Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F07

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 F07

BK30 F07 startar samarbete med Finlands största klubb!
2019-02-22 16:00
BK30 och finska Tampere Ilves inleder ett samarbete.
Det är med stor stolthet vi nu kan presentera att BK30 F07 startar ett samarbete med finska Tampere Ilves T07 (F07). Tammerfors-laget är Finlands största förening med ca. 3500 aktiva spelare

Första steget blir ett gemensamt tränings/matchläger i Västerås 26-28 april. Förutom fotboll så kommer en del andra sammansvetsande aktiviteter att genomföras tillsammans. Under helgen kommer också ett vidare större samarbete mellan klubbarna diskuteras. Om alla bitar faller på plats kommer fler BK-lag än F07 att ta båten till vårt östra grannland 2020.

Fredrik Eliasson som dragit i de flesta trådarna från BK:s håll är nöjd med att bitarna faller på plats en efter en.

- Det var lite motvind i början, men nu är alla väldigt positiva. Det återstår dock massor med jobb, men vi har tillsatt en stabil arbetsgrupp som ska göra helgen minnesvärd för alla tjejer. Det är lättare att jobba nu när vi vet att det blir av och vi ställer således om från ett
hypotetiskt scenario till hur vi skall lösa allt på bästa sätt. Nu är det bara att spotta i nävarna och anmäla sig till en snabbkurs i finska...

Under lördagen kommer 12 matcher spelas. BK30, Tampere Ilves och Upsala IF kommer spela med två lag var och ytterligare två lag kommer ansluta.
Totalt ca 100 glada fotbollstjejer kommer fylla Ringvallen.

KUKAAN EI POTKI JALKAPALLOO KUIN MEINOMHUSSÄSONGEN ÖVER
2019-02-18 17:23
Uppvärmning i Kungsängen

COPA CARRERA FUTSAL CUP i Kungsängen satte punkt för inomhussäsongen. Vi hann med 4 futsalcuper och en cup i Uppsalas fotbollshall, innan vi nu flyttar ut på heltid

 

Även om vi själva tycker att spelet har svajat mellan väldigt höga toppar och djupa dalar, så kan vi inte annat säga att det har gått väldigt bra när vi knyter ihop säcken. 27 vinster 4 oavgjorda 3 förluster, en målskillnade på 129-22 talar för sig själv. 22 insläppta mål på 39 matcher varav 34 futsalmatcher är starkt, även om vi inte mött de allra starkaste motstånden.

 

Gårdagens cup började dock ingen vidare spelmässigt. Vi pratade om inställning så sent som i torsdags. Tjejerna får ofta höra att har man dålig inställning på träningen så kommer man även ha det på match. Inställningen till de inledande matcherna var långt ifrån bra från de båda BK-lagen. Inte ens BK-maskinen går av sig själv, det krävs att vi jobbar tillsammans.  Här visar dock tjejerna moral och bestämmer sig för att den loja inställningen var något man inte tyckte var kul. Båda lagen reser sig och gör tillsammans 10-0 i de kommande matcherna.  När dagen summeras hade vi tillslut 5 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust.

 

Vi tar med oss en del nu när vi flyttar ut. Framför allt har målvakterna  blivit betydligt mer involverade i spelet och många har testat på att stå i mål och det har gått strålande. Tjejerna har också börjat våga utmana mycket mer. Även om det kanske inte är bästa valet alla gånger att dribbla som sista tjej, så är det ändå kul att se att de vågar och de nästan alltid går det vägen.

 

Måste avsluta med det faktum att vi var fruktansvärt nära en "grand slam". Inom loppet av ett år ha vi slagit AIK, Hammarby, och BP. Det faktum att Djurgården som vi spelade oavgjort mot var 06:or och det räckte med oavgjort för gruppsegern så tycker att vi gjorde det.

 

FORZA BK

FAIR PLAY PRIS I HEBY
2019-02-03 16:45
Schyssta tjejer prisade
F07:s turné fortsatte med Hebycupen, där laget vann pris som shysstastelaget och en nya tripp till Prision Island. Det är andra gången vi vinner fair play pris, men den här gången avgjordes det på lotten.

Hebycupen är en trevlig publikvänlig cup på en plan med högt tempo hela dagen. 
BK-tjejerna bjöd på strålande spel, med många tjejer inblandade i spelet. Målvakterna är involverade i spelet nästintill hela tiden nu vilket är kul att se. 
Värt att notera, tre nya spelare hamnade i målprotokollet. Februari har knappt börjat och redan har 16 spelare gjort mål. 
Även kul att vi använde oss av 11 målvakter idag och alla gjorde det strålande. 

HEJA BK !!
Göranssoncup, en häftig upplevelse.
2019-01-27 10:18
En kul helg i högt tempo i Sandviken
Så var Göranssoncup avklarat, tjejerna genomförde helgen på ett strålande sätt både på och utanför planen. 

Göranssoncup som är sveriges största futsalcup är på många sätt väldigt speciell. Allt är centrerat och det händer saker i varenda vrå i hallen. Det är tävlingar, spel, trampoliner och mycket mer. 
Tjejerna hann testa på en hel del saker utanför planen.

Lördagen startade med tidig väckning vilket givetvis inte var så uppskattat av alla tjejer. Vissa hade inte sovit allt för länge, men vi är med för att se och lära, vi ska bli vana att bo många på trång yta, även om inte fallet inte blev så den här gången. Vi hade två egna omkläddningsrum, 6 duchar, en gymnastiksal till förfogan. Det var lite kallt, men i övrigt så kan vi inte räkna med den lyxen när vi är på turné.  

Efter dans, promenad för de flesta så var det frukost innan det bar iväg till hallen för första matchen.
Lag vit startade mot Rönninge Salem. BK tjejerna visade inga tendenser till dålig sömn eller trötthet. Det var full fart framåt och BK hade full kontroll på matchen från början till slut. Vinst 3-0.

Svart spelade timmen senare mot Kungsgårdens SK.
En tämligen avslagen match då BK helt enkelt var nummeret för stort för Kungsgården, som dock ska ha all heder för att de kämpande på hela matchen. Vinst 7-0

Vit avslutade turnering mot New Mill Indien från Nyköping. New Mill lyckas ta ledningen men BK har lång tid på sig att sig vända matchen. Men man får inte till spelet, passningsspelet präglas av slarv och ju mer tiden går kommer frustrationen och det blir många solorace som sällan brukar löna sig. Matcherna runtomkring började ta slut och tiden höll på att rinna ut. Men som vanligt ger vi aldrig upp. I matchens absolut sista spark lyckas BK få in kvitteringen när Nellie sätter sin egen retur och frälser hela BK-lägret. Sällan har glädjen varit så stor  för ett oavgjort resultat.
Styrkan att aldrig ge upp är något vi alltid ska ha med oss. Tjejerna har avgjort, kvitterat, vänt matcher många gånger i slutet, det är ingen slump, vi vet att matchen inte är slut först domaren blåser av.

Vit vinner två, kryssar två matcher och släpper bara in ett mål på hela turneringen. 

Svart avslutar mot Strömsbro IF. Efter en hel dag i hallen med full fart på de olika aktiviterna så var det lite oroligt att det skulle vara trötta tjejer. Att läktaren fylls av äldre BK tjejer gör det inte mindre nervöst. BK startar lite trevande men tar över mer och mer och det blir en  odramatisk 2-0 seger.

Svart går igenom cupen med fyra segrar.

En fantastisk helg som svetsade samman truppen.
Vi var med för att se och lära och vi lärde oss massor hur det funkar på stora cuper. Lite logistiskt kaos stundtals men som vanligt löser vi allt.


För att läsa om fredagen, se artikeln Göransson dag1

Tack alla fantastiska tjejer, ledare, föräldrar, supportrar, arrangörer, domare för en rolig lärorik helg.

Ingen kickar fotboll som oss


 
Föreningens Sponsorer
Våra Sponsorer