Matchnummer: 210101048
Samling:17:30
Vändning och seger mot Assyriska
2018-06-08 10:26

Efter en förlust senast mot serieledande Kungsör tog vi oss till Råby IP för att ta oss an Assyriska. Ett lag som ligger sist i tabellen men som är tuffa att möta och ger ingenting gratis. Vi kom revanschsugna och skulle under matchen visa prov på moral och kämpaglöd.

Första halvlek drar igång och vi är sånär på att skapa en riktigt bra målchans redan efter 4 minuter spelade då Kevin får tag i bollen efter ett inlägg från Mogge men får inte bollen förbi målvakten. Första riktiga skottet på mål kommer istället i 13e minuten efter en frisparksvariant då Max passar till Nick som drar iväg ett skott men målvakten klarar. Resten av halvleken består mest av att lagen byter chanser med varandra men egentligen inga riktigt farliga målchanser utan 0-0 står sig till halvtid.

I paus pratar vi om att det känns stabilt och att de egentligen inte skapar några farliga lägen utan vi ska bara gå ut i andra och försöka komma in mer centralt i banan med våra ytterforwards för att kunna hota bakom deras backlinje.

I den 56e minuten provar Max och Nick samma variant som tidigare men denna gång skjuter Nick över. Istället är det Assyriska som tar ledningen i den 58e minuten efter en liten försvarsmiss från vår sida. Deras spelare går förbi vår ytterback och kan sedan helt fritt gå in i boxen och placera in 1-0, dags att rycka upp oss efter en liten tveksam inledning i andra. Kvitteringen ska dock komma i den 67e minuten. Jacke skickar iväg en projektil som är helt otagbar för målvakten, viktigt mål då det känns som vi får lite energi igen och 1-1 med dryga 20 minuter kvar. Knappa 10 minuter senare ska vi även ta ledningen efter ett riktigt fint anfall. Nicho hittar upp till Kevin rakt igenom deras mittfält, Kevin i sin tur passar Max som snyggt chippar fram bollen till Linus som stänker in sitt första mål i BK-tröjan, 1-2 efter 77 minuter spelade. Resten av matchen lyfter Assyriska fram mycket folk och försöker lägga längre bollar vilket medför att vi får några kontringar och möjligheter att utöka ledningen. Dock saknas lite skärpa och 1-2 står sig tiden ut.

Vi gör en stabil insats där det känns som vi har full koll i första halvlek. Siffrorna skulle kunnat bli lite större men vi slarvar lite på sista tredjedelen med sista passningen etc. Men vi vänder matchen och bjuder på två riktigt snygga mål och det är detta vi tar med oss. Nästa match är en viktig drabbning borta mot IFK Västerås på Solid park, nästa lördag 16/6 kl 15.00. Kom ner och stötta oss då i jakten på nästa 3-poängare.