Samling:13:30
Tung förlust i premiären
2018-04-22 16:43
Dags för seriepremiär och till och med solen hade bestämt sig för att ta sig till Ringvallen denna lördagseftermiddag. För motståndet stod Irsta som på pappret har ett ganska namnkunnigt lag med spelare som tidigare spelat högre upp än div 4, det var bara att förbereda sig på kamp.

Och kamp skulle det bli matchen igenom. Redan från start känns vi lite svajiga, och jag vet inte om det var premiärnerver eller inte, men vi får inte ordning på vårat spel och spelar bort väldigt många enkla passningar. Bara efter några minuter blir det ett missförstånd i försvaret och Irsta ställer om och tvingar Mattsson till en vass räddning. Vår första riktigt heta målchans ska komma på en frispark efter 14 minuter, Nick sparkar till bollen men målvakten tjuvar inte utan står kvar i sitt hörn och gör en bra räddning. Spelet böljar fram och tillbaka fram till den 22e minuten då Irsta gör 0-1 efter ett bolltapp och det straffar oss direkt. Irsta utökar sin ledning i matchminut 35 efter en hörna där vi inte tar en ordentlig markering. 0-2 står sig till paus och vi kommer inte alls upp i kvalitet.

I paus gör vi fyra byten med förhoppningen om lite ny energi på plan.

Andra halvlek ska bli en fortsatt kamp där lagen utbyter målchanser men där vi fortfarande inte kommer upp riktigt i nivå samtidigt som Irsta gör en bra match, går in i duellerna och gör det svårt för oss. Vi skapar några fina anfall men sista passningen sitter inte idag och vår bästa målchans kommer i matchminut 84 efter ett kanonskott från Nick men Irstamålisen gör en kanonräddning. I 87 minuten får Irstas ena mittback sitt andra gula för dagen och därmed får han syna det röda kortet, dock lyckas vi inte få hål på dem under de sista minuterna heller och matchen slutar 0-2.

Sammantaget så kommer vi inte alls upp i nivå och kvalitet idag. Vi möter ett tufft och bra Irsta som verkligen bjuder upp till kamp. Vi får sikta på att göra en bra träningsvecka och ta revansch borta mot Kolsva på lördag.