SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll
Dam

Västerås BK30 Dam
 
"BC tar klivet upp"
2023-01-24 07:04
Foto: Robert Bjarnefeldt

 

Vi låter coach Armin beskriva vårt nästa nyförvärv i damlaget. "Enorm talang och extremt mogen både som person och spelare för sin ålder. Hanna är också målmedveten och jobbar hårt för att utvecklas. Det blir spännande att följa hennes utveckling på nära håll."

 

15-åriga Hanna Byhlin Croner, även kallad "BC" är klar för damlaget!

- Berätta, vem är Hanna och på vilken position spelar du?
"Jag är mittback och ibland defensiv mittfältare men har testat på flera positioner. Är en väldigt träningsvillig och tävlingsinriktad person som alltid vill ge 100% och ser alltid det positiva med saker."

- Du är nu klar för damlaget 2023, hur känns det?
"Känns superkul! Roligt med nya utmaningar, nytt tempo och kunna lära av andra."

- När fick du reda på att du fick chansen att ta steget upp och vad tänkte du då?
"Jag fick möjligheten att träna med damerna kontinuerligt förra säsongen men fick frågan innan jul. Första känslan var att det var roligt men också läskigt. När jag fattade beslutet att kliva upp kändes det bra och att det kommer hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling."

- Hur var förra säsongen och hur gick det för dig?
"Förra säsongen var väldigt lärorik och rolig för min del. Vi gick bla upp till div 2 och fick testa på olika matchmiljöer. För min del var det en bra säsong då jag känner att jag utvecklades som spelare men också som person."

- Men du har också varit iväg på landslagssamlingar för F15/07? Senast i november, stämmer det? Berätta hur var det?
"Ja det stämmer. Jag fick chansen att åka till Bosön på landslagssamling där vi tränade och avslutade med internmatcher. Det var en väldigt rolig och lärorik upplevelse som jag tagit med mig massor från både individuellt men också lagmässigt. Att få möjligheten att utvecklas på landslagsnivå ger mig mycket motivation och inspiration att fortsätta."

- Vad tar man med sig från en landslagssamling?
"Det jag tar med mig är nya kompisar, tempot och besluten. Vi fick individuella samtal där vi pratade om vad vi kommande säsong kunde fokusera på och utveckla. Vi pratade en del också om hur man lyckas hinna med och kombinera fotbollen med skola och allt annat som händer. Självklart kommer ja sträva efter att få möjligheten igen."

- Och nu kommer du in i damlaget men du kommer även spela matcher med F19. Det blir många träningar och matcher då…inte sant? Hur orkar man?
"Jag kommer att träna majoriteten med damerna. Lars och Armin hjälper mig med min belastning både gällande träningar och matcher. För egen del så planerar jag min vecka ordentligt så jag hinner med allt. Självklart finns det svackor men då det är det bästa jag vet så hittar ja alltid motivationen och viljan att orka.

- Hur skiljer sig träningarna med F19 och damlaget?
"Största skillnaden skulle jag säga är tempot och fysiken både i närkamperna men också i aktionerna "

- Slutligen, vad är din personliga målsättning för 2023?
"in målsättning för 2023 är att hela tiden utvecklas, tycka det är roligt och bli en bättre fotbollsspelare. Främst när det gäller snabbheten i aktionerna. Hoppas att jag får fortsatt förtroende i div 2 men så småningom kanske få möjlighet och chans att spela i div 1."
 
Du är varmt välkommen BC och stort lycka till under säsongen!
Ophelia är klar!
2023-01-22 21:32
Foto: Robert Bjarnefeldt

Vi är glada äver att berätta att Ophelia Dahl tar steget upp från F19 och är klar för damlaget.

 

- Berätta, för dem som inte träffat dig vem är Ophelia och på vilken position spelar du?
"Jag är (oftast) pigg och glad, har en stark vilja och hatar att förlora. Jag spelar oftast yttermittfältare eller forward men har även spelat ytterback och innermittfältare. Så jag är lite överallt helt enkelt."

- Du har ju varit i klubben några år nu sedan du lämnade Västerås IK och nu är du klar för damlaget 2023, hur känns det?
"Det känns väldigt bra! Kul att få komma upp i damlaget och spela på högre nivå med högre tempo. Jag är glad att jag har fått den här chansen."

- Vad är den största utmaningen för dig när du tar steget upp damlaget?
"Det är stor skillnad på juniorfotboll och seniorfotboll, så den största utmaningen för mig är nog att komma in helt i det höga tempot och det fysiska."

- Men du har redan representerat damlaget tidigare och 2022 gjorde du inhopp i fyra matcher. Nån match du minns lite extra?
"Finns nog ingen seriematch som jag kommer ihåg lite extra, utan måste nog svara DM finalen mot VSK."

- Ja där var du högst delaktig till att BK30 vann DM. Matchen emot VSK slutade 2-1 och du var den som avgjorde…berätta?
"Det var en väldigt spännande match som stod och vägde. När det var ca 15-20 minuter kvar av matchen så fick jag chansen att komma in som högerytter. Jag visste att det inte var så mycket kvar och det stod 1-1, så det var bara att ösa på allt jag hade. När det bara var några minuter kvar så satt Liwa fart framåt och jag hängde med. Jag minns bara att jag tänkte att ”blir det en retur så ska jag ha den”. Sen blev det en retur och jag var där.
Det var riktigt kul!"

- Ja, verkligen en match att minnas.

Du var också iväg i september på ett Regionläger i Hallsberg. Vad är ett Regionläger och hur var det?
"Ett regionalt läger är ett läger man blir uttagen till med tränare från svenska fotbollsförbundet. Tanken är att bredda landslagsverksamheten så att fler kan få samma utbildning som dom i landslaget får.
Jag hade det bra på lägret. Det var roligt att få vara med och att få spela med tjejer från andra klubbar. Det var också väldigt bra tränare och jag kände att lägret var väldigt lärorikt. Man fick inte bara spela fotboll utan man fick också lära sig mer om kost och mindset och liknande."

- Hur ser du på lagets förutsättningar för 2023? Hur ser din egna målsättning ut?
"Jag tror att säsongen kommer bli väldigt tuff men vi är ett lag med många vinnarskallar som alltid kämpar för laget. Jag tror att vi har väldigt goda chanser att kriga i toppen.
Jag kommer fortsätta ge allt på träningar för att utvecklas så mycket som bara möjligt. Jag hoppas självklart även på att få viss speltid."

- Avslutningsvis, har du något råd till våra yngre spelare i föreningen som kan hjälpa dem på vägen?
"Mitt bästa råd är nog bara att alltid kämpa och ge allt, inte bara på match utan även på träning. Det går upp och ned för alla och det är viktigt att inte ge upp bara för att det går dåligt - det kommer vända."

 

Några ord om Ophelia från Coach Armin!

"Ophelia har tränat med oss under stora delar av förra året. Det är en offensiv spelare med bra speed och kompletterar det med en bra teknik. Vi hoppas på fortsatt fin utvecklingskurva för Ophelia under 2023."

 

Stort tack Ophelia och fortsatt lycka till i den vit-svarta dressen!

 

 

Välkommen tillbaka Emma!
2023-01-20 17:09
Foto: Robert Bjarnefeldt
En förlängning som varit klar några dagar och en 19-årig tjej som varit med ett tag men som ändå kan ses som ett litet nyförvärv i truppen.
Emma Dahlgren, en snabb back med bra spelförståelse är klar för 2023!

 

Emma, uppflyttad till damlaget 2022 men du fick en skada ganska direkt, berätta vad hände?
"I mars förra året drog jag korsbandet i en träningsmatch mot flicklandslaget. Jag hann spela fem minuter innan situationen uppstod. Skadan skedde i en löpduell med närkontakt där mitt högerben fastande i gräset och jag föll rakt ner på knäet."

Hur var året för dig och hur har du jobbat på med rehab?
"Året har varit relativt tufft fotbollsmässigt för mig eftersom jag opererade korsbandet tidigt förra året, inprincip hela 2022 har bestått av rehab. Rehabilitering har successivt gått framåt med hjälp av min Physio, PT och mitt mål att komma tillbaka. 
Jag är nu inne på min åttonde månad efter korsbandsoperationen och jag är starkare än någonsin och oerhört taggad på att börja spela fotboll igen."
 
Hur är statusen nu och när tror du att vi få kan få se dig tillbaka på plan igen?
"Jag har precis fått godkännande av min sjukgymnast att jag får vara delaktig i första skedet på träningarna, dvs uppvärmning och passningar, men inga sidoförflyttningar eller närkontakt. 
Jag hoppas att jag är tillbaka och går för fullt fotbollsmässigt om någon månad, om allt går som det ska."
 
Hur stort steg eller skillnad upplever du att det är, att ta steget upp från BK30s F19 till A-laget?
"Största skillnaden är definitivt tempot och intensiteten på träningarna."
 
Hur ser du på kommande säsong för dig och laget?
"Jag anser att vi har en spännande och tuff säsong framför oss, där vi möter bra motstånd och vi går in med målsättningen att vinna matcher. För egen del vill jag att sista månaderna på rehaben ska gå bra utan komplikationer och bakslag. Sen är målsättningen såklart att spela match igen."
 
Vi ber Armin beskriva Emma...
"Emma flyttades upp till damlaget inför säsongen 2022 men åkte tyvärr på en svår knäskada som höll henne borta hela säsongen. Hon har bland annat sina styrkor i snabbheten, fysiken och tar ofta offensiva initiativ som ytterback. 
Emma är snart tillbaka och redo att hjälpa laget ute på plan."
 
Emma, du är varmt välkommen tillbaka till Ringvallen med din energi och fina fotbollskvaliteter!
Ella är klar!
2023-01-19 12:13
Foto: Robert Bjarnefeldt
20 matcher i serien och två matcher i Svenska Cupen, ett mål emot Vaksala och två gula kort. Därtill hjälpte hon div 3 laget några matcher och nu är hon klar även för 2023.
Ella Niemelä förlänger med damlaget.
 
Några ord från en lagkamrat!
"Styrkor och egenskaper hos Ella är STOR vinnarskalle och envishet. Hon är tuff att möta just för att hon är en sådan dålig förlorare. Hon sprider mycket glädje i laget och det är ofta vi får se hennes dansskills."

Så här summerar Ella säsongen!

"Förra säsongen gick lite upp och ner. Som lag höll vi mestadels en hög nivå genom alla matcher. Vi var med och krigade om topplaceringarna. Tyvärr räckte de inte hela vägen till serieseger. Men de var tuff konkurrens."

 
Och hennes förväntningar för 2023!
"Jag har höga förhoppningar på fotbollsåret 2023. Både för egen del, men också för laget. Jag själv vill utvecklas så mycket som möjligt, och kunna prestera så bra som möjligt. Jag tror också på oss som lag och tycker vi borde ha en målsättning att vinna matcher. Såklart även gå för serieseger!"
 
Härligt Ella - vi ser fram emot många segerdanser från dig kommande säsong.
 
Föreningens Sponsorer
Sociala medier
0/