SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Västerås BK30 bildades 29 november 1929 genom en sammanslagning av
idrottsföreningarna IK City och IK Sture. Den stora arbetslösheten i slutet av tjugotalet, bristen på planer och små ekonomiska resurser gjorde att klubbar gav upp. Sture och City valde istället att med gemensamma krafter kämpa vidare. Klubben döptes efter behandling av olika namnförslag till Västerås bollklubb av år 1930 och det nuvarande klubbmärket antogs.
Inträdet i Riksidrottsförbundet skedde 1930 därav namnet. BK30 har ca 800 medlemmar.
Fotboll har ända från starten dominerat verksamheten men bandy har också varit en stor gren. Klubben har även haft verksamhet inom hockey, handboll, bordtennis samt friidrott.
Klubbkänsla och kamratanda har kännetecknat BK30 genom åren. På 1930 talet var träffpunkten nere på Sturegatan, vilket fungerade som klubbhem för medlemmarna.
BK30 hade svårt att hitta någon permanent idrottsplats där de kunde befriva verksamhet. 1936 fann medlemmar ett område nedanför Emaus Gård som ägdes av Västerås stad. Här iordningställdes en anläggning
Ringvallen som klubben kunde disponera. Idag tränar medlemmarna på
Ringvallen som utökats med fler planer. Där finns idag två 11 mannaplaner , varav en med konstgräs, två 7-mannaplaner, varav en med konstgräs och två 5-mannaplaner.
Här finns föreningens klubbstuga, kansli och tillhörande omklädningsrum och Kioskverksamhet.
Numera driver BK30 som förening Ringvallen i egen regi mestadels med klubbmedlemmarnas egna arbete.
BK30 har idag ett herrlag som representerar föreningen i DIV 4. Damlaget representerar föreningen i Elitettan. Föreningen har många aktiva flick och pojklag.
Föreningen arrangerar under hösten varje år även turneringscupen Mc Donalds cup som har besökande lag från hela Sverige och Finland.
Föreningen driver varje sommar fotbollsskola i egen regi och under vår och höst stor verksamhet inom fotbollslekis för barn från ca 5-6 års ålder.

Naturligtvis är DU välkommen att vara med i vår fina förening
 
Föreningens Sponsorer