Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F07

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS BK30 F07

CUPGULD I HEBY!!!
2020-01-26 19:11
Guld och en fjärdeplats för BK efter tuffa dueller mot GIF

Den milda vintern och tuffa matchcamper har gjort att vi dragit ner rejält på futsalsäsongen. Man kan nästintill säga att vi hoppat över den, men under söndagen gjorde vi dock en avstickare till Heby och Hebycupen.

Inte helt oväntat blev det en uppgörelse mellan de två giganterna i sällskapet BK30 och Gideonsbergs IF, som båda hade två lag med i cupen.

Dagen startade med ett dubbelmöte mellan lagen. Att matcherna skulle bli mycket avgörande för resten av dagen var ganska väntat. BK30 svart slog GIF vit tämligen säkert med 4-1.

För att undvika varandra i semin så behövdes det att även BK30 vit tog poäng mot sina GIF tjejer. Så blev det fallet. GIF vann dagens första rysare med 1-0 och nu krävdes det hjälp från Vaksala eller Hagby för att slippa varandra före finalen. Trots att de andra lagen krigade tappert mot Västeråstjejerna, så var det alltid tillslut Västeråslagen som dragit det längsta strået. Det vi lärde oss av det här är att alla matcher är viktiga och varje tappad poäng kan ställa till det.  Nu blev BKderby i ena semin och GIFderby i den andra, vilket vi hade hoppas på att slippa.

Nåväl semin mellan de två BK-lagen blev dagens andra rysare.
Matchen genomfördes i ett tempo som fick publiken att kippa efter andan. Två storspelade målvakter ser till att det slutar 1-1 efter en sen kvittering från vit och matchen fick angöras på straffar. Svart tar BK:s plats i finalen efter att de satt alla sina straffar.

För vit blev det match om tredjeplatsen där GIF vit väntade, efter att även dom torskat på straffar mot sina lagkompisar. Även här blev det en rysare med två storspelade målvakter och publiken börjar tro på ett nytt straffdrama. Men i matchens sista minut avgör GIF matchen, kyligt men snöpligt.

Nu väntade alla på en ny rysare i finalen mellan BK30 svart – GIF blå. Så blev det dock inte. GIF började bäst och skapar flera farliga lägen. BK tar dock över matchen mer och mer och efter att man spräckt nollan så blir det en behaglig resa till årets första cupguld. Matchen slutar till slut 5-0

 

Hebycupen är en kul återkommande brake i träningen, bra arrangemang och avslappnad stämning.  Även kul att GIF kom till spel. Det blev extra krydda på turneringen och några tuffa tillställningar.

 

SALA-HEBY FOTBOLL OM CUPEN:
https://salahebyfotboll.se/2020/01/26/vasteras-dominerade-hebycupen-bk30-segrade-i-f07-klassen/?fbclid=IwAR27umpZONvfIyOKm92-IHrisAh446sXRbYm8XrwD9L8aH-gc3AS90uvE8k

 

FORZA BK

TUFF MEN LÄRORIK MATCHCAMP
2020-01-12 21:45
Den traditionella lagbilden med Ilves, vi syns i april igen.

Säsongen rivstartade med en mycket tuff matchcamp i Kristinehamn Aréna

Vi visste på förhand att det här blir tufft och det blev det.
Svenska storlag som AIK, Djurgården, Rosengård skulle varvas med duktiga lag i form av Sturehov, Askim, Boo F06 och som extra krydda våra finska vänner Ilves och en ny finsk bekantskap i form av JäPs.

 

Campen startade med en match på fredagkvällen mot finska JäPS. BK tjejerna inleder väldigt nervöst och vi kommer aldrig igång. JäPs vinner tämligen enkelt med 2-0. Vi var rätt besvikna på vår insats och alla tjejer lovade varandra att nu kör vi på resten av campen. När helgen väl summerades så visade det sig att finskorna var riktigt vassa, så även de hade mer att ge.

Efter matchen väntade pannkaksbuffé i hallen innan vi åkte ut till campingen vi bodde på. I mörkret som rådde var det inte helt enkelt att hitta. När vi väl kommer till rätta med de fyra första stugorna, så kommer nästa problem. Nummer 75 är en tältplats!! Hur får vi tag i ett tält i Kristinehamn en fredag kväll? Allt löser sig snabbt då 75 visade sig vara en femstjärnig stuga tillskillnad från de andra något enklare stugor. Hur som helst trivs alla rätt bra i sina stugor. Något kallt blev det dock för den stugan som fick för sig att dra ut elementet för att ladda mobilen.

 

Lördagen startade med tidig match mot värdlaget AIK. Tjejerna kliver upp tämligen enkelt och den sedvanliga promenaden gick smärtfritt i den kyliga Värmlandsmorgonen. Frukosten serverades i en mycket mysig herrgård.

Väl i hallen så var det mycket taggade Västeråstjejer som skulle ta sig an AIK. Det är en helt annan inställning från BK tjejerna nu och AIK får slita. De får dock in två baljor i mitten av matchen och här skulle många lag vika ner sig. Istället reser sig våra stolta BK tjejer upp och krigar ännu mer. Vi pressar tillbaka AIK och får in ett mål som dock döms bort för att bollen var nära linjen, inte lätt att möta lag som delar lokaler med SvFF. Vi har även en frispark som målvakten räddar i krysset innan vi till slut fick den rättvisa reduceringen efter ytterligare en strålande frispark.  Vi trycker på för en kvittering men AIK håller undan. En fantastisk insats av BK som föll med flaggan i topp. Sen kanske bollen var ute också ;-) 

Efter AIK väntade Örebrolaget, Sturehof som vi har 1-1 i cupfinaler mot i fjol. Inte helt oväntat slutade matchen just 1-1. BK ledde stora delar av matchen, men klarade inte av att avgöra och efter den Sturehofs sena kvittering hann de även med att bränna ett friläge så båda lagen får vara rätt nöjda ändå.

 

Lördagens tredje match mot Göteborgslaget Askim var helgens bottennapp. Askim vinner med 3-0 utan att förta sig.

 

Dagen avslutades mot FC Rosengård. Vilken match BK står för. Vi sliter och kämpar för varandra och ger inte upp trots att vi hamnar i underläge. Vi får betalt för vårt slit och lyckas kvittera. Så kul för tjejerna att allt slit ger resultat. Detta innebar också att någon glappkäftad ledare fick doppa sig i Vänerns kalla vatten, men det var det värt, var ju inte ens is.


Söndagen inleddes med match mot Djurgården. Matchen slutade 0-0 vilket får ses som helt rättvist.

Efter det väntade våra vänner Ilves från Tammerfors. BK lyckas inte ge Ilves någon större match och de tar en enkel 4-0 seger. För att rå på de här lagen så måste vi vara på absolut topp vilket vi inte var. Vi kämpar på med de är helt enkelt för tunga för oss.

Campen slutade med match mot Boo:s F06.  Bollen stutsar inte våran väg och det blir förlust med 3-0, något mål för stort men odiskutabel seger för Boo.


Trots att vi spelar åtta matcher utan vinst, är jättenöjda med helgen. Visst rann det iväg i några matcher. men det är egentligen bara mot Ilves som vi inte har någon chans. Motståndet var mycket tuff och det fanns otroligt många duktiga tjejer på plats i Kristinehamn. Vi är stolta att vi är där och nosar både som lag och individuellt.

FORZA BK!!
SÄSONGEN 2019 ÄR ÖVER
2019-11-24 16:54
Glada tjejer avslutade med bowling,

Så var det dags att summera säsongen 2019 och vilken säsong tjejerna har gjort.

 

Allt drog i gång den 3:e januari med GUSK Flickcup. Tjejerna visade direkt att vi skulle bli att räkna med även i år. Fyra vinster, en oavgjord 15-3 i målskillnad blev resultatet. En fin start på året.

Vi hann även med Göransson Cup i futsal innan januari var över. På åtta matcher blev det sex segrar och två oavgjorda, 27-5 i målskillnad.

I februari blev det två futsal cuper, Hebycupen och Copa Carrera. På arton matcher blev det 14 vinster, 2 oavgjorda, 2 förluster och hela 67-11 i målskillnad!!

 

Sen rullade träningsmatcherna på innan vi fick våra vänner från Ilves på besök. En intensiv helg med träningar, matcher och andra aktiviteter stod på menyn. Ilves var numret för stort för oss och vi förlorade båda matcherna mot dem, 7-1 4-1. Även Gideonsberg och Uppsala var med och spela, där gick det bättre. Tre vinster och en förlust.


Seriespelet drog i gång med tuffaste möjliga motstånd, i form av GIF:s 06:or. BK visade direkt att vi inte behövde skämmas för att vi anmält till en 05/06 serie. 1-1 mot ett starkt GIF lag och vi kom stärkta ur matchen, nu visste vi att vi hamnat i rätt serie.  I sjumannaserien inledde vi med en förlust mot GIF, vilket visade sig bli det enda poängtappet i den serien.

 I andra omgången slogs vi tillbaka av Barkarö. Det blev vårens sista poängtapp och en tolv matcher lång segersvit väntade.
Inför sista omgången stod det mellan GIF och BK vilka som skulle vinna serien. BK gjorde sitt och slog Forsby borta, men tyvärr kunde inte Irsta hjälpa oss så vi slutade tvåa i serien.

13 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster 71-20 blev facit för vårens seriespel

I slutet på maj hann även med sjumannaträffen på idylliska Lötvallen, där vi ställdes mot mycket starkt motstånd.
4 vinster, 3 förluster 15-17 i målskillnad.

Vårsäsongen avslutades med Örebrocupen. Med dom omständigheterna som rådde, med skadekaos så står tjejerna för en enorm prestation, när vi tar hem B-slutspelet. Andra laget åkte ut i kvarten på straffar.

6 vinster, 2 vinster, 4 förluster 38-31 i målskillnad.

 

Hösten startade med Svennis cup i Torsby.
Återigen så visar tjejerna hur duktig fotbollsspelare de är. Målet var tufft, det var guld som gällde och vi gjorde ingen besvikna. Visst blev det en aning nervöst när vi förlorade i gruppen mot Hertzöga och var tvungna att ta poäng i sista omgången för att säkra platsen i A-slutspelet. Men tjejerna visade direkt i den avgörande gruppspelsmatchen mot Nor/Edsvalla att vi skulle till A-slutspelet. Vi avgör matchen på tre minuter och får en behaglig resa till gruppsegern.
Även i semifinalen gick BK på knock och fick ytterligare en behaglig resa till final. Där blev det betydlig  tuffare mot IK Sturehov, men BK håller nollan och vinner med 1-0 och första cupguldet var bärgat.
5 vinster, 1 förlust 21-7 i målskillnad.


Framgången under vårens seriespel gjorde att vi mot vår vilja blev uppflyttade en serie. Eftersom det väntade rena 05-lag i den serien så ville vi undvika uppflyttningen. Men nu blev det så och tjejerna visade att de räds inga motståndare. Vi slår Arboga Södras 05:or och gör två strålande perioder mot VIK:s 05:or där vi tyvärr inte lyckas få in bollen.

Höstens seriematcher:
8 vinster, 1 oavgjord, 6 förluster 51-34 i målskillnad.

 

Vi spelade tre cuper under hösten.

BP Trophy, på Lötvallen blev en jobbig tillställning. Två skador i första matchen gjorde att vi fick gå runt på väldigt få tjejer. Vi fick även låna en målvakt från BP i en match och kasta in en kaxig 09:a i en annan. Förlusterna kommer mot mycket starkt motstånd i BP 06:or och FC Nacka.

1 seger på straffar, 2 oavgjord och 2 förluster 1-6 i målskillnad.

 

I början av oktober så åkte vi till Uppsala på Ekebycupen. 2 vinster 2 oavgjorda 7-3 i målskillnad.

Höstens sista utomhus cup var vår egen McDonalds cup. Vi spelar med ett 7- och ett 9-mannalag så det blir mycket spel för alla tjejer.
På elva matcher blir det åtta vinster, 1 oavgjord, 2 förluster 30-9 i målskillnad. Den sista förlusten var årets tyngsta. Precis som i Torsby så ställdes vi mot IK Sturehov i finalen. Vi gör en bra match i leran men tyvärr så får vi inte in bollen. Här visar dock tjejerna vilka stora idrottstjejer de är. Även om många är jätteledsna så visar man stor respekt för motståndarna efter matchen, sådant gör oss ledare stolta.

 

Säsongen avslutades med en tripp till Åland.
Vi gör en kanonturnering och spelar strålande i 9 av 10 halvlekar mot handplockade lag från Finland. Vi håller nollan i de fyra inledande matcherna.
2 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust 5-6 i målskillnad.

 

Tjejerna har stått för ytterligare en strålande säsong. Samtliga spelare förutom vår målvakt har gjort mål under säsongen. Tretton spelare har gjort 10 mål eller fler, åtta fler än 20 och två över 70.


Nu tar vi några veckors ledigt innan vi drar igång säsongen 2020.
Redan nu har vi några riktiga godbitar att se fram emot. I början på januari drar vi till Kristinehamn för en matchcamp mot starkt motstånd från Sverige och Finland. AIK, DJURGÅRDEN, ROSENGÅRD, ILVES m.m. kommer stå för motståndet.
I maj väntar inofficiella SM i Halör.

 

SÄSONGEN 2019 I SIFFROR
MATCHER: 134

VINSTER: 86

OAVGJORDA: 18

FÖRLUSTER: 30

MÅLSKILLNAD: 453-223 +230

CUPER: 13 (tre tävlingar)

CUPSEGRAR: 1

CUPTVÅA: 1

B-SEGRAR: 1

STRÅLANDE INSATS PÅ ÅLAND!!
2019-11-17 21:24

I fredags drog vi iväg till Åland för den nu traditionella matchcampen.
Det är spännande att se hur vi står oss med starka finska lag.

Campen startade med en match, fredag kväll för BK. Vanda laget TiPS stod för motståndet. Matchen startade i ett ruggigt tempo vilket visade sig skulle bli melodin hela helgen. BK tjejerna visade sig hantera tempot bäst och tar över matchen mer och mer.  BK lyckas dock aldrig få hål på TiPS helt fenomenala målvakt. Målvakten var inlånad från IFK Mariehamn och var Ålands bidrag till cupen.
Något besvikna tjejer att vi inte lyckas avgöra, men vi skakade av oss det relativt fort då vi faktiskt gör en jättebra match.


Efter matchen blev det middag på hotellet och stor förvirring utbryter när Nellie P och BC kommer ner med sina kuddar i restaurangen. Om nu tjejerna absolut vill ha Hello Kittykuddar så visst, men varför komma ner i restaurangen med dem? Det hela visade sig dock vara ett prank från Fredrik och tjejerna var väl inte helt tillfreds med sina kuddar.
Det var starten på det ena pranket efter det andra. Kvällen avslutades med att se Sverige ta sig till EM innan tjejerna somnade in.


Eftersom vi spelade eftermiddag på lördagen så hade vi gått om tid på morgonen. Som vanligt när vi är ute på turné så startade vi morgonen med en promenad innan frukost.

Några valde också att ta ett dopp i poolen, tydligen ett väldigt kall sådant.

Sedan bar det i väg till hallen. Om det var den kalla poolen som väckt tjejerna eller vad det var men det är grymt taggade och pigga tjejer som sätter högsta fart mot Esbo PS. Återigen ett ruskigt tempo. BK tjejerna ger inte EPS någon som helst tid att vårda bollen.
Båda lagen spelar bra försvarsspel över hela planen och de heta målchanserna uteblir.

Andra raka 0-0 matchen var ett faktum, inte mycket till skön lir, men vilken kämpar insatts tjejerna stor för.

Eftermiddagen fortsatte med ytterligare en match mot Esbo PS. Den matchen blev helt annorlunda. BK dominerar totalt och har 29-0 i skott mot mål!! Målvakterna i all ära, men med normal utdelning så hade matchen varit avgjord vid tidigt stadie. Istället blev det en riktig rysare. I matchen sista spark får Jelda en drömträff och sätter bollen från halva plan. Kan vi inte sätta bollarna som rullar på mållinjen så får vi väl sätta dem från halva plan.

Lördagen sista match var mot Kappo från St: Karins. BK gör en stabil match och kontroller matchen hela vägen. Matchen slutar 2-0 vilket innebär att BK höll nollan de fyra första matcherna!!!

Söndagen startade givetvis också med en promenad innan frukost för att sedan packa och dra till hallen.

FC Nokia väntade och förhandsrapporterna var ett fysiskt finskalag som hela tiden låg till gränsen till det tillåtna. Rapporterna visade sig snabbt att de stämde. De betydligt mindre fysiska BK tjejerna krigar dock på och får med sig en 2-1 ledning efter första halvlek. Sen kommer dock ett ras vi aldrig upplevt. Några olyckligs minuterar, med några enkla mål, tveksamma domslut och en skada och det är som musten går ur BK-tjejerna. Nokia vinner tillslut andra halvlek med 5-0!!  

Tjejerna gör nio strålande halvlekar av tio, mot tufft motstånd. Visst var det bittert direkt efter matchen, men när röken lagt sig så är vi alla otroligt nöjda med helgen. 2 vinster. 2 oavjorda, 1 förlust.

Nu tar vi några veckors ledigt innan vi börjar ladda för 2020!!

FORZA BK 

 
Föreningens Sponsorer
Våra Sponsorer