Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F16-17

Västerås BK30 F16-17
BK30 F16-17 kommer inför 2019 att bestå av ca 20 spelare i olika åldrar

”Nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom BK30:s ungdomssatsning. F03-laget byter namn till F16-17.

F03-laget har under det gångna året spelat i den äldsta flickklassen i seriespelet. Nästa år är tanken att en utveckling skall ske och laget ska bli juniorlag som en övergång mot dam-sektionen.


Laget kommer att få en ny huvudansvarig tränare, som rekryteras inom de egna leden. Bakgrunden är, att i enlighet med klubbens policy, så skall det vara en oberoende ansvariga tränare i junioråldern och uppåt, som inte är förälder till någon spelare i laget. Ansvarig tränare blir Tom Velander, som också jobbar med F15-truppen. Vidare är tanken att de ledare som nu finns i laget ska fortsätta som assisterande tränare och bistå till kontinuitet inom gruppen. Möjligen knyts även andra nya krafter till laget, mer information om detta kommer. Förhoppningen är att flera spelare i Västmanland ska tycka att BK30:s ungdomssatsning är intressant, så att truppen ska kunna breddas.


F16-17 kommer att ha ett nära samarbete med F19 och med F15.

Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tony Gustafsson (mobil: 070-790 51 01, e-mail: tony.gustafsson@absbf.se) eller någon av oss andra i föreningen.”
BK30 F16/17 finns även på Facebook (Västerås BK30 F16/17) och Instagram (bk30f16_17) att följa.

Intresserad?
Tveka inte att höra av dig för att komma ner och provträna med oss!

Ta kontakt med någon av ledarna för mer information.Ny ungdomssatsningBK30 planerar för en långsiktig utveckling av fotbollen i klubben. Ett steg på vägen är den som vi bedriver i ungdomsverksamheten. Vi vill utbilda ungdomar inom fotbollens första steg, Från ung ålder till junior. Vi vill även utbilda morgondagens elitspelare. Därför kommer det att finns flera lag i BK30 nästa år, än vad det funnits detta år. Med stor bredd i BK30:s övergång mellan ungdom och elitverksamhet, så tror vi på att utveckla våra egna spelare till att ha möjlighet för steget upp i seniorfotboll inom några år. Vi vet att utvecklingen kommer i olika stadier och vid olika åldrar för olika individer.
Vi vill ge inspiration att fortsätta spela fotboll så länge som möjligt.
Vi kommer därför att organisera ett F17 lag som deltar i F17 SM serien. F16-17 laget att bestå av spelare i olika åldrar och spela i 2 serier. Mellan F19 och F16-17 kommer det att vara ett samarbeten med målsättningen att fostra egna framtida spelare till seniorverksamheten. Vi har givetvis många flicklag i de olika åldersgrupperna under vår juniorverksamhet.
Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tony Gustafsson (mobil: 070-790 51 01, e-mail: tony.gustafsson@absbf.se) eller oss i föreningen.

Vidare information om våran verksamhet på F19 nivå finner Ni på följande hemsida: http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214897&NID=493560


Öppna träningar Västerås BK30 F19 och F17
2019-10-09 14:45

Öppna träningar Västerås BK30 F19 och F17, för Er som vill mer med fotbollen

Elitfotboll för tjejer i Västmanland byggs i BK30

I damsektionens tre lag (damlaget div 1, F19-laget och F17-laget) har vi sammanlagt 18 tjejer (!) som någon gång i sin spelarkarriär har varit uttagna i landslags sammanhang!

 

Nu är det dags för årets öppna träningar. Ni som är intresserade av BK30:s elitsatsning på dam- och flickfotbollen, ta chansen att komma och träna med våra duktiga F19- och F17-spelare.

På onsdagarna under vecka 42-44 kommer det vara öppna träningar på Ringvallen, kl 18:15-19:30 med samling kl. 17:45. Första tillfället är den 16/10.

Träningarna är till för dig som vill lite mer med din fotboll och vill ta möjligheten att vara med att utformas till framtidens elitspelare i Västerås och Västmanland. Vi jobbar för utbildning och utveckling av dig, både som individ och lagspelare.

Träningarna gäller dig som vill känna på vår verksamhet och kanske siktar på att ta en plats i vår F17- eller F19-trupp under 2020.

Vi arbetar inte med fasta åldersintervall i dessa grupper utan bedömningen görs efter var man kan få sin bästa utveckling som spelare och hur långt man har kommit i sin utveckling.

 

Efter veckorna med öppna träningar kommer vi att ha ett informationsmöte för föräldrar och spelare om F17 och F19 verksamheten där vi berättar mer om vår verksamhet och vad som sker under resterande del av 2019 och vad som händer 2020.

 

Oavsett om man blir en del av ovanstående BK30 trupper eller inte hoppas vi att man får med sig en bra erfarenhet och ännu mer glädje att spela fotboll!

 

Vi ser gärna att ni anmäler er via mejl med nedanstående information, så vi kan förbereda träningarna.

Namn

Ålder

Position

Idag spelar jag i förening:

 

Våra F19- och F17 ledare (Tom, Lars, Tobbe och Viktor) kommer att hålla i träningarna.

Runt dessa kommer också andra ledare och representanter från vår elitverksamhet att finnas med.

Anmälan görs till Tom Velander (tom@svklimat.se ).

 

Varmt välkomna!

Vinst i Non violence cup!
2019-08-05 10:49

I helgen spelade vi Non violence cup som hölls på Trollebo IP i Hallstahammar. 
Vi spelade totalt 5 st matcher med ett kombinerat F15-F16 lag. 

Under lördagens matcher hade vi lite problem med att få igång spelet efter semesteruppehållet men lyckades ändå kämpa oss till en seger och en oavgjord match. En klar styrka att vinna/ej förlora trots att spelet inte stämmer till 100%. 
På söndagen hittar vi tillbaka och gör tre bra matcher där vårt spel och våra matchplaner fungerar riktigt bra! 
Detta resulterade i tre raka segrar och därmed en första plats i cupen.

Bra insatser av alla spelare/ledare genom hela cupen och ett bra samarbete mellan våra träningstrupper som bådar gott för framtiden!

Vi tackar motståndare, domare, publik och cuparrangören för en rolig fotbollshelg!

//Ledarna


Grattis Liwa till landslagsuttagning
2019-07-27 11:39

Grattis Liwa Nilsson i BK30 F16-17, som är uttagen till det första landslagslägret för F15 mellan 5-8 augusti, av förbundskaptenen Pär Lagerström. Liwa medverkade i Västmanlands länslag F04 på årets Utvecklingsläger i Halmstad i slutet av juni. Nu ska hon få chansen att tillsammans med 43 andra tjejer födda 2004 få lära sig mer om fotboll under några dagar på Bosön. Liwas moderklubben är Barkarö SK, men valde inför säsongen 2019 att byta miljö till Västerås BK30 F16-17.

Vi skickar även ett grattis till Matilda Eriholm i Västerås IK, som också hon är uttagen till samma läger.

Lycka till tjejer.

Gothia Cup 2019
2019-07-22 22:57
Lagbild inför matchen mot Assi i 1/32 finalen

Västerås BK30 F16 spelade Gothia cup mellan 15-20 juli där vi spelade hela 7 matcher, ända fram till och med kvartsfinal.

Vi hade satt upp ambitionen att få spela länge under veckan och nå långt i turneringen. Vi visste att med rätt inställning, med rätt förberedelser och med ett mått av tur, så kunde vi nå långt i denna stora turnering. Den som kallas världens största ungdomsturnering. Vi hade bra förberedelser med avresa på söndagsmorgonen, incheckning på Bräckeskolan på Hisingen och lunch, därefter träning och som avslutning en trevlig kväll på Liseberg.

Vi började cup-veckan mot Lake Norman på måndagen, ett amerikansk akademilag som hade sitt topplag med i G17 -klassen. Vi spelade en av våra bästa matcher på måndagen med fint passningsspel och riktigt bra anfallsspel. Dock förlorade vi med 1-2 i den inledande gruppspelsmatchen. Vi åkte hem till skolan och samlade kraft, gick igenom vad vi skulle tänka på inför tisdagen och vårt möte med Våmbs IF. Sen gick vi på invigningen på Ullevi.

På tisdag morgon tog vi vår vanliga morgonpromenad med samlade känslor. Vi visste vad som stod på spel. Alla var laddade till tusen när vi åkte ut till Grimbo, Häckens fina träningsanläggning. Vi vann matchen med 0-3 efter en spänd och inte allt för välspelad inledning. BK30 F16 visade vad inställning är och vann matchen på ett övertygande vis.

På onsdagen stod KA från Island för motståndet. Isländskorna var fysiska och gav oss en svår uppgift, att bemästra det tuffa spelet. När matchen närmade sig sitt slut blev målvakten i KA utvisad efter en friläges-fällning. När vi därefter pressade dem så gav det oss utdelning, då KA hade en utespelare i mål. Vi segrade med 2-1. En mycket välförtjänt vinst, då vi hade en mycket stor del av spelet på deras planhalva.

Vi var nu vidare till A-slutspel och laddade för tre tuffa matcher på torsdagen. Först 1/32-delsfinal, sedan 1/16-delsfinal och, om vi kom så långt, sist 1/8-delsfinal. Vi hade bestämt oss, vi skulle spela på fredagen.

Kl.08:00 var det dags att möta 2:an i grupp 18, Assi från Kalix. Vi hade förberett oss väl med mycket energi och bra sömn. Vi vann matchen med 5-1 efter en rejäl urladdning. Kl.12:20 väntade det norska laget Lambertseter IF. Vi hann vila lite och ladda om. Vi visste att norskorna hade vunnit grupp 17 och därmed fått stå över morgonmatchen, vilket betydde att de skulle vara väl utvilade inför vår match. Det började lite trevande från vår sida, men vart eftersom matchen gick så tog vi över spelet mer och mer. I slutet så pressade vi på norskorna rejält och lyckades trycka in 0-1 i den senare delen av andra halvlek. En skön seger som betydde att vi kunde åka hem och äta, vila och ladda om för dagens sista match. Den spelades kl. 18:20 mot Furulunds IK från Skåne. Vi märkte direkt i matchen att detta skulle bli en mycket tuff uppgift, då Furulund var mycket spelskickliga och hade bra fysik. Vi kämpade till sista svettdroppen och med en fantastisk inställning i försvarsarbetet och en storspelande målvakt samt en portion tur, så lyckades vi hålla 0-0 i matchen. Det innebar straffar. Nervkittlande för alla i publiken och i laget. När väl straffarna startade så visade vi direkt att vi hade bättre precision och stabilare nerver. Vi hade en boll upp på Furulund inför 5:e straffomgången. Där missar Furulund och saken var klar, vi skulle spela kvartsfinal på fredagen. En otrolig insats av laget, där vi verkligen tömde de sista krafterna för att klara oss till spel under fredagen.

Fredag förmiddag kl. 11:20 på Gamlestadsvallen så mötte vi Lerums IS. Vi visste redan före matchen att det skulle bli en tuff uppgift, då Lerum har ett stabilt och skickligt lag. De spelade final i förra årets Gothia cup. Vi startade matchen bra och hade några farliga lägen efter 10-15 min. Vi såg starka ut och från sidan kändes det som att vi snart skulle spräcka Lerums nolla, men istället så gör de 0-1 i 27 minuten. Vi samlar oss i halvtid och lägger upp en mer offensiv plan för andra halvlek. Vi lyckas inte riktigt nå fram till mål och istället gör Lerum 0-2. Vi går ned på 3-backslinje och försöker trycka på, men kommer inte till de farliga avsluten. Denna dag var Lerum det bättre laget och i slutminuten sätter dom 0-3. Vi bugar oss och gratulerar Lerum, som blev detta årets Gothia cupmästare. Vi ser fram emot nya möten med mästarna.

Vi lämnar Gothia och Göteborg med en mycket bra känsla från årets prestation och ser fram emot att få delta nästa år igen.

Styrkan i detta lag är inställningen till fotbollen, där alla alltid försöker göra sitt bästa. Vi vill spela mycket fotboll, vi vill spela bra fotboll och vi vill kämpa för varandra. Nu blickar vi framåt mot höstens seriespel och flera cuper. Vi laddar batterierna med lite vila kommande veckor och så startar vi höstsäsongen igen i början av augusti. Vi är taggade för mer fotboll.

 Ledarna BK30 F16-17

 
Föreningens Sponsorer