Samling: Ringvallen
Referat: Seger i genrepet
2018-04-16 08:48

En vecka till seriepremiär och vi tog emot Norrby SK som i år huserar i division 5. Åter igen hade vi många borta pga skador, jobb och övrig frånvaro men detta var inget som skulle stoppa oss från att göra en bra match.

Matchen drar igång och det ska bara ta ca 5 minuter innan Mogge löper längs kanten och slår in en fin boll till Jonte som sätter bollen i nät. Bara några få minuter senare gör Jonte sitt andra mål för dagen när han blir serverad en fin boll av Shyar, 2-0 BK efter knappa 10 minuter spelade. Efter vårt 2-0 mål fortsätter vi spela med bra bollinnehav och skapar målchanser men får inte riktigt till det för att utöka ledningen. Stundtals sticker Norrby upp och tvingar bland annat Wille till en bra dubbelräddning i 38 minuten och 2-0 ska stå sig till halvtidsvilan.

I paus pratar vi om att fortsätta gå in i duellerna då Norrby spelar tufft, att lägga fokus på rätt saker och att försöka sätta dit någon boll till.

Andra halvlek börjar ganska avvaktande och första riktiga målchansen skapar Norrby när de tvingar Wille till en fin räddning efter lite plottrigt försvarsspel från vår sida. I 60’ får vi en frispark strax utanför straffområdet som Shyar försöker placera in i krysset, dock lite löst slagen och en fin räddning från målvakten. I 67’ minuten tvingas Krille till byte efter att ha vridit till knät, vilket medför att Totte får göra entré efter 2 månaders semester och några flätor rikare. I 70 minuten serverar Mogge en passning till Shyar som vänder upp med vänsterfoten och läckert placerar in 3-0 i bortre krysset. Två minuter senare får Norrby en hörna efter en superräddning av Wille, hörnan får dem dock stå omarkerat och nicka in bollen, 3-1 efter 72 minuter. Drygt tio minuter senare snor Mogge åt sig bollen på mittplan, löper sig fri med målvakten och avslutar kyligt, 4-1 BK vilket också blir slutresultatet i matchen.

Sammanfattningsvis gör vi en bra genomförd match. Vi har lägen att göra fler mål där det enbart saknas lite skärpa i avsluten och Wille får göra ett par riktigt bra räddningar. Det är även väldigt kul att se att våra juniorer som får chansen att visa upp sig tar för sig och gör det bra. Simon spelar 90 minuter som ytterback och gör det väldigt bra samt Leon som får ca 60 minuter och krigar på längst fram. Tack till Norrby för en tuff kamp och lycka till i serien!

Nu blickar vi fram mot premiären mot Irsta hemma på ringvallen kl 15.00 på lördag. Vi hoppas på att så många som möjligt kommer ner och stöttar killarna mot 3 poäng.