Dam

Seger i serieepilogen - 7-1 mot Vaksala!
2022-10-08 17:42
Bilder: Robert Bjarnefeldt

Återigen satte sig tjejerna på bussen på väg hem från Uppsala med en vinst i bagaget. Den här gången var det Vaksala och matchen slutade 7-1.

En väldigt bra första halvlek med stort spelövertag, resulterade i  5-0 i paus och naturligtvis var matchen avgjord.  Något av ett rekord (?) kan ha noterats för den här serien, när vi gjorde 4 mål mellan minut 17 till 24!  Med de första två målen av dessa, fullbordade Ina sitt äkta hat-tric, men gjorde även årets sista mål med sitt 7-1 i andra havlek.  Liwa gjorde två mål idag och slutar på en mycket hedrande tredje plats i seriens skytteliga med 15 mål. Inas vinst, ja det börjar bli en trevlig vana - 29 mål är "rätt bra". Den alltid lika hårt kämpande Johanna var vår tredje målgörare.

Vaksala är redan klara för div 2 2023 och var väl rätt uppgivna efter målkalaset och bristen på bollinnehav.  Men det förtar inte våra tjejers insats - tvärtom! Ni visade att ni tar alla matcher på allvar och alltid presterar så bra ni kan.  Det är ju "The BK30 way"!!

Under året har vi enligt samma tänk, vunnit, spelat oavgjort och förlorat med bra inställning och fantastisk sportslig anda.

Årets seriespel har präglats mycket av den framtida serieindelningen som bestämdes efter förra årets beslut av SvFFs medlemmar. Det har varit klart för alla deltagande lag att lag 1-6 kommer spela i nya Div 1 2023. Kanske... för det är ju så här att seriesegraren kvalar och har chansen till spel i EE 2023.  Lag 6 kommer att kvala mot motsvarande lag från nuvarande Norrlandsserie.

Varje match i år har varit betydelsefull och skapat press på deltagande ledare och spelare. Ni har visat att ni kan hantera pressen och har de kunskaper och färdigheter som krävts för att uppnå årets målsättning.

Vi i styrelserna är imponerade över hur dam- och U/F19 har genomfört sina seriespel och uppnått sina mål.  Ni är värda allt beröm! Tack för alla roliga och nervösa stunder på Ringvallen och framför datorn...  Nu är ni värda en rolig avslutning med laget och lite vila för trötta ben och vinnarskallar.

Omgångens dramatik höll i sig till en bit in i andra halvlek så länge Kvarnsveden hade 1-1 mot Bollstanäs. Gefle låg under klart mot Sollentuna och KIK hade chansen.  Men med kvarten kvar tog BSK ledningen och utökade sen till 3-1.  Nu väntar ett kval för KIK - troligtvis mot Alnö IF.

Skutskär såg länge ut att vinna på hemmaplan mot Täby, men Täby gjorde 2 mål sista kvarten. Säkerligen surt för Skutskär.

Sandviken vann stort hemma mot Gideonsbergs IF - hela 7-0 är stora siffror med tanke på att vårens match på Iver slutade 2-2.

Nu är det klart hur serien slutar och arbetet inför 2023 har redan börjat. Nästa års serie kommer kräva mer av resurser organisatoriskt och ekonomiskt.

Alla som vill bidra med sitt engagemang för ett framgångsrikt 2023 är välkomna!