Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F07

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 F07

Stark insatts i Ekebycupen.
2019-10-06 19:35
Glada tjejer efter strålande insatts i Uppsala.
Precis som förra hösten gästade vi Uppsala och Ekebycupen och även i år så bjöds det på strålande solsken. 

Helgen började mot Tyresö och BK satte högsta fart direkt. Tyresö hade förtvivlat svårt att komma åt de hungriga västeråstjejejerna till att börja med. Bollen stutsar dock stockholmarnas väg i de avgörande lägena och BK får inte in bollen. BK gör dock ett mycket fint mål där Emilila kommer loss på kanten och lägger en snett inåt bakåt till Emmie som lägger in bollen i öppet mål. Domaren väljer dock att blåsa offside istället för mål!! 
BK lyckas inte repa mod efter det bortdömda målet och lyckas inte göra mål. Tyresö har ett bra läge att avgöra på en kontring, men inlånade Eliana från P08 gör en kanonräddnig på ett friläge och håller nollan i sin debut i vårat mål. 
Tyvärr dras vi återigen in i motståndarnas tempo, såna här onödiga poängtapp kan bli kostsamma i framtiden.

I Lördagens andra match väntade Upsala IF. Matchen blir en riktig rysare i högt tempo. BK-tjejerna är på Uppsala-tjejerna som iglar och tar en 2-0 ledning, efter mål av Anya efter en tilltraslad hörna och Olivia på ett skott strax utanför straffområdet. Upsala lyckas reducera med några minuter kvar, men de riktiga kvitteringsmöjligheterna uteblir. En fantastisk rolig match mellan två bra lag , där BK sett över hela matchen vinner rättvist. 

Söndagen började som lördagen slutade. En ny rysare mot ett bra motstånd i form av IFK Stocksund. Oliva ger BK ledningen på ett friläge, men Stocksund lyckas dock kvitterar och även ta lednigen innan halvtid. BK:s kvitteringen är ett riktigt klassmål. Emilia rycker sig loss på kanten och slår en perfekt inlägg där Saga möter upp och trycker in bollen. Den välspelade matchen slutar 2-2 och båda lägrena verkar hyffsat nöjda.

Sista matchen blev spel mot ett mål. IFK Viksjö orkade inte mobilisera sig och BK får en behaglig resa som tillslut slutar 3-0, efter mål av Olivia, Nellie och Jelda.

Tjejerna gör en bra helg överlag. Vi måste lära oss att inte dras med i motståndarnas tempo, onödiga poängtapp likt de mot Tyresö kan bli väldigt dyrbara.
Nu ser vi fram mot McDonaldscupen på Ringvallen. 

FORZA BK


BP TROPHY
2019-08-18 15:51
Ny cup på idylliska Lötvallen
Höstsäsongen rullar vidare och augusti är som vanligt väldigt intensiv med både cuper och seriespel parrallellt. I lördags var det dags för BP TROPY där högklassigt motstånd väntade rakt av.


I vår grupp hade vi Brommapojkarna 06:2, Nacka FC och Hanviken SK.
Vi visste på förhand att det skulle bli tufft och det blev det också. Vi startade mot BP och är bara millimetrar ifrån att ta ledningen i början på matchen. BP är stora med de små ettriga Västeråstjejerna står upp bra mot de fysiskt överlägsna BP. Tyvärr drabbas vi direkt av två otroligt tunga skador på Nellie och Alice, vilket gör att cupen är över för båda, även om Nellie försökte sig på en halvlek i mål. Även Emilia åker på en smäll, men repar sig fort. Trots kaoset så ser det ut att förbli mållöst i första halvlek. Men BP ville annat och lyckas tillslut få in både 1 och 2-0 innan halvtid och innan matchen är över trycker man även in 3-0 vilket blir slutresultat.

Inför andra matchen mot ett av Sveriges bästa 07-lag Nacka FC så såg det mörkt ut i BK leden, skulle vi ens få ihop en start 9:a? Räddningen kom från BP som lånade ut sin målvakt. När matchen kom igång så hade vi faktiskt två avbytare!! Nacka dominerar utan att skapa några farligheter. BK tjejerna följer matchplanen och krigar på. Framåt hade vi det väldigt tunt och Nacka sattes inte på några större prov. Nacka vinner matchen med 2-0, med de förutsättningarna vi hade så gör vi en bra match.

I tredje omgången väntade Hanvikens SK och efter de två inledande matcherna där vi varit underdogs i så väntade nu en match som vi nog var lite av favorittippat. En tredjeplats i gruppen låg i potten. Vi äger stora delar av matchen men har förtvivlat svårt att komma till avslut och när de väl kommer så är det rakt på målvakten eller utanför. När sen Hanviken tar en något orättvis ledning så ser det väldigt mörkt ut. Men tillslut lyckas vi få håll på dem, när Emilias långskott slinker in en aning turligt. Matchen slutade 1-1 och eftersom lagen då stod samma poäng och målskillnad fick tre omgångar straffar skilja lagen åt. Båda lagen missar sina inledande två straffar, men i tredje sätter i Emilia sin och när sedan Alva står för en kanonräddning så står BK som segrare och får spela match om 5:e plats.

I dagens sista match stod Gröndals IK för motståndet. Ytterligare en skada, den här gången på Lowa, gjorde att vi nu stod helt utan avbytare. Den här gången väljer vi att värva från läktaren. En någon nervös Fanny från 09:orna fick sätta på sig sin idol, Nellies prylar och får några inhopp. Precis som mot Hanviken dominerar BK matchen. Gröndal har dock en väldigt bra målvakt som ägde sitt straffområde fullständigt.
BK lyckas inte få håll på Gröndal och matchen slutar 0-0.

Vi lyckades också få våran första varning i matchen mot Gröndal, när förmodligen den tuffaste varningen som någonsin delats ut var ett faktum. Viola kallas numera för busen.

Förutom nämnda varning så var det hög klass på domarna (även den som delade ut varningen).
Det är kul att spela mot lagen som tillhör de bättre i Stockholm, samtliga lag spelar svår serie.
Vi lär oss massor sådana här turneringar.

 FORZA BK!!
SVENNISCUP DAG 3, GULDEXTRA!!!
2019-08-04 22:55
Glada tjejer efter guldet i Svennis Cup

Efter att ha dragit det längsta strået i gruppen, så var det dags för slutspel. Det är väl mer en regel än undantag att skadorna börja komma krypande när det börjar dra ihop sig. Återigen pajar Sofias ljumske och Hanna får problem med vaden. Hanna är dock så pass bra att hon kan spela målvakt.

Men inga skador kunde stoppa BK. I semifinalen stod Kils IF för motståndet. BK sätter full fart från start och tar snabbt två måls ledning, vilket gör att spänningen släpper för tjejerna och vi spelar ut hela registret. När tjejerna presterar på den här nivån så är vi svår stoppade, det var bara att sätta sig ner på bänken och njuta. Matchen slutar 5-1 och BK är klara för lagets första A-final, där Örebrolaget IK Sturehov väntade.

 

 Efter lunch och vila var det så dags för finalen. Det förväntansfulla, nervösa Västeråstjejer som satte högsta fart direkt och spelet från semifinalen såg ut att hängt med. BK får dock inte hål på Sturehov som jobbar sig in i matchen och tar över den. Som en blixt från klar himmel så slår då BK till och gör 1-0. Sturehov dominansen kommer då av sig och BK ser ut att kunna få en behaglig resa, till guldet.
Men i andra halvleken tar Sturehov över rejält. Men bollen stuttsar inte Örebrotjejernas väg den här dagen. BK reder ut anstormningen och vinner cupen!!
Glädjen hos tjejerna var enorm. Äntligen fick vi vinna en cup och vi gör det välförtjänt, även om Sturehov gör en mycket bra insatts i finalen.

Det har varit en helt fantastisk helg. Det har varit livat värre, med många skratt och glada miner. Harmonin i laget har varit helt otrolig. Grymt jobbat tjejer. Ni är bara bäst helt enkelt !!!   

SVENNIS CUP DAG 2, GRUPPSEGER!!
2019-08-04 00:57
Gruppsegern firades rejält i BK-lägret

Efter första dagen och sex poäng så såg det väldigt bra ut för BK. Allt skulle dock snabbt vända till ett riktigt drama.


Vi startade dagen med match mot Hertzöga BK. Hertzöga spelade med kniven på strupen och behövde en seger för att vara kvar i cupen medans BK spelade för att säkra sin plats i A-slutspelet.

Det skulle bli en riktig rysare. Hertzöga tar helt rättvist ledningen med 1-0, vilket står sig halvleken ut. Andra halvleken startar med en tokoffensiv av BK och det tar bara 22 sekunder för BK att kvittera, efter ett mönsteranfall. BK fortsätter sedan offensiven och Hertzöga får kämpa för att hålla sig kvar i cupen. BK får sedan straff efter att bollen stutsar upp på handen på en Hertzögaspelare. Rätt dömd, men samtidigt ganska hård då man ser liknande fall gång på gång i den absoluta världsklassen som släpps. Hur som helst bränner vi straffen och Hertzöga tar över matchen och gör 2-1. Sedan väntar ytterligare en anstormning av BK, men värmländskorna lyckas hålla undan och vinner matchen med 2-1. Sådana här matcher är riktigt roliga, spännande och två bra lag som vill spela fotboll (tråkigt att plan inte höll måttet).


Resultat gjorde att det blev ett riktigt getingbo. Inför sista omgången BK - Nor/Edsvalla, Hertzöga - Sturehov stod alla fyra lagen på sex poäng, där Hertzöga med 1 plus mål mer än BK hade förarsätet. För Sturehov och Nor/Edsvalla var det således bara segrar som räknades. I cupen finns det en regel som säger att vid oavgjort i semi och final så är det antal gjorda mål fram till den matchen som räknas. BK hade 9 mål innan matchen och Sturehovs andra lag som vann grupp 1, hade 10 mål så för BK-tjejerna var det väldigt klart vad som gällde. Full fart framåt för att gå om Hertzöga och glida in i slutspelet med mest mål.  


BK gör sin klart bästa match i helgen och slår tillbaka Nor/Edsvalla med 6-1. Hertzöga vinner sin match med 1-0 vilket gör att BK vinner gruppen och dessutom går in i slutspelet med klart mest gjorda mål.  Vid oavgjort så vinner alltså vi.

Stämningen var verkligen på topp hela kvällen, stundtals gräns till galen.  Tjejerna hann dessutom med bad, disco och några roliga teambuildingövningar innan de somnade ovaggade.

Nu väntar Kils IF i semifinalen 11.30.  

KÄMPA BK!!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 20/10 14:00
0 - 1  
Sön 20/10 12:15
2 - 7  
Sön 20/10 11:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Föreningens Sponsorer
Våra Sponsorer