Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F07

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 F07

SÄSONGEN AVSLUTADES MED SILVER I REKERNECUP
2020-10-29 12:00
Tjejerna avslutar säsongen med en mycket rolig helg

Så var en lång och annorlunda säsong över.  Det såg länge ut som AIK CAMPEN i januari skulle bli den enda övernattningscupen vi skulle komma iväg på, men i sista sekund kom Rekernecupen i Eskilstuna som en räddare i nöden.

En märklig vårsäsong är över
2020-06-29 10:56

Det blev en minst sagt annorlunda vårsäsong. Ovissheten har varit stor, men en grymt samarbete med framför allt GIF:s 06:or och Irsta 05-08  har gjorde att vi trots allt fick till ett varierande spelschema med många matcher i olika nivåer.

 

Helt ovetande om vad som skulle hända så rivstartade vi hemma på Ringvallen mot Djurgården den 5 januari. Det snöade typ 2 timmar hela januari och givetvis kom det snöfallet precis när matchen skulle börja. Djurgården drog det längsta strået i en jämn match och 2020 inleddes med en 2-0 förlust.

 

Helgen efter var det dags för matchcamp i Kristinehamn

  http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214953&NID=651870

Det stora minnet därifrån blev helt klart krigarmatchen mot Rosengård där vi spelade 1-1.

 

Efter Kristinehamn så väntade säsongens ända futsalcup, när vi åkte till Heby.

http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214953&NID=656499
Det visade sig att det även skulle bli säsongens sista cup.  BK tog hem cupen, men den stora drabbningen var BK derbyt i semifinal, som fick avgöras på straffar.

 

Träningsmatcher började sedan snurra på. Det blev många tunga matcher mot starkt motstånd.
När väl försäsongscuperna skulle dra igång så blev det stopp. Frankecupen, Kvicksundscupen och Aroscupen, Skara sommarlandcup ställdes in, men det som sved mest var helt klart att årets höjdpunkt Halör Invitational Cup ställdes in.

 

Efter tre veckor med spelförbud i mars så rullade träningsmatcherna på igen, innan serierna drog igång i Juni. Totalt blev det fem seriematcher i två serier innan serien var över.

 

Vi avslutade våren med ett träningsläger som arrangerades av Flickinitiativet i samarbete med Svenska Fotbollsakademin. Under helgen fick tjejerna även testa på att leda övningar själva. Tjejerna trotsade värmen och var strålande hela helgen. Tack Kristoffer från Svenska fotbollsakademin, Linn  Kajsa och Staffan från flickinitiativet som gjorde den här helgen möjlig .

 

När vi summerar de första halvåret så blev det rätt bra ändå. Visst saknade vi en ordentlig serie och cuperna, men efter rådande omständigheter så ska vi vara glada att vi fått spelat och tränat så mycket som vi ändå gjort.

Tjejerna har utvecklats enormt och framför allt tänker de fotboll på ett helt annat sätt idag än för ett halvår sen. Det är många timmars nötande som ligger bakom utvecklingen.
Nu ser vi fram emot ett lov innan en oviss höst väntar.
Kommer det bli några cuper, eller blir det serien som gäller??
Vi tar vecka för vecka och hoppas på det bästa.

FORZA BK30
CUPGULD I HEBY!!!
2020-01-26 19:11
Guld och en fjärdeplats för BK efter tuffa dueller mot GIF

Den milda vintern och tuffa matchcamper har gjort att vi dragit ner rejält på futsalsäsongen. Man kan nästintill säga att vi hoppat över den, men under söndagen gjorde vi dock en avstickare till Heby och Hebycupen.

Inte helt oväntat blev det en uppgörelse mellan de två giganterna i sällskapet BK30 och Gideonsbergs IF, som båda hade två lag med i cupen.

Dagen startade med ett dubbelmöte mellan lagen. Att matcherna skulle bli mycket avgörande för resten av dagen var ganska väntat. BK30 svart slog GIF vit tämligen säkert med 4-1.

För att undvika varandra i semin så behövdes det att även BK30 vit tog poäng mot sina GIF tjejer. Så blev det fallet. GIF vann dagens första rysare med 1-0 och nu krävdes det hjälp från Vaksala eller Hagby för att slippa varandra före finalen. Trots att de andra lagen krigade tappert mot Västeråstjejerna, så var det alltid tillslut Västeråslagen som dragit det längsta strået. Det vi lärde oss av det här är att alla matcher är viktiga och varje tappad poäng kan ställa till det.  Nu blev BKderby i ena semin och GIFderby i den andra, vilket vi hade hoppas på att slippa.

Nåväl semin mellan de två BK-lagen blev dagens andra rysare.
Matchen genomfördes i ett tempo som fick publiken att kippa efter andan. Två storspelade målvakter ser till att det slutar 1-1 efter en sen kvittering från vit och matchen fick angöras på straffar. Svart tar BK:s plats i finalen efter att de satt alla sina straffar.

För vit blev det match om tredjeplatsen där GIF vit väntade, efter att även dom torskat på straffar mot sina lagkompisar. Även här blev det en rysare med två storspelade målvakter och publiken börjar tro på ett nytt straffdrama. Men i matchens sista minut avgör GIF matchen, kyligt men snöpligt.

Nu väntade alla på en ny rysare i finalen mellan BK30 svart – GIF blå. Så blev det dock inte. GIF började bäst och skapar flera farliga lägen. BK tar dock över matchen mer och mer och efter att man spräckt nollan så blir det en behaglig resa till årets första cupguld. Matchen slutar till slut 5-0

 

Hebycupen är en kul återkommande brake i träningen, bra arrangemang och avslappnad stämning.  Även kul att GIF kom till spel. Det blev extra krydda på turneringen och några tuffa tillställningar.

 

SALA-HEBY FOTBOLL OM CUPEN:
https://salahebyfotboll.se/2020/01/26/vasteras-dominerade-hebycupen-bk30-segrade-i-f07-klassen/?fbclid=IwAR27umpZONvfIyOKm92-IHrisAh446sXRbYm8XrwD9L8aH-gc3AS90uvE8k

 

FORZA BK

TUFF MEN LÄRORIK MATCHCAMP
2020-01-12 21:45
Den traditionella lagbilden med Ilves, vi syns i april igen.

Säsongen rivstartade med en mycket tuff matchcamp i Kristinehamn Aréna

Vi visste på förhand att det här blir tufft och det blev det.
Svenska storlag som AIK, Djurgården, Rosengård skulle varvas med duktiga lag i form av Sturehov, Askim, Boo F06 och som extra krydda våra finska vänner Ilves och en ny finsk bekantskap i form av JäPs.

 

Campen startade med en match på fredagkvällen mot finska JäPS. BK tjejerna inleder väldigt nervöst och vi kommer aldrig igång. JäPs vinner tämligen enkelt med 2-0. Vi var rätt besvikna på vår insats och alla tjejer lovade varandra att nu kör vi på resten av campen. När helgen väl summerades så visade det sig att finskorna var riktigt vassa, så även de hade mer att ge.

Efter matchen väntade pannkaksbuffé i hallen innan vi åkte ut till campingen vi bodde på. I mörkret som rådde var det inte helt enkelt att hitta. När vi väl kommer till rätta med de fyra första stugorna, så kommer nästa problem. Nummer 75 är en tältplats!! Hur får vi tag i ett tält i Kristinehamn en fredag kväll? Allt löser sig snabbt då 75 visade sig vara en femstjärnig stuga tillskillnad från de andra något enklare stugor. Hur som helst trivs alla rätt bra i sina stugor. Något kallt blev det dock för den stugan som fick för sig att dra ut elementet för att ladda mobilen.

 

Lördagen startade med tidig match mot värdlaget AIK. Tjejerna kliver upp tämligen enkelt och den sedvanliga promenaden gick smärtfritt i den kyliga Värmlandsmorgonen. Frukosten serverades i en mycket mysig herrgård.

Väl i hallen så var det mycket taggade Västeråstjejer som skulle ta sig an AIK. Det är en helt annan inställning från BK tjejerna nu och AIK får slita. De får dock in två baljor i mitten av matchen och här skulle många lag vika ner sig. Istället reser sig våra stolta BK tjejer upp och krigar ännu mer. Vi pressar tillbaka AIK och får in ett mål som dock döms bort för att bollen var nära linjen, inte lätt att möta lag som delar lokaler med SvFF. Vi har även en frispark som målvakten räddar i krysset innan vi till slut fick den rättvisa reduceringen efter ytterligare en strålande frispark.  Vi trycker på för en kvittering men AIK håller undan. En fantastisk insats av BK som föll med flaggan i topp. Sen kanske bollen var ute också ;-) 

Efter AIK väntade Örebrolaget, Sturehof som vi har 1-1 i cupfinaler mot i fjol. Inte helt oväntat slutade matchen just 1-1. BK ledde stora delar av matchen, men klarade inte av att avgöra och efter den Sturehofs sena kvittering hann de även med att bränna ett friläge så båda lagen får vara rätt nöjda ändå.

 

Lördagens tredje match mot Göteborgslaget Askim var helgens bottennapp. Askim vinner med 3-0 utan att förta sig.

 

Dagen avslutades mot FC Rosengård. Vilken match BK står för. Vi sliter och kämpar för varandra och ger inte upp trots att vi hamnar i underläge. Vi får betalt för vårt slit och lyckas kvittera. Så kul för tjejerna att allt slit ger resultat. Detta innebar också att någon glappkäftad ledare fick doppa sig i Vänerns kalla vatten, men det var det värt, var ju inte ens is.


Söndagen inleddes med match mot Djurgården. Matchen slutade 0-0 vilket får ses som helt rättvist.

Efter det väntade våra vänner Ilves från Tammerfors. BK lyckas inte ge Ilves någon större match och de tar en enkel 4-0 seger. För att rå på de här lagen så måste vi vara på absolut topp vilket vi inte var. Vi kämpar på med de är helt enkelt för tunga för oss.

Campen slutade med match mot Boo:s F06.  Bollen stutsar inte våran väg och det blir förlust med 3-0, något mål för stort men odiskutabel seger för Boo.


Trots att vi spelar åtta matcher utan vinst, är jättenöjda med helgen. Visst rann det iväg i några matcher. men det är egentligen bara mot Ilves som vi inte har någon chans. Motståndet var mycket tuff och det fanns otroligt många duktiga tjejer på plats i Kristinehamn. Vi är stolta att vi är där och nosar både som lag och individuellt.

FORZA BK!!
 
Föreningens Sponsorer
Våra Sponsorer