Till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårt Damlag spelar i Div 3 och vårt Herrlag spelar i div 4.

2024-04-08 10:02, Herr

"Dagens blåsiga match slutade med förlust 1-2.

För vår del var det till en början en hel del slarviga passningar och längre bollar utan riktig adress.

Vi behöver vara mer noggranna i det vi gör och inte slarva.

Deras första mål görs på hörna efter att 2-3 stycken fått vara fria på bortre ytan utan ordentlig markering. Där måste vi göra det bättre. Vi får inte heller till det bolltempo vi vill åt, det går för sakta i längre perioder. Det pratade vi också om i halvlek. I andra får vi till ett par fina längre perioder med bollinnehav och rörelse utan att ta ledningen. Istället är det Eskilstuna som gör 2-1 med cirka tio minuter kvar av matchen med en lyckoträff och ribba in.

Vi har också våra chanser i matchen men lägena måste sitta. Vi kommer prata igenom matchen på tisdag och ta det vidare därifrån. Vi siktar på en bra träningsvecka och ställer in siktet mot nästa träningsmatch som är mot Hallstahammar."

/Coach Hubbe

Dam
Vi välkomnar till damlaget - Emma Svanberg!
2024-04-07 07:38, Dam

Damlaget fylls på och närmast har vi en spelare som tagit stora kliv och därför välkomnas nu till damlaget. Emma, berätta lite mer om dig själv.

Position: Wingback

🖤 Du var den enda från 09-laget som valde att stanna och ta dig an uppgiften att slå dig in i damlaget, varför gjorde du det?
- Jag kände att det skulle bli en rolig utmaning och ville ta chansen.

🖤 Slagit dig in i damlaget har du verkligen gjort och du är väldigt omtyckt i laget, hur tycker du att första tiden i laget har varit?
- Tycker att alla är trevliga och roliga o har en bra gemenskap men det har varit en liten utmaning men det är samtidigt roligt.

🖤 Vad tycker du om träningarna?
- Jag tycker vi har roliga och bra träningar.

🖤 Om du var tvungen att åka till en öde ö och ta med någon från laget vem hade du valt och varför? - Skulle nog ta med mig Nora för att jag tror det blir roligt och trevligt och då vet man att  alltid kommer finnas nått o prata om.

🖤 Vad gör du helst när det inte står fotboll på schemat?
- Är med kompisar.

🖤 Har du något favoritlag?
- Har inte nån favorit just nu men kanske BK Häcken eller Arsenal.

🖤 Vad är ditt bästa fotbollsminne?
- Kanske är när vi vann i Åhus förra året.

🖤 Kan du berätta något för följarna som du tror att dem inte vet om dig?
- När jag var liten tävlade jag i hästhoppning.

Hälsningar
Emma

Dam
Referat: Västerås BK30 - Hällbybrunn IF
En seger som satt långt inne!
2024-04-06 20:37, Dam

"I första halvlek spelar vi bra och äger mycket boll, mycket tack vare fint spel genom mitten. Hällbybrunn slår många långbollar och efter endast 6 min så får de in 0-1. Därefter skapar vi många frilägen och chanser men vi förvaltar dem inte. Till sist lyckas vi äntligen få in 1-1 innan paus.

Efter pausvilan går vi ner i tempo en aning och börjar spela lite för mycket på kanterna. Vi dominerar bollinnehavet men skapar inte lika mycket lägen som i första halvlek. Vi fortsätter kämpa och det lönar sig när vi sätter 2-1 vilket även blir det sista målet i matchen."

2024-04-04 12:11, Dam

Damernas match på Lördag kommer sändas via plattformen minfotboll.

Matchen filmas via VEO kamera så vi räknar med en mycket bra sändning, dock utan kommentatorer.

Du köper matchen på minfotboll där det är gratis och bli medlem.

Matchen startar 14:00 på lördag och du hittar sändningen på följande länk: