Matchnummer: 210101015
Samling:17:30
Välförtjänt vinst i tuff match
2018-05-03 09:45
Dags för årets andra hemmamatch och vi tog emot Tortuna. En match som vi på förhand visste skulle bli tuff då Tortuna är ett fysiskt och jobbigt lag att möta med två duktiga forwards som löper konstant och sliter för laget. Vi pratade därför innan matchen om att gå in i duellerna från start och vara beredda på mycket långa bollar mot deras anfallare.

Matchen drar igång och lagen turas om att ha bollen där Tortuna är farliga när de söker sina anfallare och vi försöker hitta in bakom deras backlinje för att trycka ner dem i banan. I femte matchminuten har Mogge ett skott i ribban men en Tortunaspelare är först på returen och rensar undan. I den 12 minuten tar istället Tortuna ledningen efter ett inspel och deras anfallare kan slå in bollen ostörst. De utökar ledningen till 0-2 i den 18e matchminuten efter en hörna där vi inte får undan bollen, tappar markering och deras spelare kan slå in bollen i nät. Matchen fortsätter vara jämn och vi får inte riktigt till sista passningen för att skapa de riktigt farliga målchanserna. Vi är ytterst nära att reducera i matchminut 37 när Max slänger iväg ett skott mot krysset men målvakten gör en monsterräddning ut till hörna. Vår reducering till 1-2 kommer istället precis innan halvtidsvilan där vi lyckas hålla kvar bollen i offensiven efter en hörna och Nick trycker in bollen i nät, psykologiskt viktigt inför andra halvlek.

I paus har vi känslan av att vi inte är sämre än motståndarna trots underläge och med lite större skärpa i både anfall och försvar kommer vi kunna vända matchen.

Vi är också sånär på att få en drömstart på andra halvlek då vi har ett skott i stolpen precis i inledningen. Vår kvittering kommer istället i matchminut 56 då Mogge hittar in till Arto som enkelt placerar in bollen i nät. Vi är nu inne i en riktigt bra period och dryga fyra minuter senare tar vi ledningen till 3-2 efter ett inlägg från Hannes som Arto tar ner och spelar vidare till Shyar som sätter bollen i mål. Vårt fina anfallsspel håller i sig och Tortuna fortsätter försöka hitta sina forwards som ständigt hotar i djupled. Wille i målet får göra en viktig räddning i 72 minuten på en frispark och håller kvar oss i ledning. I den 84e matchminuten sätter Mogge spiken i kistan och gör 4-2 efter att ha dragit sin gubbe och placerat in bollen i bortre hörnet.

En gedigen insats mot ett tufft Tortuna. Vi visar på en riktigt bra moral när vi spelar upp oss, hämtar igen underläge och vänder matchen. Över 90 minuter känns det som att vi är det bättre laget och segern känns välförtjänt. Nu är vi spellediga i helgen och nästa match blir nästa söndag 13/5 borta mot Skinnskatteberg.