SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 1 och vårt Herrlag spelar i div 4.
 
Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
F17/19
Matchen i Örebro slut - vinst med 1-0
2022-05-16 22:15, F17/19

I skrivande stund vet vi inte mer än att U-laget vann matchen med 1-0 mot Scandinavia FC.

Det förefaller ha varit en jämn match som avgjordes i den 88e minuten.

Målskytt och matchhjälte blev Ophelia Dahl!

Grattis alla och bra jobbat!

 

Vi gjorde en mejlintervju med Coach Lars.

 

Grattis till segern vill vi säga till er alla – det satt hårt inne…

 - "Ja verkligen "

Kan du berätta om matchen!
-"Vi spelar en bra fotboll och har en bra speluppbyggnad precis så som vi vill spela i långa stunder. Vi är bra i närkampsspelet/försvarsspelet och gör matchen svår för våra motståndare. Våra omställningar är också riktigt farliga. Vi nöter ner motståndet över 90 min och skapar en hel del målchanser och har flera bollar som ”dansar på mållinjen”. SFC sticker upp emellanåt och är inte alls ofarliga, de får väldigt många fasta situationer då vi fick många frisparkar emot oss i denna match men vårt försvar och Lejla i målet löser det väldigt bra. Vi vinner klart rättvis och starkt av laget/spelarna att aldrig ge upp bara köra på!"

 Vad tycker du var matchens behållning/förtjänster? 
Att vi tar närkampsspelet och visar en stor vilja att vinna fotbollsmatcher! Vi ställde även ett väldigt ungt lag på planen till den här matchen som visar att framtiden är ljus för BK30.

Måndagen den 23 är det äntligen hemmamatch för U-laget.  Något att se fram emot? 
- "Ja SK91 väntar och de är obesegrade så här långt så det lär bli tufft men vi ser fram emot matchen!"

 

Tack Lars!

 

Damstyrelsen

F17/19
Scandinavian FC nästa match för F19/U-laget - Truppen klar!
2022-05-15 21:41, F17/19

Efter förra veckans förlust mot Forsby är det åter dags för bortamatch. Den här gången i Örebro och motståndarna är Scandinavian FC.

Laget består (enligt ryktet..)  till stor del av studenter som spelar serie under terminerna.

Därför får vi räkna med att det kommer bli en tuff match.  Hittills i år har de spelat 2 matcher -  vinst mot Sköllersta  1-0 och förlust mot Nora med 2-1.

 

Vi kommer taggade och mycket motiverade till start - en del spelare var med cupmatchen i Falun och kanske även med mot Sollentuna.  Vi kommer att ställa upp med en stark trupp under ledning av Tom, Lars och Anna.

Ska bli kul det här!

Dam
Härlig hemmaseger!
2022-05-15 20:44, Dam
Målmedveten i straffområdet - Ina Burström! Bild: Robert Bjarnefeldt

I ett sedvanligt blåsväder började vi matchen starkt i medvind.  Hög press och Sollentuna fick inte tlll något riktigt spel första halvtimmen.  Det var 1-0 med mersmak efter mål av Ina B.

Kanske borde ledningen varit något större.

I den starka motvinden var det svårspelat för de våra, samtidigt som Sollentuna la om spelet till snabbare omställningar genom långbollar.  Funkar säkert ibland, men inte i dag och Amanda och försvaret höll rent.

Det var en mycket viktig seger för oss som gör att vi hänger på i övre delen av tabellen.

Närmast väntar en av säsongens besvikelser hittills, Täby borta  22 maj på Tibblevallen.

VLT Sport har gjort en intervju med Ina  - länk: https://www.vlt.se/2022-05-15/segermalskytten-det-visar-hur-starka-vi-ar

 

Av våra lag i Damsektionen har F17 haft spelledigt och imorgon spelar F19/U-laget borta mot Scandinavian FC i Örebro.  Matchstart 20.00.

Dags att visa att förra veckans förlust var en engångsföreteelse!

Dam
Sollentuna - dagens hemmamatch
2022-05-14 08:50, Dam
Bild och montage: Robert Bjarnefeldt

Efter torsdagens match i Falun är det dags igen för match.  Den här gången står Sollentuna för motståndet.  Ett lag som för närvarande ligger på andraplats i tabellen.

Förra året vann de Div 1 Södra Svealand och kvalade till Elitettan. I kvalet blev det dock förlust och i år spelar de i vår serie.  Det är ett bra lag vi ställs mot och en tuff match har vi framför oss.

Ingen sändning via VLT Sport eller direktrapportering av Bengt.  Men du är mer än välkommen till Ringvallen - 16.00 är det avspark.

 

Damstyrelsen

(På tjänsteresa)

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Föreningens Sponsorer