Matchnummer: 210101039
Samling:13:30
Förlust mot serieledarna
2018-06-04 11:09
Dags för hemmamatch på Ringvallen mot ett obesegrat Kungsör. Vi kom till matchen med en riktigt bra känsla efter 3 raka segrar och en bra träningsvecka i ryggen. Tyvärr skulle detta inte räcka till mot ett riktigt bra Kungsör.

Det märks redan från start att Kungsör inte kommer bjuda på något gratis och tar tag i matchen direkt. Dock ska vi få ett ypperligt tillfälle att ta ledningen precis i början på matchen när Arto blir serverad ett fint inlägg från Max, men målvakten är med och plockar bollen. Istället är det Kungsör som tar ledningen efter 8 minuter spelade. Kvitteringen ska dock komma på en frispark i den 15e matchminuten. Max stegar fram och placerar riktigt snyggt in bollen i vänstra krysset, helt otagbart för målvakten. Tyvärr håller inte resultatet i sig så länge utan i den 19e minuten utnyttjar Kungsör ett misstag i vår backlinje och deras anfallare kan placera in 1-2. Trots detta fortsätter vi försöka och sticker upp emellanåt med fina anfall men sista passningen sitter inte riktigt och deras försvarare är först på inspelen. I den 31a minuten utökar Kungsör ledningen till 1-3 och även 1-4 ska komma precis innan pausvila efter ett självmål, tungt att få precis innan paus.

Andra halvlek drar igång och vi skapar några hörnor och någon frispark men lyckas inte knoppa in bollen. 2-4 kommer dock tillslut i den 78e minuten och det är inhopparen Jonte som smäller in bollen efter en hörna. Vi får upp hoppet lite igen och känner dock att det inte är helt omöjligt. Ynka 2 minuter senare går luften ur oss då de får en frispark och deras spelare väljer att näst intill efterlikna Max tidigare version. En bra frispark som går stolpe in och 2-5 är ett faktum. Kungsör hinner även med att göra 2-6 i näst sista spelminuten efter att vi spelat en inspark rakt till deras anfallare som enkelt placerar in bollen i mål. Domaren blåser sedan av och vi åker på en tung förlust mot ett riktigt bra Kungsör.

Trots förlust och 6 insläppta mål tycker jag ändå inte att vi gör våran sämsta insats för säsongen. Istället känns det som att det är Kungsör som är otroligt skickliga på att utnyttja våra misstag samt att hitta lediga ytor båda framför och bakom våran backlinje. Vi är inte heller helt chanslösa utan skapar några farliga lägen och med lite mer skärpa så hade vi kanske kunnat göra något mål till.

Nu blickar vi istället framåt mot 2 bra träningar för att sedan på torsdag 7/6 ta oss an Assyriska borta på Råby IP kl 19.00.