SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll
U14/15

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 U14/15
 
LEDARSTABEN FÖRSTÄRKS
2020-12-13 21:24
Viktor och Julia förstärker ledarstaben.
Det är med stor glädje vi idag kan presentera två nyförvärv på ledarsidan.
Viktor Bång Dimberg och Julia Wendelin-Lowdnes kliver på tåget.

Viktor behöver ingen större presentation. Viktor var med oss hela hösten och var med och knep andra platsen i Rekernecup. Viktor fick sedan ett erbjudande från Romfartunas damlag, som han tackade ja till och lämnade oss. Av olika anledningar har VIktor valt att hoppa av uppdraget i Romfartuna och till stor glädje för oss så ville han komma tillbaka.

Julia Wendelin-Lowdnes är inte lika känt namn i BK kretsar. Julia som spelar i Barkarös damlag har plockats in från flickinitiativet och Bäckby Utd. Hon har varit med runt laget en tid nu och efter att idag ha gått klart sin Ungdom B utbildning , så känner hon sig nu redo för nästa steg. Julia kommer fortsätta i flickiniativet, parallellt  som hon är med oss. Julia har en väldigt lugn tydlig och pedagogisk i sitt sätt att leda träningarna.

Vi är otroligt glada att vi lyckats få in Viktor och Julia i ledarstaben. 


SÄSONGEN AVSLUTADES MED SILVER I REKERNECUP
2020-10-29 12:00
Tjejerna avslutar säsongen med en mycket rolig helg

Så var en lång och annorlunda säsong över.  Det såg länge ut som AIK CAMPEN i januari skulle bli den enda övernattningscupen vi skulle komma iväg på, men i sista sekund kom Rekernecupen i Eskilstuna som en räddare i nöden.

En märklig vårsäsong är över
2020-06-29 10:56

Det blev en minst sagt annorlunda vårsäsong. Ovissheten har varit stor, men en grymt samarbete med framför allt GIF:s 06:or och Irsta 05-08  har gjorde att vi trots allt fick till ett varierande spelschema med många matcher i olika nivåer.

 

Helt ovetande om vad som skulle hända så rivstartade vi hemma på Ringvallen mot Djurgården den 5 januari. Det snöade typ 2 timmar hela januari och givetvis kom det snöfallet precis när matchen skulle börja. Djurgården drog det längsta strået i en jämn match och 2020 inleddes med en 2-0 förlust.

 

Helgen efter var det dags för matchcamp i Kristinehamn

  http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214953&NID=651870

Det stora minnet därifrån blev helt klart krigarmatchen mot Rosengård där vi spelade 1-1.

 

Efter Kristinehamn så väntade säsongens ända futsalcup, när vi åkte till Heby.

http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214953&NID=656499
Det visade sig att det även skulle bli säsongens sista cup.  BK tog hem cupen, men den stora drabbningen var BK derbyt i semifinal, som fick avgöras på straffar.

 

Träningsmatcher började sedan snurra på. Det blev många tunga matcher mot starkt motstånd.
När väl försäsongscuperna skulle dra igång så blev det stopp. Frankecupen, Kvicksundscupen och Aroscupen, Skara sommarlandcup ställdes in, men det som sved mest var helt klart att årets höjdpunkt Halör Invitational Cup ställdes in.

 

Efter tre veckor med spelförbud i mars så rullade träningsmatcherna på igen, innan serierna drog igång i Juni. Totalt blev det fem seriematcher i två serier innan serien var över.

 

Vi avslutade våren med ett träningsläger som arrangerades av Flickinitiativet i samarbete med Svenska Fotbollsakademin. Under helgen fick tjejerna även testa på att leda övningar själva. Tjejerna trotsade värmen och var strålande hela helgen. Tack Kristoffer från Svenska fotbollsakademin, Linn  Kajsa och Staffan från flickinitiativet som gjorde den här helgen möjlig .

 

När vi summerar de första halvåret så blev det rätt bra ändå. Visst saknade vi en ordentlig serie och cuperna, men efter rådande omständigheter så ska vi vara glada att vi fått spelat och tränat så mycket som vi ändå gjort.

Tjejerna har utvecklats enormt och framför allt tänker de fotboll på ett helt annat sätt idag än för ett halvår sen. Det är många timmars nötande som ligger bakom utvecklingen.
Nu ser vi fram emot ett lov innan en oviss höst väntar.
Kommer det bli några cuper, eller blir det serien som gäller??
Vi tar vecka för vecka och hoppas på det bästa.

FORZA BK30
CUPGULD I HEBY!!!
2020-01-26 19:11
Guld och en fjärdeplats för BK efter tuffa dueller mot GIF

Den milda vintern och tuffa matchcamper har gjort att vi dragit ner rejält på futsalsäsongen. Man kan nästintill säga att vi hoppat över den, men under söndagen gjorde vi dock en avstickare till Heby och Hebycupen.

Inte helt oväntat blev det en uppgörelse mellan de två giganterna i sällskapet BK30 och Gideonsbergs IF, som båda hade två lag med i cupen.

Dagen startade med ett dubbelmöte mellan lagen. Att matcherna skulle bli mycket avgörande för resten av dagen var ganska väntat. BK30 svart slog GIF vit tämligen säkert med 4-1.

För att undvika varandra i semin så behövdes det att även BK30 vit tog poäng mot sina GIF tjejer. Så blev det fallet. GIF vann dagens första rysare med 1-0 och nu krävdes det hjälp från Vaksala eller Hagby för att slippa varandra före finalen. Trots att de andra lagen krigade tappert mot Västeråstjejerna, så var det alltid tillslut Västeråslagen som dragit det längsta strået. Det vi lärde oss av det här är att alla matcher är viktiga och varje tappad poäng kan ställa till det.  Nu blev BKderby i ena semin och GIFderby i den andra, vilket vi hade hoppas på att slippa.

Nåväl semin mellan de två BK-lagen blev dagens andra rysare.
Matchen genomfördes i ett tempo som fick publiken att kippa efter andan. Två storspelade målvakter ser till att det slutar 1-1 efter en sen kvittering från vit och matchen fick angöras på straffar. Svart tar BK:s plats i finalen efter att de satt alla sina straffar.

För vit blev det match om tredjeplatsen där GIF vit väntade, efter att även dom torskat på straffar mot sina lagkompisar. Även här blev det en rysare med två storspelade målvakter och publiken börjar tro på ett nytt straffdrama. Men i matchens sista minut avgör GIF matchen, kyligt men snöpligt.

Nu väntade alla på en ny rysare i finalen mellan BK30 svart – GIF blå. Så blev det dock inte. GIF började bäst och skapar flera farliga lägen. BK tar dock över matchen mer och mer och efter att man spräckt nollan så blir det en behaglig resa till årets första cupguld. Matchen slutar till slut 5-0

 

Hebycupen är en kul återkommande brake i träningen, bra arrangemang och avslappnad stämning.  Även kul att GIF kom till spel. Det blev extra krydda på turneringen och några tuffa tillställningar.

 

SALA-HEBY FOTBOLL OM CUPEN:
https://salahebyfotboll.se/2020/01/26/vasteras-dominerade-hebycupen-bk30-segrade-i-f07-klassen/?fbclid=IwAR27umpZONvfIyOKm92-IHrisAh446sXRbYm8XrwD9L8aH-gc3AS90uvE8k

 

FORZA BK

 
Föreningens Sponsorer