Matchnummer: 210101009
Samling:13:30
Förlust i gräspremiären
2018-04-29 15:56
Efter en bra träningsvecka och revanschsugna efter den tunga förlusten i premiären begav vi oss till Varghedens Idrottsplats för att ta oss an Kolsva. Kolsva förlorade första matchen mot Kungsör men vi visste på förhand att det skulle bli en tuff och fysisk match. Vi pratade innan matchen om att få igång ett bra tempo på bollen då planen var förvånansvärt fin för att vara tidigt in på säsongen.

Matchen startar och vi försöker rulla boll men får inte riktigt upp tempot på bollen och hittar inte riktigt fram med sista passningen och efter 13 minuter spelade tar Kolsva ledningen med 1-0. Tiden går och tempot på matchen är inte riktigt vad vi hade hoppats på och Kolsva utökar sin ledning till 2-0 i den 32 matchminuten efter en misslyckad rensning i vårt försvar och de kan peta in bollen från nära håll. Nu dröjer det dock bara tre minuter innan vår reducering ska komma. Hannes slår en lång och hög boll mot deras målvakt där Kevin går upp och vinner duellen och nickar in 2-1, viktigt! Efter vårt reduceringsmål får vi upp tempot lite och vi skapar ytterligare några chanser, målvakten boxar exempelvis ett inlägg i stolpen samt så har Mogge ett skott som går utanför efter inlägg från Shyar.

I paus pratar vi om att komma högre upp i banan samt behålla det höga tempot på bollen som vi avslutade första halvlek med.

Första fem minuterna i andra halvlek är det mycket kamp men ju längre tiden går desto mer tar vi över och är det bättre laget spelmässigt. I den 65 spelminuten drar Max iväg en frispark som ser näst intill otagbar ut men målvakten hinner dit och gör en riktigt svettig räddning. Vår kvittering ska istället komma i den 76 matchminuten, åter igen genom Kevin som denna gång blir serverad ett inspel från Mogge. Efter detta fortsätter vi trycka på och det känns som ledningsmålet ligger i luften, vi har ytterligare ett läge där målvakten gör en otrolig reflexräddning. Istället får Kolsva en hörna i absoluta slutskedet av matchen som de helt fritt får stå och nicka in. Ridå och förlust med 3-2 mot ett ständigt kämpande Kolsva.

Åter igen en otroligt tung förlust där vi spelar upp oss markant efter paus och det känns som vi i alla fall förtjänar en pinne. Revanschlusten får således hålla i sig och vi blickar framåt mot onsdag 2 maj då vi tar emot Tortuna hemma på Ringvallen kl 19. Kom ner och stötta oss mot 3 poäng.