och nu kommer du in i damlaget men du kommer även spela matcher med F19. Det blir många träningar och matcher då…inte sant? Hur orkar man?
"Jag kommer att träna majoriteten med damerna. Lars och Armin hjälper mig med min belastning både gällande träningar och matcher. För egen del så planerar jag min vecka ordentligt så jag hinner med allt. Självklart finns det svackor men då det är det bästa jag vet så hittar ja alltid motivationen och viljan att orka.

- Hur skiljer sig träningarna med F19 och damlaget?
"Största skillnaden skulle jag säga är tempot och fysiken både i närkamperna men också i aktionerna "

- Slutligen, vad är din personliga målsättning för 2023?
"in målsättning för 2023 är att hela tiden utvecklas, tycka det är roligt och bli en bättre fotbollsspelare. Främst när det gäller snabbheten i aktionerna. Hoppas att jag får fortsatt förtroende i div 2 men så småningom kanske få möjlighet och chans att spela i div 1."
 
Du är varmt välkommen BC och stort lycka till under säsongen!
Herr
"Eduardo vänder hem!"
2023-01-23 17:18, Herr
Foto: Robert Bjarnefeldt
Vi är glada över att kunna hälsa Eduardo Flores Osorio välkommen tillbaka till BK30. Med Eduardo får vi en trygg och hårt jobbande spelare som passar in i gruppen på ett fantastiskt sätt, säger sportchef Peter "Curre" Lindblom.
 
Eduardo har de tre senaste säsongerna varit tongivande i Bosnisk men innan dess 2015-2019 var han BK30 trogen. 2015 kom han till BK30 ifrån IFK Västerås för att bli en del av teamet som representerade BK30 i den vit-svarta tröjan i div 3.
 
Välkommen hem Edde!
 

 

 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Dam, 24/01 07:04 
Herr, 23/01 17:18 
Dam, 22/01 21:32 
 
Föreningens Sponsorer