Matchnummer: 210101055
Samling:17:30
Vinst i sista matchen innan uppehållet!
2018-06-21 10:28
Sista matchen innan sommaruppehållet och efter en riktigt tung förlust mot IFK Västerås senast kom vi rejält revanschsugna inför dagens match mot Köping FF hemma på Ringvallen. En match där vi skulle visa på att vi kan spela fotboll och att om man tar jobbet som ett lag vinner man matchen.

Vi börjar matchen bra och första målchansen kommer i den 6e matchminuten då Nick kan lägga bollen i nät efter ett inspel men blir avblåst för offside. Nick, anfallare för dagen, skulle dock revanschera sig endast två minuter senare då Jacke skickar in ett fint inlägg som Nick möter på volley och placerar snyggt in 1-0. Ledningen står sig till den 13e minuten då vi inte får bort bollen i eget straffområde och Köping är både etta, tvåa och trea på bollen och deras spelare får till slut till ett kanonskott, helt otagbart för Wille i målet och 1-1 är ett faktum. Även 1-2 ska komma på en kontring efter en hörna. Köpingspelaren är ofantligt snabb och tar sig förbi två BK-försvarare, vänder kyligt bort en back i straffområdet och placerar snyggt in bollen i mål, hatten av för ett snyggt mål. Vi ska dock inte vika ner oss utan tar tag i spelet igen, krigar på och fortsätter skapa chanser. Detta ska också ska ge utdelning i den 34e minuten då Jacke får bollen utanför straffområdet, drämmer till med vänsterdojan och bollen letar sig in i målvaktens bortre hörn, 2-2. Vi fortsätter trumma på efter kvitteringen och 3-2 kommer bara två minuter senare när Mogge får felträff när han ska skjuta men bollen letar sig fram till Nick som gör sitt andra mål för dagen.

Andra halvlek består av mycket kamp och närkamper där vi visar på god moral och krigar för laget. Första riktigt vassa målchansen skapar vi i den 71 minuten då Nick vinner boll i en duell med en mittback, skjuter i ribban och Kevins retur går utanför. Istället utökar Mogge ledningen till 4-2 i den 73e minuten då han springer slalom från halva plan och placerar in bollen bredvid målvakten. Detta resultat ska också stå sig matchtiden ut och vi vinner en match mellan två bra lag.

Kul att se att hela laget arbetar för varandra och tar fighten även när det blir mer fysiskt spel emellanåt, våra centrala mittfältare är överallt där det behövs, Nick tar för sig och gör två mål när han får chansen som anfallare och vi ser stabila ut bakåt där vår backlinje gör en gedigen insats mot ett offensivt duktigt Köping. Nu njuter vi av segern och några veckors uppehåll innan vi tar oss an Irsta borta på Klinta IP lördagen 4 augusti kl 15.00.