Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll

Bli medlem i Västerås BK30
BLI MEDLEM
Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Herr
Ny huvudtränare
2020-04-03 19:00, Herr
Såhär en fredagkväll tänkte vi presentera våran nya huvudtränare Johan Andersson. 
Det har varit klart sen ganska länge och dom flesta vet säkert om det redan men presentationen har dröjt men med situationen som rådet just nu tänkte vi öka prestationen här istället serien blivit uppskjuten. 
Här kommer lite info och några frågor vi ställde inför säsongen 


Johan har varit föreningen trogen sedan hans första tränaruppdrag 2016 när han tog över vårt P99 lag som sedan ledde till 2 säsonger som assisterande i F19 Svenska Spel och nu senast 1 säsong som assisterande i Dam A-lag i Division 1.

 

Som spelare har Johan erfarenhet från både Division 4 och 5 med Surahammar.


Du är nu klar för ditt första huvudansvar, hur känns det?


Känner till klubben och många runt laget sedan tidigare så det känns jättebra att vara på plats.

Hur skulle du beskriva dig själv om tränare?


Engagerad och driven i det jag gör. Gillar att göra spelarna delaktiga. Alla måste känna att man är viktigt och att man bidrar till lagets prestationer.

Vad kan vi förvänta oss för typ av fotboll?

Vi ska ha en tydlig idé både när vi har bollen och när vi försvarar. Vi ska sträva efter att hela tiden spela bollen framåt med så pass mycket kontroll att vi inte riskerar att tappa den.
ALLA MATCHER STOPPAS
2020-04-02 19:02
Beslut angående träningsmatcher

VFF:s starka rekommendation till samtliga föreningar är att inte genomföra några träningsmatcher från och med fredag 3 april och tills vidare. Detta gäller såväl senior som junior, barn och ungdom. Alla inbokade träningsmatcher stryks. VFF tillsätter inga domare och sanktionerar inga träningsmatcher från och med idag


TRÄNINGAR
Träningar Bedömningen är att träningsverksamhet utomhus fortfarande kan genomföras. Dock med stor vaksamhet kring att ingen med minsta symptom deltar. Det är också viktigt att anpassa träningen så all form av närkontakt minimeras. Uppmana alla till att byta om hemma före och efter träning. Vad säger Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet Folkhälsomyndigheten skriver i sin officiella föreskrift daterad 20-04-01 att Idrottsföreningar bör: 
• Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks
 • När det är möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
 • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
 • Begränsa antalet åskådare, eller på annat sätt undvika trängsel
 • Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare meddelat förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. 


Beslut angående distriktsserier 2020 
Västmanlands Fotbollförbund (VFF) följer noggrant utvecklingen av den Coronapandemi som pågår. Läget är mycket osäkert och kan förändras hastigt. Observera därför att nedanstående gäller tills annat beslutats. Styrelsens beslut tar sin utgångspunkt i de rekommendationer och riktlinjer som kommer från Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Folkhälsomyndigheten (FHM). 
VFF:s styrelse fattade vid ett extrainsatt styrelsemöte, torsdag den 26 mars 2020, en rad beslut om de tävlingar som genomförs i distriktets regi. Vid ett extrainsatt styrelsemöte, torsdag den 2 april 2020, utvärderades och analyserades situationen på nytt. Följande beslut fattades och gäller tills vidare. 

Division 4-8 herrar samt U23
Seriestart skjuts upp till början av augusti. Serierna spelas som enkelmöten under hösten. VFF:s Tävlingskommitté återkommer med modell för upp- och nedflyttning, med ambitionen att få så sportsligt rättvisa villkor som möjligt. Om situationen skulle tillåta att seriespel kan påbörjas tidigare än augusti så kommer ovan att omvärderas. Division 2 damer (Svealand) Administrerande förbund har tillsammans med Tävlingsgruppen för damer div. 2 beslutat att seriestart ska skjutas fram till den 21 maj. Serien ska spelas i dubbelmöten, där respektive lag får ansvar för att planera in de fyra omgångar som skjutits upp under säsongen. Det är ett beslut VFF inte råder över. 

Division 3-4 damer 
Seriestart skjuts upp till början av augusti. Serierna spelas som enkelmöten under hösten. VFF:s Tävlingskommitté återkommer med modell för upp- och nedflyttning, med ambitionen att få så sportsligt rättvisa villkor som möjligt. Om situationen skulle tillåta att seriespel kan påbörjas tidigare än augusti så kommer ovan att omvärderas. 

Barn- och Ungdom (11 mot 11, 9 mot 9, 7 mot 7 och 5 mot 5) 
Seriestart och poolspel skjuts upp och omgångar stryks tills vidare. Spel påbörjas tidigast i juni. Distriktslagsverksamheten Distriktslagsverksamheten i Västmanland är satt på paus tills vidare. Senast den 13 maj lämnar SvFF besked om utvecklingslägren i Halmstad. Distriktsmästerskap herrar och damer DM-spelet för herrar och damer återupptas tidigast augusti. 

7 mot 7 dam 
Den planerade omgång 1, som skulle spelats den 15-16 maj, skjuts upp. Cuper och turneringar VFF uppmanar alla sina föreningar att ställa in/skjuta upp planerade cuper. VFF beviljar inga tillstånd för nya cuper. 

För mer info se 
https://www.vff.se
STÖD BK30, KÖP FIKTIVA BILJETTER ELLER HANDLA I KIOSKEN
2020-03-27 17:19

HEJ ALLA BK30 SUPPORTRAR!


Vi är inne i tider som vi aldrig hade räknat med att hamna i och precis som alla andra så står Västerås BK30 inför tuffa utmaningar. Just nu bedriver vi vår verksamhet så normalt som det bara går, vilket betyder stora utgifter i form av planhyror medan inkomsterna stannat upp. 


Många av våra sponsorer går på knäna och har i dagsläget annat än BK30 att tänka på. Vår kiosk som normalt täcker en del av de dagliga utgifterna står dessutom stilla. Trots de tuffa tiderna som råder har BK30 ställt in få aktiviteter. 


Våra fantastiska ledare har stått där på Ringvallen, fotbollshallen, någon gymnastiksal och tagit hand om era barn. För att vi ska kunna fortsätta driva vår verksamhet på samma höga nivå trots rådande tider ber vi er, FÖRÄLDRAR, SPELARE, LEDARE, SUPPORTRAR, ja alla som ser vad BK30 gör för 350 barn och ungdomar om ett bidrag genom att handla i vår fiktiva kiosk på SWISHNUMMER 123 013 54 34

VÄSTERÅS BK30 TACKAR FÖR ALLT STÖD OCH ALLA BIDRAG VI KAN FÅ

Beslut angående distriktsserier 2020
2020-03-27 09:23

Västmanlands Fotbollförbund (VFF) följer noggrant utvecklingen av den Coronapandemi som pågår. Läget är mycket osäkert och kan förändras hastigt. Observera därför att nedanstående gäller tills annat beslutats. Styrelsens beslut tar sin utgångspunkt i de rekommendationer och riktlinjer som kommer från Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Folkhälsomyndigheten (FHM). 

VFF:s styrelse har vid ett extrainsatt styrelsemöte, torsdag den 26 mars 2020, fattat följande beslut om de tävlingar som genomförs i distriktets regi. 

Division 4-8 herrar samt U23 Spelas enligt spelprogrammet.  Om något av lagen inte vill spela så lämnar det laget WO, ingen avgift debiteras. Fler WO kan lämnas utan att laget blir uteslutet ur serien. Om inget av lagen vill spela döms matchen som dubbel WO.  

Division 2 damer (Svealand) Beslut om seriespelet fattas av administrerande distrikt. Ett sådant beslut är utlovat senast den 2 april. Om vårens matcher stryks så kommer VFF försöka erbjuda ett lokalt seriespel. 

Division 3-4 damer Vårsäsongen stryks, serierna avgörs genom enkelmöten under hösten. VFF återkommer med förslag på ett lokalt seriespel för de lag som tillhör Västmanland. 
Ungdom 11 mot 11 (15-19 år) Görs om till serier med endast västmanländska lag.  Om situationen tillåter återupptas samarbetet med Örebro till hösten. Om något av lagen inte vill spela så blir matchen inställd. Resultaten visas men ingen tabell eller seriesegrare utses under våren.  Upp- och nedflyttning till hösten kan ske utifrån önskemål och resultat på våren.  
 
Ungdom 9 mot 9 (13-14 år) Spelas enligt spelprogrammet. Om något av lagen inte vill spela så blir matchen inställd. Resultaten visas men ingen tabell eller seriesegrare utses under våren.  Upp- och nedflyttning till hösten kan ske utifrån önskemål och resultat på våren.  
 
Ungdom 7 mot 7 (10-12 år) Spelas enligt spelprogrammet. Om något av lagen inte vill spela så blir matchen inställd.  Upp- och nedflyttning till hösten kan ske utifrån önskemål.  
 
Distriktslagsverksamheten Distriktslagsverksamheten i Västmanland är satt på paus tills vidare. Andra veckan i april kommer beslut om huruvida Svealandslägret kommer genomföras. Senast den 13 maj lämnar SvFF besked om utvecklingslägren i Halmstad. 
 
 
Varför spelas distriktsserier när SvFF ställer in förbundsserier? SvFF ställer in förbundsserierna och rekommenderar distrikten att överväga att skjuta fram seriestart. VFF har naturligtvis övervägt detta noga men kommit fram till ovanstående beslut.  
Huvudargumentet till att förbundsserierna skjuts upp är att vi ska undvika icke nödvändiga resor inom landet. I högre serier spelar även bestämmelsen om max 500 personer in. Vi anser att våra serier varken bidrar till resandet i landet eller samlar 500 personer.  FHM rekommenderar att idrott ska fortgå och att det är bra för folkhälsan. Vårt beslut tar avstamp i denna rekommendation.  
”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin”  Samtidigt vill vi starkt uppmana alla att följa övriga rekommendationer från FHM.  

Starka rekommendationer  
• INGEN ska spela med minsta lilla symptom. Oavsett om det är träningsmatch eller seriefinal! 
• Ha gärna samlingar utomhus, gäller både match och träning • Byt om hemma och res ombytta till och från match
 • Viktigare än vanligt att inte dela vattenflaskor 

Länkar SvFF:s rekommendationer och riktlinjer: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/krisplan-for-den-nationella-fotbollen/ 
FHM:s rekommendationer ang. idrott:  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/ 
 
VFF:s styrelse sammanträder igen torsdagen den 2 april för att utvärdera situationen.  Vi ber er att notera att det är högst troligt att nya beslut fattas då. Dessa kommer naturligtvis, i så fall, kommuniceras skyndsamt. 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr, 03/04 19:00 
P-08, 02/04 22:30 
P-08, 02/04 15:57 
P-08, 01/04 13:19 
 
Föreningens Sponsorer