Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F16-17

Västerås BK30 F16-17
BK30 F16-17 kommer inför 2019 att bestå av ca 20 spelare i olika åldrar

”Nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom BK30:s ungdomssatsning. F03-laget byter namn till F16-17.

F03-laget har under det gångna året spelat i den äldsta flickklassen i seriespelet. Nästa år är tanken att en utveckling skall ske och laget ska bli juniorlag som en övergång mot dam-sektionen.


Laget kommer att få en ny huvudansvarig tränare, som rekryteras inom de egna leden. Bakgrunden är, att i enlighet med klubbens policy, så skall det vara en oberoende ansvariga tränare i junioråldern och uppåt, som inte är förälder till någon spelare i laget. Ansvarig tränare blir Tom Velander, som också jobbar med F15-truppen. Vidare är tanken att de ledare som nu finns i laget ska fortsätta som assisterande tränare och bistå till kontinuitet inom gruppen. Möjligen knyts även andra nya krafter till laget, mer information om detta kommer. Förhoppningen är att flera spelare i Västmanland ska tycka att BK30:s ungdomssatsning är intressant, så att truppen ska kunna breddas.


F16-17 kommer att ha ett nära samarbete med F19 och med F15.

Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tony Gustafsson (mobil: 070-790 51 01, e-mail: tony.gustafsson@absbf.se) eller någon av oss andra i föreningen.”




BK30 F16/17 finns även på Facebook (Västerås BK30 F16/17) och Instagram (bk30f16_17) att följa.

Intresserad?
Tveka inte att höra av dig för att komma ner och provträna med oss!

Ta kontakt med någon av ledarna för mer information.



Ny ungdomssatsning



BK30 planerar för en långsiktig utveckling av fotbollen i klubben. Ett steg på vägen är den som vi bedriver i ungdomsverksamheten. Vi vill utbilda ungdomar inom fotbollens första steg, Från ung ålder till junior. Vi vill även utbilda morgondagens elitspelare. Därför kommer det att finns flera lag i BK30 nästa år, än vad det funnits detta år. Med stor bredd i BK30:s övergång mellan ungdom och elitverksamhet, så tror vi på att utveckla våra egna spelare till att ha möjlighet för steget upp i seniorfotboll inom några år. Vi vet att utvecklingen kommer i olika stadier och vid olika åldrar för olika individer.
Vi vill ge inspiration att fortsätta spela fotboll så länge som möjligt.
Vi kommer därför att organisera ett F17 lag som deltar i F17 SM serien. F16-17 laget att bestå av spelare i olika åldrar och spela i 2 serier. Mellan F19 och F16-17 kommer det att vara ett samarbeten med målsättningen att fostra egna framtida spelare till seniorverksamheten. Vi har givetvis många flicklag i de olika åldersgrupperna under vår juniorverksamhet.
Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tony Gustafsson (mobil: 070-790 51 01, e-mail: tony.gustafsson@absbf.se) eller oss i föreningen.

Vidare information om våran verksamhet på F19 nivå finner Ni på följande hemsida: http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214897&NID=493560










Nu startar vi resan tillbaka till elitfotbollen!
2019-04-08 18:29
Hej!
 
Nu startar vi resan tillbaka till elitfotbollen!
 
Tillsammans vill vi bygga något riktigt bra och hållbart för våra elitsatsande fotbollstjejer i damsektionen (Damlaget, F19 och F17).
 
Är du nyfiken på vad damsektionen har för planer på att utveckla klubben?  Har du egna förslag på hur vi skulle kunna  utveckla tjej och damfotbollen och organisationen runt den? Vill du vara med på denna resa?
 
Vi hälsar alla intresserade varmt välkomna till ett informations och diskussionsmöte nu på torsdag den 11/4 kl. 18:00-20:00 i Röda rummet i Bellevuehallen!
 
 
Agenda: - Presentation av Svartvita vägen gällande både den fotbollsmässiga målsättningen för våra lag i damsektionen (damlaget, F17 och F19) men också presentation om vårt påbörjade värdegrundsarbete. - Presentation av nuvarande organisation i damsektionen och förslag på hur vi vill utveckla den med olika arbetsgrupper. - Gruppdiskussioner. Vad tycker ni?  Vad har ni för tankar och förslag på hur vi ytterligare kan utvecklas? Hur kan vi hjälpas åt för att göra målet möjligt? Hur och vad vill du bidra med?  - Presentation gruppvis - Sammanfattning 
 
Mål med mötet: - Vi vill att så många som möjligt skall ha samma bild vad klubben står för och vad damsektionens lag har för mål och värdegrund.  Vi vill på så sätt bidra till en ökad klubbkänsla även för alla bredvid planen! - Tillsammans startar vi nu en resa för att åter nå elitfotbollen och för att nå dit behöver vi hjälpas åt!  Vår tanke är att alla kan bidra med något!  Allt från att hjälpa till runt matcher, koka kaffe, hälsa domarna välkomna, vara speaker, inreda ett kommande rehab rum, hjälpa till att fixa en fysioterapeut,  ordna med sponsorer, sponsra, vara mer sportsligt ansvarig och mycket mera.  Tillsammans kan vi göra skillnad för våra fotbollstjejer!
 
 
Välkomna!
 
Damstyrelsen
Referat: Västerås BK30 - IK Uppsala F17
Svår hemmamatch mot Uppsala
2019-03-07 22:12
På en dimmig och regnig plan på Ringvallen mötte vi IK Uppsala F17 under torsdagskvällen. Matchstart 18:30. Motståndarna tog ledningen i första halvlek efter en hörna, där vi inte fick bort bollen. Vi kvitterade på ett långskott av Lova till 1-1. I halvtid stod det 1-2. Spelet var hyffsat jämt, men Uppsalas anfallsspel satte oss ordentligt på prov. Vi lyckades stundtals skapa några farliga lägen som vi inte kunde förvalta. I andra halvlek ökade Uppsala tempot i anfallen och vi hade det svårt med de snabba omställningarna. Ändock lyckades vi bygga upp några fina anfall och vi försökte hela tiden spela oss ur den tunga pressen. Vi skapade flera avslut, men fick inte riktigt till det hela vägen fram. Uppsala var desto effektivare och vi släppte in några mål där vi ger bort bollen för enkelt. Vi tar lärdom av många delar i matchen och vi är nöjda med att i långa perioder göra det vi tränat på den senaste tiden. Vi tar nya tag och avrundar veckan med crossfit träning och vila.
Referat: Västerås BK30 - Triangelns IK
Första hemma matchen mot Triangeln F03
2019-03-02 19:34

Vi inledde med lite trevande spel och gav motståndarna utrymme att spela sig in på våran planhalva. 0-1 efter första ”perioden” på retur efter en frispark. Vi spelade 3 ”perioder” för att hinna vila lite mer och gå igenom taktiska detaljer, då det var träningsmatch.

I andra och tredje perioden så tar vi över spelet och styr matchen. Vi spelar stundtals mycket bra fotboll med fina spelvändningar, allt enligt vår gameplan. Laget blir lugnare och bekvämare med bollen och skapar flera fina lägen med stolpträffar och ribbträff. Vi är nöjda med dagens träning och tar med oss små utvecklingsdetaljer för kommande tillfällen. Match imorgon igen, då mot Vaksala F17.

Tack till Triangeln F03 som bjöd på bra motstånd och kämpade hela vägen till slutsignal. Tack till våra supporters och dagens domartrio.

Ses förhoppningsvis imorgon på Ringvallen (om inte snön ställer till det).

 

Hälsningar Ledarna

Referat: Kvarnsveden IK F17 - Västerås BK30 
Bra motstånd i Kvarnsveden
2019-02-23 19:14

Kvarnsvedens F17 bjöd på årets hittills bästa motstånd. Ett bra spelande lag med snabba omställningar gav oss problem i försvarsspelet. Vi bjöd stundtals på bra spel och försökte hela matchen fullfölja våran egen gameplan. Alla spelare får beröm för bra inställning och att alltid försöka spela oss ur svåra situationer.

Vi tackar F15 spelarna för hjälpen och våra nya spelare. Kul med fortsatt utveckling av laget.


 
Föreningens Sponsorer