Matchnummer: 210101027
Samling:17:30
Skön seger i derbyt mot GIF!
2018-05-17 08:28
Dags för derby mot nykomlingen Gideonsbergs IF och vi skulle inte enbart få njuta av underbart väder utan även en mycket fin fotboll. Vi kom senast från en riktigt tung förlust mot Skinnskatteberg och skulle i dagens match visa att vi var riktigt revanschsugna och att folk ska få det tufft mot oss på Ringvallen.

Matchens inledning är mest ett ställningskrig, mycket böljande spel där inget av lagen lyckas etablera något tryck offensivt. Första riktiga målchansen får GIF efter en hörna men Max nickar undan. Gif skapar sedan ytterligare en farlig hörna men Wille i målet är ute och plockar. Istället är det vi som tar ledningen i den 21a matchminuten där bollen efter ett långt inkast från Nick dimper ner hos Kevin som fräckt lobbar både målvakt och försvarare. I den 34e minuten blir Hjalle, anfallare för dagen, frispelad av Mogge men får bollen på vänsterdojan och skottet plockar målvakten enkelt. Hjalle ska dock revanschera sig bara minuten senare då han efter ett väldigt passivt försvarsspel från GIF snor åt sig bollen mellan två försvarare och enkelt placerar in 2-0. Vi ska även hinna med att göra 3-0 innan paus och det är Kevin som pressar målvakten, skickar på och vinner en axel-mot-axel tackling vilket leder till att Shyar får bollen och enkelt kan skicka in bollen i nät.

Vi tar med oss en riktigt bra känsla in i paus där vi mest pratar om att fortsätta vara noggranna och inte bjuda in GIF i matchen utan istället fortsätta mata på och gå för fler mål.

Vi får en bra start på andra halvlek då Nick löper sig fri på en hörna och snyggt nickar in 4-0 i den 51a minuten. Några minuter senare är GIF nära på att reducera efter ett fint anfall men Wille avvärjer igen efter en jätteräddning. GIF etablerar lite tryck men skapar efter detta inga riktigt farliga chanser utan det är istället vi som ska utöka ledningen i den 66e minuten. Åter igen är det Kevin som ska få göra mål efter ett mycket fint anfall och inspel från Mogge, 5-0 BK. Detta resultat ska stå sig matchtiden ut trots att vi får ett gyllene läge att utöka ledningen då vi får en straff som vi bommar samt att GIF i slutet har ett jätteläge men skjuter utanför.

Viktiga och riktigt sköna 3 poäng in på kontot och vi är oerhört nöjda med dagens insats. Vi går ut och gör exakt det vi har pratat om innan matchen och alla tar jobbet för varandra. GIF bjuder på tufft motstånd vilket gör det än mer skönt att få göra 5 mål samt att hålla nollan. Nu är vi spellediga i helgen och nästa match är hemma på Ringvallen nästa tisdag 22/5 kl 19.00 då vi tar emot IK Oden. Varmt välkomna ner!