Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F07

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 F07

BP TROPHY
2019-08-18 15:51
Ny cup på idylliska Lötvallen
Höstsäsongen rullar vidare och augusti är som vanligt väldigt intensiv med både cuper och seriespel parrallellt. I lördags var det dags för BP TROPY där högklassigt motstånd väntade rakt av.


I vår grupp hade vi Brommapojkarna 06:2, Nacka FC och Hanviken SK i gruppen.
Vi visste på förhand att det skulle bli tufft och det blev det också. Vi startade mot BP och är bara millimetrar ifrån att ta ledningen i början på matchen. BP är stora med de små ettriga Västeråstjejerna står upp bra mot de fysiskt överlägsna BP. Tyvärr drabbas vi direkt av två otroligt tunga skador på Nellie och Alice, vilket gör att cupen är över för båda, även om Nellie försökte sig på en halvlek i mål. Även Emilia åker på en smäll, men repar sig fort. Trots kaoset så ser det ut att förbli mållöst i första halvlek. Men BP ville annat och lyckas tillslut få in både 1 och 2-0 innan halvtid och innan matchen är över trycker man även in 3-0 vilket blir slutresultat.

Inför andra matchen mot ett av Sveriges bästa 07-lag Nacka FC så såg det mörkt ut i BK leden, skulle vi ens få ihop en start 9:a? Räddningen kom från BP som lånade ut sin målvakt. När matchen kom igång så hade vi faktiskt två avbytare!! Nacka dominerar utan att skapa några farligheter. BK tjejerna följer matchplanen och krigar på. Framåt hade vi det väldigt tunt och Nacka sattes inte på några större prov. Nacka vinner matchen med 2-0, med de förutsättningarna vi hade så gör vi en bra match.

I tredje omgången väntade Hanvikens SK och efter de två inledande matcherna där vi varit underdogs i så väntade nu en match som vi nog var lite av favorittippat. En tredjeplats i gruppen låg i potten. Vi äger stora delar av matchen men har förtvivlat svårt att komma till avslut och när de väl kommer så är det rakt på målvakten eller utanför. När sen Hanviken tar en något orättvis ledning så ser det väldigt mörkt ut. Men tillslut lyckas vi få håll på dem, när Emilias långskott slinker in en aning turligt. Matchen slutade 1-1 och eftersom lagen då stod samma poäng och målskillnad fick tre omgångar straffar skilja lagen åt. Båda lagen missar sina inledande två straffar, men i tredje sätter i Emilia sin och när sedan Alva står för en kanonräddning så står BK som segrare och får spela match om 5:e plats.

I dagens sista match stod Gröndals IK för motståndet. Ytterligare en skada, den här gången på Lowa, gjorde att vi nu stod helt utan avbytare. Den här gången väljer vi att värva från läktaren. En någon nervös Fanny från 09:orna fick sätta på sig sin idol, Nellies prylar och får några inhopp. Precis som mot Hanviken dominerar BK matchen. Gröndal har dock en väldigt bra målvakt som ägde sitt straffområde fullständigt.
BK lyckas inte få håll på Gröndal och matchen slutar 0-0.

Vi lyckades också få våran första varning i matchen mot Gröndal, när förmodligen den tuffaste varningen som någonsin delats ut var ett faktum. Viola kallas numera för busen.

Förutom nämnda varning så var det hög klass på domarna (även den som delade ut varningen).
Det är kul att spela mot lagen som tillhör de bättre i Stockholm, samtliga lag spelar svår serie.
Vi lär oss massor sådana här turneringar.

 FORZA BK!!
SVENNISCUP DAG 3, GULDEXTRA!!!
2019-08-04 22:55
Glada tjejer efter guldet i Svennis Cup

Efter att ha dragit det längsta strået i gruppen, så var det dags för slutspel. Det är väl mer en regel än undantag att skadorna börja komma krypande när det börjar dra ihop sig. Återigen pajar Sofias ljumske och Hanna får problem med vaden. Hanna är dock så pass bra att hon kan spela målvakt.

Men inga skador kunde stoppa BK. I semifinalen stod Kils IF för motståndet. BK sätter full fart från start och tar snabbt två måls ledning, vilket gör att spänningen släpper för tjejerna och vi spelar ut hela registret. När tjejerna presterar på den här nivån så är vi svår stoppade, det var bara att sätta sig ner på bänken och njuta. Matchen slutar 5-1 och BK är klara för lagets första A-final, där Örebrolaget IK Sturehov väntade.

 

 Efter lunch och vila var det så dags för finalen. Det förväntansfulla, nervösa Västeråstjejer som satte högsta fart direkt och spelet från semifinalen såg ut att hängt med. BK får dock inte hål på Sturehov som jobbar sig in i matchen och tar över den. Som en blixt från klar himmel så slår då BK till och gör 1-0. Sturehov dominansen kommer då av sig och BK ser ut att kunna få en behaglig resa, till guldet.
Men i andra halvleken tar Sturehov över rejält. Men bollen stuttsar inte Örebrotjejernas väg den här dagen. BK reder ut anstormningen och vinner cupen!!
Glädjen hos tjejerna var enorm. Äntligen fick vi vinna en cup och vi gör det välförtjänt, även om Sturehov gör en mycket bra insatts i finalen.

Det har varit en helt fantastisk helg. Det har varit livat värre, med många skratt och glada miner. Harmonin i laget har varit helt otrolig. Grymt jobbat tjejer. Ni är bara bäst helt enkelt !!!   

SVENNIS CUP DAG 2, GRUPPSEGER!!
2019-08-04 00:57
Gruppsegern firades rejält i BK-lägret

Efter första dagen och sex poäng så såg det väldigt bra ut för BK. Allt skulle dock snabbt vända till ett riktigt drama.


Vi startade dagen med match mot Hertzöga BK. Hertzöga spelade med kniven på strupen och behövde en seger för att vara kvar i cupen medans BK spelade för att säkra sin plats i A-slutspelet.

Det skulle bli en riktig rysare. Hertzöga tar helt rättvist ledningen med 1-0, vilket står sig halvleken ut. Andra halvleken startar med en tokoffensiv av BK och det tar bara 22 sekunder för BK att kvittera, efter ett mönsteranfall. BK fortsätter sedan offensiven och Hertzöga får kämpa för att hålla sig kvar i cupen. BK får sedan straff efter att bollen stutsar upp på handen på en Hertzögaspelare. Rätt dömd, men samtidigt ganska hård då man ser liknande fall gång på gång i den absoluta världsklassen som släpps. Hur som helst bränner vi straffen och Hertzöga tar över matchen och gör 2-1. Sedan väntar ytterligare en anstormning av BK, men värmländskorna lyckas hålla undan och vinner matchen med 2-1. Sådana här matcher är riktigt roliga, spännande och två bra lag som vill spela fotboll (tråkigt att plan inte höll måttet).


Resultat gjorde att det blev ett riktigt getingbo. Inför sista omgången BK - Nor/Edsvalla, Hertzöga - Sturehov stod alla fyra lagen på sex poäng, där Hertzöga med 1 plus mål mer än BK hade förarsätet. För Sturehov och Nor/Edsvalla var det således bara segrar som räknades. I cupen finns det en regel som säger att vid oavgjort i semi och final så är det antal gjorda mål fram till den matchen som räknas. BK hade 9 mål innan matchen och Sturehovs andra lag som vann grupp 1, hade 10 mål så för BK-tjejerna var det väldigt klart vad som gällde. Full fart framåt för att gå om Hertzöga och glida in i slutspelet med mest mål.  


BK gör sin klart bästa match i helgen och slår tillbaka Nor/Edsvalla med 6-1. Hertzöga vinner sin match med 1-0 vilket gör att BK vinner gruppen och dessutom går in i slutspelet med klart mest gjorda mål.  Vid oavgjort så vinner alltså vi.

Stämningen var verkligen på topp hela kvällen, stundtals gräns till galen.  Tjejerna hann dessutom med bad, disco och några roliga teambuildingövningar innan de somnade ovaggade.

Nu väntar Kils IF i semifinalen 11.30.  

KÄMPA BK!!

SVENNIS CUP DAG 1
2019-08-02 23:09
Fotboll, bad, invigning har stått på programmet.

Så var det dags för sommarens andra cup. Det här gången är det de värmländska skogarna och Torsby som är anhalten.
Det är första gången vi siktar in oss på Värmland vilket i gör att vi inte har någon större koll på vilket motstånd som väntar, vilket givetvis är kul.

Vi anlände till Torsby på torsdagskvällen. Efter att vi checkat in kunde vi återigen konstatera att vi skulle slippa ett trångt klassrum. Den här gången var det en ny renoverad förskola som skulle bli vårt boende. Fritt med toaletter, kök, m.m. gör att det knappast går någon nöd på oss. Vi kan till och med kosta på oss att ge ett eget rum till en snarkande ledare.
Vi märker att cupvanan börjar komma, vi packar upp snabbt och när det sedan var dags att sova somnade alla snabbt.

Fredagen började med den vanliga morgonpromenad och dans innan frukost. Det är alltid spännande att se hur dansen sprider sig, men dagens meddansare blir svår att slå. Några lokala äldre män med hund släppte loss med BK-tjejerna.

Så var det dags för första matchen. Grannarna IK Sturehov från Örebro väntade. Här var det mer än tre poäng som stod på spel, eftersom vi springer på varandra i stort sätt varje gång vi går ut.

Matchen börjar trevande och det är märkbart nervösa BK-tjejer. Men som vanligt jobbar BK sig in i matchen och tar över mer och mer ju mer halvleken går. 1-0 kommer tämligen rättvist innan halvtidsvilan. Andra halvlek är det Örebrotjejerna som visar mer vilja och kvitteringen hänger i luften. BK reder dock ut anstormningen och tar över mer och mer. Sista delen av matchen är riktigt bra och slutresultatet skrivs tillslut till 4-0 och BK får en mycket bra start på cupen.

Efter matchen väntade lunch och sedan ett svalkande bad på mycket mysiga Kollsbergsbadet.

I eftermiddagsmatchen väntade hemmalaget Torsby IF. BK höll på åka på den klassiska ”motivation slår klass”. Vi kommer undan med nöd och näppe och vinner matchen med 4-3.  Det tyder på en viss styrka att stå på 6 poäng 8-3 i målskillnad då spelet under långa perioder inte alls stämt. Vi är det ända obesegrade laget i gruppen, så således ser det mycket bra ut inför lördagens två avslutade matcher.

Efter dusch och middagen var det dags för invigningen där Svennis själv höll tal, innan marschen genom stan. Första dagen på cupen har varit mycket bra. Hela orten lever upp och det är en mycket trevlig stämning överallt. Nu väntar sängen för trötta men nöjda tjejer.     

 

HEJA BK!!!

 
Föreningens Sponsorer
Våra Sponsorer