Samling:13:00, Ringvallen
Referat Triangelns IK - Västerås BK30
2018-04-07 20:34
Denna milda vårdag begav vi oss mot Eskilstuna och Ekängens IP för att ta oss an Triangelns IK. Trots en för dagen lång frånvarolista, endast 2 avbytare på bänken och enbart 2 veckor till seriepremiär skulle killarna visa prov på fin fotboll och en stor dos lagmoral.

Matchen inleds med det klassiska att ”lagen känner på varandra” men det märks tydligt att vi är med redan från start och vi tar över allt mer ju längre tiden går. Första riktigt heta målchansen ska komma i matchminut 30 då Mogge bryter ett uppspel, spelar till Shyar som avlossar vänsterdojan men målvakten gör en bra räddning. I 35e minuten skaffar sig Triangeln en hörna som de gör mål på men domaren blåser frispark efter ruff på Wille. Vi tar efter detta tag i taktpinnen igen och Max avlossar en kanon i 41’ som tar i ribban och studsar på mållinjen (möjligtvis innanför?) men domaren väljer att fria då han inte är säker. Vi ligger på och skapar ytterligare någon målchans men ett uppoffrande försvar från Triangeln gör att vi går in i halvtidsvilan med 0-0.

I paus pratar vi om att det ser bra ut och att det enbart är små detaljer som kan justeras för att bli än mer effektiva framåt samt fortsatt stabila i försvarsspelet. Vi pratar om att fortsätta ligga på och ha tålamod då vi vet att bollen till slut kommer ligga i nätet.

Andra halvlek drar igång och vi börjar väldigt bra där Jonte gör ett mål tidigt men det är avblåst för offside. Det dröjer inte längre än till matchminut 57 innan vi gör mål. Hjalle slår en fin boll ut till Max på vänsterkanten som i sin tur spelar in bollen till Nick som placerar in bollen i mål. Tio minuter senare ska Shyar servera Nick ett fint inlägg där han sätter pannan till bollen och gör sitt andra mål för dagen. Shyar ska inte bara få göra assist idag utan det dröjer bara fyra minuter igen innan han tar sig förbi en försvarare och själv placerar in bollen snyggt i mål, 3-0 BK efter 71 minuter spelade. Sista tjugo slår vi av på takten lite och bjuder in Triangeln i matchen igen. De är nära en reducering i 85e minuten men Wille gör en bra räddning och håller en välförtjänt nolla idag.

Sammantaget gör en vi riktigt bra genomförd match där alla drar sitt strå till stacken. Ett organiserat och stabilt försvarsspel som gör det svårt för Triangeln att skapa målchanser, ett anfallsspel med mycket fart och rörelse samt ett hårt arbete från samtliga lagdelar gör att vi vinner idag.

Vi tackar Triangelns IK för gott motstånd och önskar dem lycka till i serien framöver!