Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F07

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 F07

SJUMANNATRÄFFEN I EN ANNORLUNDA MILJÖ
2019-05-30 22:57
En och annan färja puttrade förbi Lötvallen

Efter att inte ha varit iväg på någon cup på över tre månader (måste vara någon form av lagrekord)!!! så var det dags för Sjumannaträffen som spelades på idylliska Lötvallen, utanför Åkersberga. En cup med bra kvalité på lagen rakt igenom i de båda klasserna. Miljön som det bjöds på var minst sagt annorlunda. Hyffsat fina planer och en och annan finlandsfärja.


BK ställde upp med två lag och 20 av truppens 22 tjejer deltog. Skadade Nellie gjorde sitt för att heja på lagkompisarna från sidan, så endast en gotlandsresenär saknades.

Lötvallen bjöd på sol och blåst. Blåst är kanske något man får räkna med när man spelar på östkusten. Inte varje dag som det dundrar förbi finlandsfärjor 100 meter från sidlinjen. Det klassiska tågtricket på Ringvallen, blir helt klart slaget med båtlängder.

 

Spelmässigt rivstartade BK. Stabilt och bra spel från båda lagen gav Västeråstjejerna två segrar. Vita laget slog tillbaka Stureby SK med 3-0 och svarta Viggebyholms IK med 4-2, efter två sena mål av Viggebyholm, när BK för ovanlighetens skull slutade spela innan domaren blåste av.
DOMARENS LIRARE: SVART: Emilia VIT: Viola

 

Omgång två blev tyngre för BK. För vit väntade Boo IF. I en jämn match är Boo något effektivare än BK och något missvisande skrivs slutresultatet till 5-2.

Svarta laget skulle ta revansch på IK Frej, men gör istället dagens sämsta insatts och förlorar med klara 4-0. Frej är bra och BK kan inte gå på halvfart, man måste vara på tårna från början till slut för att ta såna här matchen, vilket vi inte var. Täbytjejerna ville mer och vinner helt rättvist, även om vi bör satt något läge och snyggat till siffrorna.

DOMARENS LIRARE: SVART: IK FREJ, VIT: BOO IF


I Vitas sista match så väntade BP:s F08 som krossat allt motstånd under dagen. BK får en tung start, men håller siffrorna nere på ett bra sätt. Slutresultatet skrevs till 4-1 efter att BK reducerat på en stenhård och välplacerad straff av Nova. En straff som skulle få ”Granen” att svaja .


Svart bestämde sig för att man inte skulle vara tvåa på bollen två matcher i rad. IFK Stocksund fick möta tok taggade Västeråstjejer. BK tog tag i matchen från start. Slutresultat skrevs till 3-2. Sista reduceringen kom på ett skott i krysset efter BKslarv i sista sekunden, så det blev aldrig någon större nerv i matchen.

DOMARENS LIRARE: SVART Angie, VIT: BP


Svart avslutade cupen mot Kälvesta IOFF. BK var numret större än Kälvesta idag men det tog in bit in i andra innan BK lyckades spräcka nollan. Det var stolpskott efter stolpskott varvad med någon ribba fram till det förlösande målet. BK vinner till slut med 2-0.

DOMARENS LIRARE: SVART: Angie


Sjumannaträffen var ett kul brake i serielunken. En bra cup i högt tempo mot bra motstånd där samtliga lag vill spela fin fotboll.  En härlig dag helt enkelt.
Ytterligare Stockholmslag visade intressen för träningsmatcher och vårt kontaktnät i huvudstadsregionen växer, vilket är väldigt stimulerande.

FORZA BK

SPELSCHEMA SJUMANNATRÄFFEN
2019-05-28 22:24
 
VILKEN HELG DET BLEV!!!
2019-04-28 21:07
En helg som var så mycket mer en bara fotboll

 

Så var helgen med Tampere Ilves över, vilken lyckad helg det blev!


Efter månader av förberedelser så kom äntligen helgen då Tampere Ilves gästade Västerås, för ett

tränings/matchläger tillsammans med BK30 F07

Det var ett minst sagt späckat schema som väntade tjejerna i ett strålande aprilväder.

Två träningar, cup med Gideonsberg och Upsala IF, Prision Island, Yoump, Bowling och fest på Intima 

stod på programmet.Tjejerna har genomfört helgen på ett fantastisk sätt och har fått nya vänner från

andra sidan Östersjön. Snappchat och Tiktok grupperna går varma.

 

Vi har mycket att lära av Ilves framför allt när det gäller disciplinen och förhoppnings har de lärt sig något

från oss.

 

Stort tack till alla som hjälpt till för att göra denna kanon helg för våra och de finska tjejerna, ett minne för

livet.

Tack Ilves för att ni kom.

Tack våra tjejer, ni är så coola!

Tack även till våra sponsorer AB SVENSK BYGG OCH FÖRVALTNING, BODEN MARK OCH ANLÄGGNING AB.
Vilken start på helgen.
2019-04-26 22:23
Tampere Ilves gästar Västerås och Ringvallen i tre dagar.
Så kom dom äntligen. Tampere Ilves buss rullade in på Ringvallen strax före 15-tiden.

Helgen inleddes med att tjejerna skulle lära sig känna varandra. Visst var det lite problem att förstå varandra men tjejerna hjälpte varandra så det gick riktigt bra. 
Efter att tjejerna presenterats för varandra var det nationsånger, innan första träningspasset var igång. 
Ett bra träningspass genomfördes med mycket engagerade tjejer och ledare. 

Efter träningspasset bar det iväg till Intiman för en välkomstfest. BK-tjejerna intog snabbt scenen med sin "Stamp on the ground", men det tog inte lång tid innan våra finska vänner anslut. Det var minst sagt varrierande musik och danser. Vi hann även med en god middag. Kvällen blev mycket lyckad och tjejerna har verkligen hittat varandra.

Nu laddar vi batterierna för matcher i morgon, först mot Upsala och Gideonsberg innan de nyfunna vännerna ska spela mot varandra 14:25.

Tack till helgens sponsor AB SVENSK BYGG OCH FÖRVALTNING
 
Föreningens Sponsorer
Våra Sponsorer