Dam

Eftersnack IK Uppsala
2022-03-28 20:26
Foto och montage: Robert Bjarnefeldt

I den internetsända matchen tog laget sig verkligen samman och gjorde en helgjuten insats.

Uppsala dominerade stort vad gäller bollinnehav och hade matchen igenom, en tuff press på försvaret. Men med tålamod och kyla redde försvaret och Amanda i målet, ut det länge.

IKU tog välförtjänt ledningen en halvtimme in på första halvlek. Replik ett par minuter senare av Ina Burström på en långboll,  där hon fightade sig till ett friläge och var iskall i avslutningen.

1-1 i halvlek var klart godkänt.

Uppsala tog dock ledningen  en kvart in på andra - ottagbar nick efter snyggt anfall.  Därefter gjorde Uppsala 6 byten - ja då var det klart eller? Nej bara ett par minuter senare och ett bra kantspel hamnar bollen hos Linnéa och ytterligare en iskall avslutning. 2-2!

Lite mer spel på deras planhalva och laget tar för sig alltmer, skapar en hel del även om Uppsala dominerar.  Därför kändes 3-2 som rättvist. Men matcher vinner man inte på bollinnehav och det blir tydligt när Sargonia hittar en ständigt löpande och farlig Liwa, med en riktigt snygg och vältajmad genomskärare.

Liwa är lika iskall när hon rullar in 3-3 som den naturligaste sak i världen.  Resten av matchen spelas av med tight defensiv och en skön känsla av att ha gjort en bra match mot en (på papperet) överlägsen motståndare.

Sammanfattningsvis, en riktigt bra prestation och nu har laget visat att vi är att räkna med och har mycket positivt att ta med oss till genrepet mot Brage och seriespelet.  Bra jobbat tjejer!!!

Vi fick en kortare "pratstund" med en ganska nöjd Armin:

Vilket Intryck fick du av spelet och hur ni genomförde matchen?

- Vi räknade med att Uppsala skulle ha betydligt mer boll än oss och att vi skulle få jobba hårt i försvarsspelet. Det var en bra match för oss att träna försvarsspel och det fick vi verkligen göra idag. Så det var mycket mer försvarsfokus än vanligt, mindre risktagande med boll och jobba en del med kontring. Med andra ord lite mer cynisk fotboll från vår sida idag. Tjejerna följer vår gameplan till fullo och alla spelare jobbar hårt i 90 minuter idag.

Antar att du är nöjd med resultatet idag-  är det något du vill att vi gör bättre?

- Jag är nöjd med att tjejerna överför det vi tränar på till match och att de litar på processen. Vi har tränat en del på vårt kontringsspel och idag gör vi tre kontringsmål. Vi hade behövt värdera längden på våra anfall på ett bättre sätt och vara modigare när vi väl hade bollen.

IK Brage på lördag – genrep på hemmaplan, vad får vi se mot Brage?

- Det ska bli kul att spela hemma på Ringvallen. Vi börjar tänka på Bragematchen efter morgondagens fyspass.

Upsala Nya Tidning är lite mer drastiska i rubriceringen (har ej tillgång till artikeln - men rubriken är intressant): https://unt.se/bliprenumerant/artikel/rm56vx6l

Nu ser vi fram emot en träningsvecka där laget tar ytterligare steg framåt och nästa helg väntar IK Brage på Ringvallen - äntligen!  Matchstart 11.30 - lite tidigare än vanligt.

Nu hoppas vi på bra väder, goda korvar och gott kaffe!