Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F17

Västerås BK30 F17

”Nu fortsätter vi i utvecklingen inom BK30:s ungdomssatsning. F16-17-laget byter namn till F17.


F16-17-laget har under det gångna året spelat i två serier. Dels F17SM serien och dels en lokal serie inom Örebro/Västmanland. Vi fortsätter utveckling och ska även nästa år (2020) spela F17 SM serien, samtidigt ska det finnas ett närmare samarbete med F19-laget.


Laget kommer fortsättningsvis ha samma huvudansvarig tränare, Tom Velander. Som assisterande tränare fortsätter Lars Danielsson. Bakgrunden är, att i enlighet med klubbens policy, så skall det vara en oberoende ansvariga tränare i junioråldern och uppåt, som inte är förälder till någon spelare i laget. Samarbetet ska även utvecklas med F16-truppen. Till laget har det inkommit en mängd nya spelare som har goda fotbollskunskaper, vilket utvecklar hela ungdomssektionen ytterligare.


Förhoppningen är att BK30 ska fortsätta vara en av de mest intressanta föreningarna i Västmanland för unga talangfulla spelare, som vill vidareutveckla sin fotboll.


Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tom Velander (e-mail tom@svklimat.se) eller någon annan ledare i föreningen.”


 BK30 F17 finns även på Instagram (bk30_f17) att följa.

Intresserad?
Tveka inte att höra av dig för att komma ner och provträna med oss!

Ta kontakt med någon av ledarna för mer information.
Fortsatt satsning på dam- och flicklagen


BK30:s elitsatsning på dam och flicksidan med unga talanger, kommer att fortsätta under 2020.


Vi tar med oss alla kunskaper från 2019, för att fortsätta framåt på den inslagna vägen inom BK30 med fortsatt utveckling av de spelare i länet som vill komma långt i sin fotbollskarriär. Alla våra ungdomar kommer inte att bli elitspelare, men de ska ha möjlighet att lära sig mycket om fotboll och att få uppleva mycket roligt på vägen. Vi tror att om unga tjejer, som har stort fotbollsintresse, får chans att komma tillsammans, så får de också bra förutsättningar till utveckling. De har varit tydligt detta år, att spelarna inspirerar varandra, att ta nya steg i sin personliga fotbollsutveckling.


Olika miljöer

Vi tror på att det ska finnas olika match- och träningsmiljöer för våra spelare. Både mer utmanande och enklare möjligheter. De har vi sett under det gångna året 2019, ge god utveckling. Under dam-laget div 1 kommer det därför att finnas flera olika serier som vi deltar i, med bland annat F19 Elit Stockholm, dam division 3 eller 4 och F17 SM-serien. På så vis får spelarna mycket matchtid att utvecklas i, på sidan om träningen.
BK30: s talangutveckling
2019-12-02 18:31

Vi fortsätter nu vår plan mot att nå tillbaka till eliten. Ett steg påvägen är att vi nu flyttar upp några av våra talangfulla spelare från F17 till F19. Ella Niemelä, Liwa Nilsson, Matilda Eriholm och Amanda Aldén. De två sistnämnda kom till BK30 under hösten från sin moderförening VIK. Liwa, Matilda och Amanda var alla uttagna till det senaste landslagslägret på Bosön för F15. Ella var med som en viktig spelare i Västmanlands Cup kommunallag i början av november. Vi ser stor potential i dem alla och hoppas att de får en fortsatt utveckling under vintern inför säsongen 2020.

Mer information om BK30 fina säsong 2019 och om nya spelare som har valt den svartvita vägen, kommer inom kort.

McDonalds cup och Rekarne cup
2019-11-23 11:00
1:a plats i Rekarne cup 2019

BK30:s ungdomslag i åldern F03-05 spelade 2 st cuper samtidigt under helgen 18-20 okt.

Vi ställde upp med blandade lag och vi hade några gästspelare från Enköping med oss i vår egen McDonalds cup. Spelarna i F15 och F16/17 delades mellan 3 olika lag, där två lag deltog i McDonalds cup samtidigt som ett lag spelade Rekarne cup. Vi hade en framgångsrik helg med 2 st kvartsfinalplaceringar i McDonalds cup och en cupvinst i Rekarne. Tyvärr blev det strafförluster i de båda kvartsfinalerna i McDonalds cup, men det gick desto bättre i straffdramatiken i Rekarne, där BK30 vann på straffar i finalen mot Älvsjö.


Det var en bra helg för BK30:s ungdomslag där vi visar på både styrka och bredd inom vår fotbollensutveckling. Vi ser det som mycket positivt för framtiden när vi kunde ställa upp med 3 st duktiga lag i samma åldersgrupp under samma helg och genomföra bra fotbollsmatcher.

Det var en skicklig insats att vinna i Eskilstuna där det var bra motstånd, med bland annat Älvsjö, Djurgården och Eskilstuna United som motståndare till cup pokalen. Vi känner att det långsiktiga arbetet med att utveckla spelare är på rätt väg.


Mer information om BK30 fina säsong 2019 och om nya spelare som har valt den svartvita vägen, kommer inom kort.

Öppna träningar Västerås BK30 F19 och F17
2019-10-09 14:45

Öppna träningar Västerås BK30 F19 och F17, för Er som vill mer med fotbollen

Elitfotboll för tjejer i Västmanland byggs i BK30

I damsektionens tre lag (damlaget div 1, F19-laget och F17-laget) har vi sammanlagt 18 tjejer (!) som någon gång i sin spelarkarriär har varit uttagna i landslags sammanhang!

 

Nu är det dags för årets öppna träningar. Ni som är intresserade av BK30:s elitsatsning på dam- och flickfotbollen, ta chansen att komma och träna med våra duktiga F19- och F17-spelare.

På onsdagarna under vecka 42-44 kommer det vara öppna träningar på Ringvallen, kl 18:15-19:30 med samling kl. 17:45. Första tillfället är den 16/10.

Träningarna är till för dig som vill lite mer med din fotboll och vill ta möjligheten att vara med att utformas till framtidens elitspelare i Västerås och Västmanland. Vi jobbar för utbildning och utveckling av dig, både som individ och lagspelare.

Träningarna gäller dig som vill känna på vår verksamhet och kanske siktar på att ta en plats i vår F17- eller F19-trupp under 2020.

Vi arbetar inte med fasta åldersintervall i dessa grupper utan bedömningen görs efter var man kan få sin bästa utveckling som spelare och hur långt man har kommit i sin utveckling.

 

Efter veckorna med öppna träningar kommer vi att ha ett informationsmöte för föräldrar och spelare om F17 och F19 verksamheten där vi berättar mer om vår verksamhet och vad som sker under resterande del av 2019 och vad som händer 2020.

 

Oavsett om man blir en del av ovanstående BK30 trupper eller inte hoppas vi att man får med sig en bra erfarenhet och ännu mer glädje att spela fotboll!

 

Vi ser gärna att ni anmäler er via mejl med nedanstående information, så vi kan förbereda träningarna.

Namn

Ålder

Position

Idag spelar jag i förening:

 

Våra F19- och F17 ledare (Tom, Lars, Tobbe och Viktor) kommer att hålla i träningarna.

Runt dessa kommer också andra ledare och representanter från vår elitverksamhet att finnas med.

Anmälan görs till Tom Velander (tom@svklimat.se ).

 

Varmt välkomna!

Vinst i Non violence cup!
2019-08-05 10:49

I helgen spelade vi Non violence cup som hölls på Trollebo IP i Hallstahammar. 
Vi spelade totalt 5 st matcher med ett kombinerat F15-F16 lag. 

Under lördagens matcher hade vi lite problem med att få igång spelet efter semesteruppehållet men lyckades ändå kämpa oss till en seger och en oavgjord match. En klar styrka att vinna/ej förlora trots att spelet inte stämmer till 100%. 
På söndagen hittar vi tillbaka och gör tre bra matcher där vårt spel och våra matchplaner fungerar riktigt bra! 
Detta resulterade i tre raka segrar och därmed en första plats i cupen.

Bra insatser av alla spelare/ledare genom hela cupen och ett bra samarbete mellan våra träningstrupper som bådar gott för framtiden!

Vi tackar motståndare, domare, publik och cuparrangören för en rolig fotbollshelg!

//Ledarna


 
Föreningens Sponsorer