Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F16-17

Västerås BK30 F16-17
BK30 F16-17 kommer inför 2019 att bestå av ca 20 spelare i olika åldrar

”Nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom BK30:s ungdomssatsning. F03-laget byter namn till F16-17.

F03-laget har under det gångna året spelat i den äldsta flickklassen i seriespelet. Nästa år är tanken att en utveckling skall ske och laget ska bli juniorlag som en övergång mot dam-sektionen.


Laget kommer att få en ny huvudansvarig tränare, som rekryteras inom de egna leden. Bakgrunden är, att i enlighet med klubbens policy, så skall det vara en oberoende ansvariga tränare i junioråldern och uppåt, som inte är förälder till någon spelare i laget. Ansvarig tränare blir Tom Velander, som också jobbar med F15-truppen. Vidare är tanken att de ledare som nu finns i laget ska fortsätta som assisterande tränare och bistå till kontinuitet inom gruppen. Möjligen knyts även andra nya krafter till laget, mer information om detta kommer. Förhoppningen är att flera spelare i Västmanland ska tycka att BK30:s ungdomssatsning är intressant, så att truppen ska kunna breddas.


F16-17 kommer att ha ett nära samarbete med F19 och med F15.

Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tony Gustafsson (mobil: 070-790 51 01, e-mail: tony.gustafsson@absbf.se) eller någon av oss andra i föreningen.”
BK30 F16/17 finns även på Facebook (Västerås BK30 F16/17) och Instagram (bk30f16_17) att följa.

Intresserad?
Tveka inte att höra av dig för att komma ner och provträna med oss!

Ta kontakt med någon av ledarna för mer information.Ny ungdomssatsningBK30 planerar för en långsiktig utveckling av fotbollen i klubben. Ett steg på vägen är den som vi bedriver i ungdomsverksamheten. Vi vill utbilda ungdomar inom fotbollens första steg, Från ung ålder till junior. Vi vill även utbilda morgondagens elitspelare. Därför kommer det att finns flera lag i BK30 nästa år, än vad det funnits detta år. Med stor bredd i BK30:s övergång mellan ungdom och elitverksamhet, så tror vi på att utveckla våra egna spelare till att ha möjlighet för steget upp i seniorfotboll inom några år. Vi vet att utvecklingen kommer i olika stadier och vid olika åldrar för olika individer.
Vi vill ge inspiration att fortsätta spela fotboll så länge som möjligt.
Vi kommer därför att organisera ett F17 lag som deltar i F17 SM serien. F16-17 laget att bestå av spelare i olika åldrar och spela i 2 serier. Mellan F19 och F16-17 kommer det att vara ett samarbeten med målsättningen att fostra egna framtida spelare till seniorverksamheten. Vi har givetvis många flicklag i de olika åldersgrupperna under vår juniorverksamhet.
Om vår satsning i BK30 är intressant för Dig, så tveka inte att ta kontakt med Tony Gustafsson (mobil: 070-790 51 01, e-mail: tony.gustafsson@absbf.se) eller oss i föreningen.

Vidare information om våran verksamhet på F19 nivå finner Ni på följande hemsida: http://www.bk30.se/nyheter/?ID=214897&NID=493560


Referat: Västerås BK30 - IK Uppsala F17
Svår hemmamatch mot Uppsala
2019-03-07 22:12
På en dimmig och regnig plan på Ringvallen mötte vi IK Uppsala F17 under torsdagskvällen. Matchstart 18:30. Motståndarna tog ledningen i första halvlek efter en hörna, där vi inte fick bort bollen. Vi kvitterade på ett långskott av Lova till 1-1. I halvtid stod det 1-2. Spelet var hyffsat jämt, men Uppsalas anfallsspel satte oss ordentligt på prov. Vi lyckades stundtals skapa några farliga lägen som vi inte kunde förvalta. I andra halvlek ökade Uppsala tempot i anfallen och vi hade det svårt med de snabba omställningarna. Ändock lyckades vi bygga upp några fina anfall och vi försökte hela tiden spela oss ur den tunga pressen. Vi skapade flera avslut, men fick inte riktigt till det hela vägen fram. Uppsala var desto effektivare och vi släppte in några mål där vi ger bort bollen för enkelt. Vi tar lärdom av många delar i matchen och vi är nöjda med att i långa perioder göra det vi tränat på den senaste tiden. Vi tar nya tag och avrundar veckan med crossfit träning och vila.
Referat: Västerås BK30 - Triangelns IK
Första hemma matchen mot Triangeln F03
2019-03-02 19:34

Vi inledde med lite trevande spel och gav motståndarna utrymme att spela sig in på våran planhalva. 0-1 efter första ”perioden” på retur efter en frispark. Vi spelade 3 ”perioder” för att hinna vila lite mer och gå igenom taktiska detaljer, då det var träningsmatch.

I andra och tredje perioden så tar vi över spelet och styr matchen. Vi spelar stundtals mycket bra fotboll med fina spelvändningar, allt enligt vår gameplan. Laget blir lugnare och bekvämare med bollen och skapar flera fina lägen med stolpträffar och ribbträff. Vi är nöjda med dagens träning och tar med oss små utvecklingsdetaljer för kommande tillfällen. Match imorgon igen, då mot Vaksala F17.

Tack till Triangeln F03 som bjöd på bra motstånd och kämpade hela vägen till slutsignal. Tack till våra supporters och dagens domartrio.

Ses förhoppningsvis imorgon på Ringvallen (om inte snön ställer till det).

 

Hälsningar Ledarna

Referat: Kvarnsveden IK F17 - Västerås BK30 
Bra motstånd i Kvarnsveden
2019-02-23 19:14

Kvarnsvedens F17 bjöd på årets hittills bästa motstånd. Ett bra spelande lag med snabba omställningar gav oss problem i försvarsspelet. Vi bjöd stundtals på bra spel och försökte hela matchen fullfölja våran egen gameplan. Alla spelare får beröm för bra inställning och att alltid försöka spela oss ur svåra situationer.

Vi tackar F15 spelarna för hjälpen och våra nya spelare. Kul med fortsatt utveckling av laget.


Seger i Kristinehamnscupen
2019-02-12 21:22

BK30 F16-17 har ännu en helg haft framgångar. Nu har vi spelat fotboll i Kristinehamns fina inomhusarena på konstgräs i formen 11vs11. Kristinehamnscupen gick av stapeln i helgen den 8-10 februari. Vi spelade i klassen F16 och hade 3 gruppspelsmatcher, där vi gick igenom gruppen obesegrade med 7-0 i målskillnad. På söndagen väntade ett derby mot Skiljebo. En match med mycket nerv och kämparanda från båda lagen, där vi drog det längsta strået i straffavgörandet som följde efter 0-0 i full tid. I semifinalen och finalen bjöd vi på bättre fotboll och vi visade att det finns stort fotbollskunnande i laget. Vi spelade hem finalsegern med 2-1 mot Örebro SK Ungdomsklubb. Med fint försvarsspel, flera fina uppspel och därtill mål, så kunde vår gameplan fullföljas på ett säkert sätt. Vi ledare är mycket stolta över hela gruppen. Alla visar att de har rätt inställning till laget och vårat gemensamt uppsatta mål. Det är en värdefull inledning på säsongen med en sådan här bra cuphelg. Vi tränar vidare med flera förberedelserna inför serien där det nu väntar ett antal inplanerade träningsmatcher de närmaste veckorna.

Vi kan konstatera att BK30:s ungdomssatsning är på rätt väg.

Tack alla supportrar, tack till arrangören för en trevlig helg och tack alla lag vi mött för bra motstånd.

 

Se våra resultat på följande länk

https://kristinehamnscupen.cups.nu/2019/result/category/17267662/17267901

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Föreningens Sponsorer