SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll

Wimans Hederspris för 2023 går till Kent Berglund! 
Kent Berglund

Under gårdagens årsmöte delades Wimans Hederspris ut till Kent Berglund.

 

"Kent började som fotbollslekis ledare 1994.

Han var senare ledare för pojkar födda 1990 och även ett tag för pojkar födda 1995. Därefter blev han med i styrelsen.

Nu är han kassör i BK30 och gör även ett gediget arbete med vår cup ”McDonalds cup”.

 

Kent har ett stort hjärta för klubben och hans insatser är väldigt betydelsefulla."

 

/Maria och Monica

 

 

Wimans minnesfond startade i samband med Bertil Wimans begravning i mars 2020. Bertil Wiman var en stor eldsjäl och förebild i BK30. Han började i BK30 på 50-talet och var både spelare, ledare och styrelsemedlem. 

 

Wimans minnesfond delar varje år ut Wimans Hederpris i samband med årsmötet och stödjer även ungdomsaktiviteter i BK30.

 

Tidigare hederspristagare;

▪︎ 2020 Bengt Hellman

▪︎ 2021 Sven-Olof "Svampen" Wiberg

▪︎ 2022 Sverker Hellström

WIMANS HEDERSPRIS TILL SVERKER HELLSTRÖM

Wimans minnesfond startade i samband med Bertil Wimans begravning i mars 2020. Bertil Wiman var en stor eldsjäl och förebild i BK 30. Han började i BK 30 på 50-talet och var både spelare, ledare och styrelsemedlem. 

 

Wimans minnesfond kommer att dela ut Wimans Hederpris varje år i samband med årsmötet och även stödja ungdomsaktiviteter i BK 30. 2022 ”bjöd” minnesfonden på avslutningsfika vid fotbollslekis sommar och höstavslutning. 

Hederspriset för 2020 gick till Bengt Hellman och hederspriset för 2021 gick till Sven-Olof Wiberg, ”Svampen.” 

 

Hederspriset för 2022 går till Sverker Hellström. 

 

Han har varit med i BK30 sedan slutet av 1950-talet. Sverker har varit spelare, ledare och styrelsemedlem under många år.  Han har även varit anställd som kanslist i Västerås BK 30. 

Numera är han pensionär men är kvar i BK 30 som ordförande i McDonalds cupkommittén. Han deltager också på aktiviteter som t ex granförsäljning. Sverker har under många år gjort ett stort och värdefullt arbete för Västerås BK 30. 

 

/Maria & Monica Wiman

Wimans hederspris tilldelas Sven-Olof Wiberg

Wimans minnesfond startade i samband med Bertil Wimans begravning i mars 2020. Bertil Wiman var en stor eldsjäl och förebild i BK 30. Han började i BK 30 på 50-talet och var både spelare, ledare och styrelsemedlem.

 

Wimans minnesfond kommer att dela ut Wimans Hederpris varje år i samband med årsmötet och även stödja ungdomsaktiviteter i BK 30. 2021 ”bjöd” minnesfonden på avslutningsfika vid fotbollslekis sommar och höstavslutning.

Hederspriset för 2020 gick till Bengt Hellman.

Hederspriset för 2021 går till Sven-Olof Wiberg, ”Svampen.”

Han har varit med i BK30 sedan 1969, både som ledare i både fotboll och bandy och som styrelsemedlem i många år. Han var ordförande 26 år.

Han är fortfarande med i Mc Donalds kommittén, träffar andra pensionärer här i klubbstugan på tisdagar, hjälper till på fotbollslekis, säljer och hugger julgranar. Han gör ett stort ideellt arbete för klubben som är ovärderligt.

WIMANS MINNESFOND

Fonden bildades i samband med Bertil Wimans bortgång i feb 2020. Bertil var en stor eldsjäl och förebild i Västerås BK30. 

Fondens ändamål är att verka i Wimans stora intresse för att alla ska få spela fotboll från knatte till elit och även uppskatta ideellt arbetande fotbollsledare till styrelsemedlemmar i Västerås BK30.

Fonden är öppen för alla, privatpersoner eller företagare, som vill stödja Västerås BK 30:s

fina fotbollsverksamhet.

WIMANS HEDERSPRIS TILL BENGT HELLMAN

I år är det första gången som Wimans Hederspris delas ut.

Bertil Wiman var en stor eldsjäl och förebild i BK 30. Han började i BK 30 på 50-talet och var både spelare, ledare och styrelsemedlem. Han gick bort i februari 2020 och vi startade minnesfonden i samband med begravningen.

Wimans minnesfond kommer att dela ut Wimans Hederpris varje år i samband med årsmötet och även stödja ungdomsaktiviteter i BK 30. 2020 ”bjöd” minnesfonden på avslutningsfika vid fotbollslekis sommar och höstavslutning.

 

Hederspriset 2020 går till Bengt Hellman. Han har varit medlem i BK 30 i över 60 år. Bengt har själv spelat fotboll och varit en duktig kassör i huvudstyrelsen i nästan 60 år. Han hjälper till på cuper, i kiosken, med julgranar och är ofta nere och hejar på både dam och herrlagen. Han har ett stort hjärta för klubben!

Grattis Bengt till ett fantastiskt ideellt arbete i BK 30!

En vas, blommor och ett presentkort till Limone.

 

Hälsningar

Monica och Maria 

Sven-Olof Wibergs minnesord


Bertil Wiman började i föreningen i början av 50-talet som spelare både inom fotboll och bandy. Efter sin tid som aktiv spelare i föreningen blev Bertil en mycket stark och omtyckt ledare, både inom fotboll och bandy, där han var med och utvecklade föreningen i många år. Bertil var med och byggde upp ungdomsfotbollen, med flickor och pojkar på 70-talet, då föreningen la grunden till den ungdomsverksamhet som finns idag. 

 

Dessutom var han ledare inom damfotbollen under många år som bl.a ordförande i Damsektion. I mitten av 90-talet lyckades damlaget avancera till Allsvenskan vilket var ett stort ögonblick för föreningen och Bertil. Bertil har också varit med i föreningens huvudstyrelse under en följd av år.

 

Bertil Wiman var också initiativtagare till Mc Donalds Cup, en ungdomsturnering med fn drygt 200 lag varje höst, som startades i mitten av 80-talet och som än idag är viktig för föreningen. 

 

Bertil Wiman var också ett känt ansikte för många som köpt julgranar av honom vid Joker (nu Hemköp på Malmaberg) i många år där föreningen nu i drygt 30 år försett Västeråsare med julgranar. 

 

När Bertil gick i pension blev han en ovärderlig ideellt arbetande ledare. Han la mycket av sin tid på föreningens kansli och Ringvallens Idrottsplats där han hjälpte till med många olika sysslor tills för ett antal år sedan.

 

Vi är många inom BK 30-familjen som haft förmånen att ha fått arbeta med honom genom en lång följd av år. Det är heller inte möjligt att riktigt beskriva den betydelse som Bertil haft för BK 30 men det kommer att bli en stor saknad när han nu lämnat oss.

 

Våra tankar går idag till hans döttrar Monika och Maria och deras familjer.

Bertil Wiman blev 85 år

 

Sven-Olof Wiberg

 

Stadgar för Wimans minnesfond

§1 Fondens ändamål

Wimans minnesfond har instiftats för att förvalta och dela ut medel som skänkts till fonden i form av minnesgåvor och donationer. Fonden ska främja aktiviteter för fotbollsungdomar och uppskatta ideellt arbetande fotbollsledare och styrelsemedlemmar i Västerås BK 30.

 

§2 Fondens intäkter

Fondens intäkter är i huvudsak de pengar som människor vill ge till minne av någon avliden till ändamål enligt nedanstående rubrik ”Utdelning ur fonden”. Fonden är öppen för insättning av gåvor från privatpersoner, föreningar och företag. Till fonden är det plusgirokonto nr

11 70 73 – 7 anslutet.

 

§3 Fondens förvaltning

Fonden förvaltas av Maria Wiman och Monica Wiman Sandell i samråd med Västerås

BK 30:s huvudstyrelse.  Fondmedlen ska särredovisas i föreningens bokföring och årsredovisning. Medlen ska inte användas till annat ändamål än vad som anges i dessa statuter.

 

§4 Utdelning ur fonden

Utdelning ur fonden ska användas till aktiviteter för Västerås BK 30:s fotbollslekis och en årlig utdelning till en ideellt arbetande fotbollsledare eller styrelsemedlem. Beslut om utdelning ur fonden tas av föreningens styrelse i samråd med Maria Wiman och Monica Wiman Sandell.

 

§ 5 Fondens upphörande

Fonden upphör när inga medel finns kvar att fördela. Minnesfonden är tänkt att vara i tio år och kan således ombildas tidigast 1 mars 2030. Om styrelsen beslutar att avveckla Wimans minnesfond och medel finns kvar skall dessa skänkas till Västerås BK 30:s ungdomar.

 
Föreningens Sponsorer
Arenapartners