SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll
U15

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 U14/15
 
BK30 DRAR SIG UR F15 REGIONAL
2022-06-17 19:06

Efter noga övervägande har föreningen beslutat att BK30 drar sig ur F15 regional och i samma veva anmäler vi på ett nytt lag i F16-19 svart-röd.

Självklart kan det verka lite märkligt och inget roligt beslut som tagits, men för att säkerställa att samtliga tjejer har bra spelmiljöer till hösten så var det direkt nödvändigt.

 

BK30 har drabbats hårt av andra föreningar som dragit sig ur serier. Vi ligger ett lag (Rimbo) back i divison1, ett (Skyllberg) i division 3 och två (Ingarö, Örebro SK) i F17 SM.

 

F15 R är en bra serie och vi har haft många lärorika matcher under våren, men den är också noga styrd av ålder vilket ställer till det.

Att anmäla på ett lag i F16-19 svart-röd gör att klubben får en bättre struktur på serierna, där samtliga tjejer i F17 och U15 kan spela i alla serier.

 

De här serierna kommer BK30 DAM och Ungdom (FLICK) spela i under hösten.

DIVISION 1

DIVISION 3

F17 SM
F16-19 svart-röd

F15-16 blå eller grön

F 9vs9 blå (ev. stöttning vid behov )

F 9vs9  grön

 

Vi tackar alla lag i F15R för fina matcher under våren och VFF och SöFF för ett bra samarbete och förståelse för den uppkomna situationen. Det blir inte alltid som man tänkt sig när serierna anmäls i februari.

SEGER I MCDONALDSCUPEN, FJÄRDE TITELN PÅ TRE MÅNADER!
2021-10-17 21:37

 

 

 

 

För nästan precis två år sedan förlorade vi finalen i McDonalsdscupen mot Sturehov på ett lerigt Ringvallen. Den förlusten var extremt tung då vi dominerade finalen men Örebrolaget stod för matchens enda mål och ”vår buckla” lämnade Ringvallen för att bosätta sig i gnällbältets huvudstad.

 

 

GRUPPSPELET

I lördags var det så äntligen dags för chans till revansch, eftersom cupen ställdes in förra året.

Det var taggade BK-tjejer som tillsammans med Lea och Nora från vårt sammarbetslag Barkarö SK F08 samlades på Hamre.

Allt kändes väldigt bra och i första matchen väntade Nyköpingslaget New Mill Indians SK.
Matchen var jämn och chansfattig och slutar 0-0.

 

Efter det väntade Uppsalalaget Vaksala SK. BK tar tag i matchen direkt och efter tretton minuter kommer cupens första mål när Alva serverar Olivia med en öppnande passningen som hon tar vara på. Innan halvtid hinner Alva även med att göra 2-0. I andra halvlek gör Sofia 3-0 medans Olivia gör 4-0 framspelad av Marcela.

 

I sista omgången väntade BK Derby som vunnit mot både Vaksala och New Mill, så det krävdes en seger för att vi skulle vinna gruppen.

Vi tar rättvist ledningen, men lite snöpligt kvitterar Derby på ett olyckligt självmål precis innan halvtidssignalen. Den förväntade BK-anstormningen uteblir dock och det är Derby som tar över taktpinnen. Sista fem minuterna kommer anstormningen men Derby står i mot och vinner gruppen.

 

SLUTSPELET

En vinst och två oavgjorda matcher var kanske inte vad vi räknat med, men det räckte till en andra plats och Uppsalalaget Danmarks IF blev motståndarna i söndans åttondelsfinal.

BK tar ledning i tredje minuten sedan Anya passar fram Olivia som sätter 1-0. Uddamålsledningen står sig till det är tre minuter kvar då det förlösande 2-0 målet kommer av Olivia. BK hinner även med 3-0 av Marcela framspelad av Anya innan matchen är slut.

 

I kvartsfinalen väntade ärkerivalen Gideonsberg. Det blev den femte matchen för säsongen lagen i mellan. Återigen gör BK mål i tredje minuten av Olivia, den härgången på pass av Sofia. Den här gången blir det matchens enda mål. Det betyder att BK slagit rivalen i alla fem matcher som lagen mötts i år.

I semin så var det Nackas stolthet, Thomas Bodströms Boo FF som skulle försöka stoppa BK30.

BK fortsätter den fina traditionen med ett tidigt mål av Oliva. Assisten den här gången kom från Sara och matchklockan hade inte ens passerat en minut. Sen rullar 39 tunga minuter på men Nackatjejerna lyckas inte överlista BKBUSSEN. 

 

Finalen var ett faktum och vi kommer dit med 10-1 i målskillnad. Ett insläppt olyckligt självmål på 240 minuter är imponerande.

 

I finalen stod återigen BK Derby för motståndet. Linköpingslaget startar matchen klart bäst och har en kraftig vind i ryggen. BK har förtvivlat svårt att ta sig ur Linköpingstjejernas höga press, men de farliga målchanserna uteblir. BK hoppades att medvinden i andra skulle göra att matchbilden skulle svänga över i vår favör och det gör den till en viss del. Målchanserna uteblir och 0-0 är ett faktum och finalen får avgöras på straffar.

 

Vår målvakt Alice kliver in i straffsparksläggningen med ett enormt självförtroende. Vi vann vår senaste straffsparksläggning i Rallarbollen och ett insläppt på mål på 280 minuter sätter sig givetvis på självförtroendet. Alice verkar njuta av situationen medans alla vi andra bara vill få skiten överstökad.

Första straffen ska slås av Marcela som inte gör något misstag. Derby missar sin första och BK sitter i förararsätet.  Hanna, Viola, Anya sätter sina straffar vilket även Derby gör.  I femte omgången så får precis som i Rallabollen Tessa chansen att avgöra. Som Alice verkar Tessa  också njuta av situationen och återigen avgör hon iskallt och guldet stannar hemma på Ringvallen.

 

Det går inte annat en att hylla laginsatsen den här helgen. Under långa stunder stämmer inte vårt spel, men en fantastisk moral där vi krigar och kämpar tillsammans gör att vi står där som slutsegrar.

DET ÄR VI SOM ÄR BK30 U14/15!!

 

Det här cupguldet blir den fjärde titeln för laget på tre månader. Det startade med Rallarbollen, för att fyllas på med två seriesegrar. Nu väntar avslutningen i Eskilstuna nästa vecka då vi deltar i Rekarne Girls Cup, där vi förra säsongen tog en andra plats. På förhand en mycket tuff uppgift då startfältet är betydligt tuffare än förra säsongen. Men vi har visat att vi tillsammans kan flytta på berg.

DET ÄR VI SOM ÄR BK30 U14/15!!
  

SEGER I RALLARBOLLEN
2021-08-01 20:23
Idel glada miner i Gävle, inte minst på McDonalds där två mästarlag firade tillsammans

Så var äntligen nio månaders väntan över. Efter mängder av inställda cuper så blev det Rallarbollen i Gävle som stod på programmet.

 

 

Det var taggade tjejer som checkade in på Scandic Väst i Gävle på torsdagseftermiddagen.

Om det berodde på att vi inte cupat på länge vet jag inte men det kändes enormt fokuserat redan kvällen innan spel.

Innan middagen på hotellet satte vi upp våra mål med cupen. Huvudmålet var klart, vi skulle spela åtta matcher vilket skulle betyda final. Vi satte upp våra ramar och regler för att vi skulle nå match åtta.

Efter en lugn kväll på hotellet så var det lagom nervösa tjejer som snällt gick och la sig.

 

FREDAG:

Som vanligt startade vi morgonen med en promenad och gympa innan frukost.

Sedan bar det i väg till spelområdet. Väl på plats så var all fokus som bortblåst på några av spelarna. Skiljebos P07 spelade och det var tydligen jätteviktigt. Men vi fick snabbat tjejerna på rätt spår igen. Självklart får de titta på andra lag, men allt under förutsättningarna att man håller sig inom våra ramar.

Vi äter lunch innan första matchen. Det var kort tid mellan frukost och lunch, men för att nå match åtta gäller det att ta alla möjligheter som fås att fylla batterierna.

Första matchen spelas mot IK Sirius. Västerås tjejerna tar tag i takpinnen direkt och efter 6 minuter tar vi ledningen. Det blir dock inga fler mål i första halvlek.  I andra orkar dock inte uppsalatjejerna stå emot och slutresultatet blir till slut 4–0. En bra start på cupen och vi är ett steg närmare slutmålet.

 

I andra omgången väntade Storviks IF. BK får en kanonstart och vi har 2-0 efter fem minuter och vi har 4-0 i halvtid. Tyvärr faller Storvik igenom helt och vi gör 7-0 på de sista 20 minutrarna, trots att vi rört om rejält i laget. Kul att vår målvakt Alice och Viola får göra mål. Matchen slutar 11-0

Efter matchen är det snabb middag innan sista gruppspelsmatchen.

 

Falu BS väntade i sista matchen. Vi fortsätter att röra om och Alice får starta på topp. BK tar som i de andra matcherna tag i taktpinnen direkt, men har förtvivlat svårt att få in bollen. Efter tio minuter kommer Falun i ett av sina få anfall och lyckas göra 1-0. Det blir en väckarklocka och skärpan höjs några nivåer och BK vänder matchen med två snabba mål. I andra halvlek är skärpan med från början och det blir till slut 7-1. I den här matchen får våra supportrar oväntat stöd. IFK Eskilstunas P07 har charmats av vårt spel och fått nya idoler.

 

Då var gruppspelet avklarad. Tre raka och 22-1 i målskillnad, officiellt 23-1, men jag har bättre koll en domarna, jag lovar. Tre av åtta steg var avklarade med bravur.

När vi ska åka tillbaka till hotellet, och fylla på batterierna med pizza så märker vi till oss ledares förtvivlan att Eskilstuna spelar mitt framför vårt tält. Tjejerna skull absolut tacka för stödet och bjuda tillbaka. Om det berodde på våra tjejer låter vi vara osagt, men Eskilstuna körde över motståndarna.

 

Något försenade kom vi till hotellet och tjejerna fick duscha och äta pizza. Under tiden passade vi ledare på att ta en middag på Grillo i centrala Gävle, med en del av våra tillresta supportrar. Nöjda kunde sedan både tjejer och ledare gå och lägga sig. I ett rum var lite oroliga, men även där lugnade det snabbt ner sig efter en tillsägelse.

 

Lördag:

Så var det dags för slutspel, som spelades i gruppspels format på fyra lag där 1:orna och bästa 2:an gick till semifinal. Det var alltså tuffa förutsättningarna och vi visste att det var betydligt tuffare motstånd. Målmedvetet så kör vi på i våra morgonrutiner.

 

 I omgång 1 väntande Mora laget Öna SK. Öna hade turen? att som nästbästa trea att ta sig till A-slutspel. BK kör på från start och slutresultat blir 8-0 vilket ger oss ett strålande slagläge inför de kommande två matcherna.

Nu väntade Uppsalalaget Bälinge IF och vi visste att nu kommer vi sättas på prov för fösta gången.

I första halvlekens sista spark gör vi psykologiskt viktiga 1–0. Matchen är fortsatt tät, men till slut kommer en målexplosion. Med fem minuter kvar gör BK två snabba mål och allt verkar vara klart. Bälinge reser sig dock och får in två lika snabba mål. Sista görs med några sekunder kvar så det blev aldrig riktigt nervöst.

 

Så var det dags att avgöra gruppen. BK var i praktiken klara då vi hade i särklass bästa målskillnaden. Sundsvall DFF som vi mötte behövde ett poäng och då skulle vi hamna i det läget att vi skulle få möta dom semifinal med. När matchen ska starta drar ett åskoväder in. Cupen stoppas i nästan två timmar vilket påverkar resten av cupen.

Sista gruppspelsmatchen och semifinalerna kortas ner till 1X20 minuter.

 

Sundsvall DFF behöver alltså bara hålla 0-0 i tjugo minuter för att nå semin.

Man lyckas inte med det. BK tar en tidig ledning och Sundsvall inleder en desperat jakt men lyckas inte få in något mål och Team Hudik snuvar dem på semiplatsen.

Nu var sex av åtta steg avklarade.

 

SEMIFINALEN

Semifinalen skulle spelas i 1x20 minuter vilket givetvis gjorde det chansartat. BK höll på att ta en tidig ledning, men en hård kamp får avgöras på straffar.

Vi har klart på förhand vilka hjältar som är redo att ta straffarna., men efter fem omgångar är det lika. Alice gör då en superräddning och det blir Tessa som får chansen att skjuta oss till finalen.  En chans hon tar och vi är framme vid målet steg åtta.

 

FINALEN:

I finalen väntade Gävlelaget Hagaströms SK och matchen spelades i 2x20. Himlen öppnar sig och finalen spelas i ösregn.

BK tar ledningen efter 10 minuter och Hagaström lägger alltmer energi på domarna, vilket självklart är tråkig. Vi behåller lugnet och gör 2-0 tidigt i andra. Hagaström reducerar med sex minuter kvar och det blir något nervöst. Med två minuter kvar kommer 3-1 för BK och innan matchen är slut 4-1 och bucklan följer med oss hem till Västerås.

 

Segerbanketten på McDonalds Valbo var mäktig. IFK Eskilstuna hade rest sig och vinner B-slutspelat och mötte upp oss. Om det var supporten från de båda hållen som gjorde att båda lagen vann låter vi vara osagt.

 

Sammanfattning.

Vi gör mest mål 38, vi släpper in minst 4, vi vinner flest matcher 7, vi förlorar minst 0. Ingen kan säga annat än att vi var värdiga vinnare.

Vi går runt på hela truppen hela vägen vilket gör att vi har många fräscha spelare i finalen. Tyvärr stoppar en vadskada Viola från spel men vi har inte kört slut på någon.  13 av 14 spelare gör mål i turneringen. Målvakts Alice får spela ute och gör mål. Enda spelaren som inte gör mål är vår 09: a Fanny som backade upp Alice i mål.

Bakom kulisserna jobbas det hårt för att ge tjejerna bästa förutsättningarna. Stort tack till alla som hjälpt till med stora och små problem som uppstått.

 

Avslutningsvis måste jag hylla spelarnas inställning. Redan i torsdags kändes det att tjejerna verkligen ville stå där högst upp och var beredda att göra allt för laget. Enda som skulle kunna stoppa oss, var ett bättre fotbollslag. Inte dålig fokus eller förberedelser.

 

FORZA BK!!

 

 

LEDARSTABEN FÖRSTÄRKS
2020-12-13 21:24
Viktor och Julia förstärker ledarstaben.
Det är med stor glädje vi idag kan presentera två nyförvärv på ledarsidan.
Viktor Bång Dimberg och Julia Wendelin-Lowdnes kliver på tåget.

Viktor behöver ingen större presentation. Viktor var med oss hela hösten och var med och knep andra platsen i Rekernecup. Viktor fick sedan ett erbjudande från Romfartunas damlag, som han tackade ja till och lämnade oss. Av olika anledningar har VIktor valt att hoppa av uppdraget i Romfartuna och till stor glädje för oss så ville han komma tillbaka.

Julia Wendelin-Lowdnes är inte lika känt namn i BK kretsar. Julia som spelar i Barkarös damlag har plockats in från flickinitiativet och Bäckby Utd. Hon har varit med runt laget en tid nu och efter att idag ha gått klart sin Ungdom B utbildning , så känner hon sig nu redo för nästa steg. Julia kommer fortsätta i flickiniativet, parallellt  som hon är med oss. Julia har en väldigt lugn tydlig och pedagogisk i sitt sätt att leda träningarna.

Vi är otroligt glada att vi lyckats få in Viktor och Julia i ledarstaben. 


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 24/06 00:43 
Hem, 15/06 06:09 
Hem, 09/06 09:25 
 
Föreningens Sponsorer