Kommentarer efter IK Brage hemma
2022-04-02 22:51
Glad fyramålsskytt - Ina Burström. Foto: Robert Bjarnefeldt

Vad vi väntat och idag var det äntligen hemmapremiär för säsongen 2022.

Efter söndagens prestation i Uppsala var det med stor tillförsikt och förväntan vi styrde emot Ringvallen till matchen.

Förhållandena var de bästa för en match i början av april - sol, lite småkallt i luften och genrep inför serien.

Dagens motståndare IK Brage började matchen med en hög press och hade förmodligen tänkt utnyttja  med tidiga bollvinster.  Men mycket tålamod och säker bollkontroll i backlinjen gjorde bara att Brage fick jaga boll och blev allt tröttare.  Inte blev det bättre av ett kantspel med fart som slutade med att Ina redan i början av matchen visade prov på målsinne. 1-0, 2-0 och 3-0 inom 33 minuter.  När sedan Liwa och Hanna gjorde 4-0 och 5-0 före paus, ja då var det väl egentligen klart.  Ina och Sara gjorde sedan 6-0 och 7-0 i andra halvlek.

Tränarna bytte in samtliga spelare allt eftersom och de kom in och gjorde det med den äran.

En riktigt bra match av oss och ryktet säger att Stina tilldelades någon form av pris efter matchen.  Oklart vad det bestod av...

Efter matchen var det gemensam samling med pizza i Klubbstugan. Därefter avfärd till Bellevue för dagens andra tuffa match! Klubbmästerskapen i bowling.

I skrivande stund har vi inte fått några resultat från den matchen...

Från IK Brages hemsida hittar vi följande - se länken:

Se Armins kommentarer nedan.

Eftersom Damstyrelsen så här års har fullt med rättning och förberedelser gjorde vi en kortare mejintervju med Coach Armin.

Grattis till segern Armin, 7-0 mot IK Brage. Vi förstår att det känns bra att visa upp sig på hemmaplan. Varför vann ni idag – vad låg bakom de relativt stora siffrorna?

- Känslan är att vårt offensiva försvarsspel i inledningen av matchen bäddar för dagens seger. Vi vinner ofta bollen nära deras mål och får hål på Brage tidigt.

Hela bänken fick speltid – enligt uppgift – vad är tanken?

- För att minimera skaderisken och ge många spelare chansen planerade vi att byta ut halva startelvan efter 60 minuters spel. Idag hade vi 8 spelare på bänken och alla fick komma in och bidrog.

Nästa vecka är det seriepremiär – tankar inför seriepremiären mot Bollstanäs på bortaplan?

- Vi har ett tacksamt ingångsläge till den matchen då vi kan spela helt avslappnat utan någon som helst press. BSK är storfavoriter i den här serien och vill tillbaka till Elitettan efter fjolårets degradering. Det är ett bra lag vi möter men vi åker inte till Upplands Väsby för att be om ursäkt för att vi existerar. Vi åker dit för att vinna.

Helt rätt, Armin! Vi har alla möjliheter och ska ställa till det för många lag i serien.

Vi vill också nämna att det är ytterligare en match i helgen. Söndag kl 11.00 spelar U-laget mot Norrby SK på Ringvallen.  Det ser ut att bli samma förutsättningar som idag och då är det inte mycket att tveka på! Ses på matchen!