SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås BK30
Fotboll
F19

Västerås BK30 Fotboll F19
 
Inställt mot Hällbybrunn!
2023-03-25 15:58

Idag råkade vi ut för en motståndare vi inte kan vinna mot - vädret!

Det idoga regnande från igår, övergick under natten till snöfall och värre var det i Södermanland!

Därför ställdes matchen in och återigen missade vi matchträning.

Tråkigt, men vad gör man?

 

Om det inte dyker upp något annat, ser vi fram emot nästa helg och hemmamatchen mot IFK Stocksund.

 

Vi håller tummarna...

Damstyrelsen

Äntligen match igen!
2023-03-24 19:56

Lördag  15.00 - match mot Hällbybrunns IF (HIF) på Torshargs IP i Torshälla.  Efter förra helgens inställda match är det äntligen dags för match igen.  Det är en kort resa till matchen, men en riktigt bra värdemätare inför seriestarten.  HIF är ett etablerat div 2 lag  och Eskilstunas "andralag".  Förra året slutade laget femma och klarade sig därmed kvar i nya div 2.  I år spelar HIF i Div 2 Östra och möter huvudsakligen lag från Stockholm.

Vad vi kan se har två träningsmatcher noterats: 1-1 mot EUs F17 och 0-1 mot IK Viljan.  Med så få matcher är det svårt veta vad laget befinner sig formmässigt.

Vi kommer från 2 veckor av träning och efter de goda insatserna mot Östervåla och Enköping med oss.  Vi har visat att vi ska och kan spela jämnt med lag från samma seriesammanhang.

För närvarande har vi inte någon trupp tillgänglig och vet inget om skador/sjukdomar.  Vad vi däremot vet, och som kan påverka truppen, är matcherna i Cup Kommunal  lördag-söndag.

 

Vi får se vilket lag Coach Lars och Anna ställer på planen.  Vi ser fram emot en bra match och att följa rapporteringen via Min Fotboll.

 

Ska bli kul det här!

Damstyrelsen

Hedersam förlust i sol och kalla vindar...
2023-02-19 17:34
Bra bilder av: Robert Bjarnefeldt

 Sol, mycket publik och en för Ringvallen, bra matta. Lägg till att motståndet var tufft men nyttigt för vårt unga lag. Bästa förutsättningarna för en bra match - och det blev det trots att vinden stundtals påverkade spelet. 

Efter en ganska jämn första halvlek var det ÖIF som tog ledningen i början av andra och vi som kvitterade ( Ophelia)  och tog ledningen ganska snabbt (Lydia) .  Därefter tog Pernilla Andersson över, är väl bästa sammanfattningen. Hon gjorde lite som hon ville och ÖIF visade vilket samspelt lag de är.  Trots det kvitterade Lydia i mitten av halvleken  med sitt andra mål för dagen.

Pernilla ville mer och rann igenom vårt försvar vid ett par gånger till och det resulterade i två mål och slutresultatet blev 3-5.

Coacherna rullade runt ganska friskt och det är bra att alla spelare får prova på spel mot ett bra seniorlag från en liknande serie som vår Div 2.

Sammanfattningsvis gjorde vi en bra match och de spelare som deltog idag ska ha all heder av sin insats.  Bra jobbat att stå upp emot detta tuffa och samspelta motstånd.  Den här matchen är en vägledning över vad som väntar i vår serie.

Men ge det en månad eller två så är vi snart där!

 

Vi tackar Östervåla IF, domare och publik för matchen och hoppas vi möts igen!

 

Efter matchen fick vi ett snack med Coach Anna B - se nedan:

Försäsongspremiär för F19/U söndag
2023-02-18 10:39
Avancemanget till Div 2 klart! Bild: Robert Bjarnefeldt

Äntligen matchpremiär på Ringvallen! 14.15 på söndag tar vårt Div 2-lag emot förra årets topplag i Div 2 Svealand - Östervåla IF.

Efter förra årets avancemang, är det ett spelsuget och motiverat lag som äntligen ska äntra Ringvallens konstgräs för årets första träningsmatch.

Våra spelare har förberett sig väl inför 2023 och matchen är ett led i att ytterligare utvecklas genom matchspel.  Det kommer bli fler matcher innan serien drar igång i april.

 

Söndagens match är den första på stor plan för i år och vi får se vilket lag Coach Anna och Lars ställer upp med.  Som bekant ska spelare kunna prova på match i olika miljöer och träningsmatcherna en naturlig del av det.

 

Kiosken är öppen så klart - kaffe, varmkorv och annat gott säljs av Damstyrelsen.

 

Vi vill välkomna Östervåla, domare, publik och alla som bidrar till en fotbollsupplevelse!

 

Intervju med Coach Lars nedan.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 23/03 16:36 
Hem, 20/03 17:18 
Hem, 15/03 11:13 
 
Föreningens Sponsorer