Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Eskilstuna United DFF F 06
0 - 6
Västerås BK 30 F06
Eskilstuna United DFF F 060 - 6Västerås BK 30 F06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 21 augusti, 18:30
Plats:Årby IP
Tävling:
Matchnummer: 213170009
Samling:17:30, Årby IP
Trupp:#2 Tilly Deighton
#3 Alice Niemelä
#8 Wilma Delerud
#9 Tilde Jexby
#10 Melina Amanuel
#15 Isabell Svensson
#16 Alma Norling
#22 Lova Jonsson
#23 Thea Lindén
#25 Mira Keilin
#27 Ophelia Dahl
#29 Isola Hansson
#31 Signe Bergius
Eskilstuna United - BK30 0-6
2019-08-22 18:06
Bästa matchen för året när BK30 F06 slog Eskilstuna United på bortaplan i röda serien under onsdagskvällen med 6-0. Efter en trevande inledning så tog tjejerna över matchen helt i slutet av första perioden. I andra spelade vi vår bästa fotboll hittills med massor av passningar och fina löpningar på fria ytor. Det var en ren fröjd att se att tjejerna kunde genomföra det vi pratat om på träningarna.
Matchen började lite trevande från båda sidor och BK hade bara ett avslut under första halvan av första perioden. Det var Isola som fick läge för skott men bollen gick utanför.
I 18 min spelar Isola fram en fin boll till Melina som lugnt lägger bollen vid sidan av målvakten, 0-1.
Minuten efter får vi en hörna som Ophelia avslutar med ett vollyskott som tyvärr går just över ribban.
I 20 min jagar Melina en långboll på högerkanten och når den just innan kortlinjen. Hon viker inåt och lägger en perfekt boll snett inåt bakåt till Isabell som skjuter bollen hårt i mål, 0-2.
I 24 min kommer BK i ett bra samspel mellan Isabell, Isola och Tilly som Tilly avslutar med ett hårt skott på mål som målvakten räddar. Minuten efter får Isola chansen till ett snabbt skott men det blir en sned träff som går fram till Tilly som kastar sig och skarvar bollen just utanför stolpen.
I 28 min får BK en mycket farlig frispark som Tilly skjuter. Efter lite diskusion med Melina skjuter Tilly bollen mot vänster stolpe och bollen går stolpe in, 0-3. Ett mycket fint avslut.
I 35 min har BK ett hårt tryck mot Eskilstunamålet med flera skott på mål. Melina skjuter men en back räddar med foten, bollen går till Signe som skjuter men målvakten reflexräddar och bollen studsar ut till Ophelia som skjuter bollen i mål, 0-4. En mycket bra press av BK anfallet.
I 44 min skjuter Isabell ett hårt skott just utanför.
Bk har nu tagit över spelet helt med ett lugnt och tryggt försvarsspel med fina uppspel till mittfältarna. Därifrån rullade vi ut bollarna på kanterna och avslutade med fina inlägg till de hårt jobbande anfallarna. Det var första gången vi under ca 10 minuter lyckades spela fin och vägvinnande fotboll där alla ville vara med och alla sprang in på fria ytor för att hjälpa bollhållaren. Vi tog det lugnt och slog fina passningar vilket gjorde att alla fick det lättare att spela fotboll.
I 50 min spelar Alma fram bollen till Isola som sliter sig fram och skjuter bollen i mål, 0-5. Fem mål av BK och av fem olika spelare vilket var mycket glädjande.
I 71 min spelar vi fri Tilde som rundar sin back på högerkanten och slår ett fint inlägg som Melina avslutar med ett hårt skott på mål, tyvärr räddar målvakten skottet.
I 73 min kommer dagens prestation då Isabell jobbar sig till ett skottläge och skjuter men en back får fram foten, Isabell kämpar tillbake bollen och skjuter igen, denna gång reflexräddar målvakten men Isabell ger sig inte utan tar returen och skjuter den i mål, 0-6. Det lönar sig att aldrig ge upp.
Matchen slutar 0-6 och vi visade att vi kunde spela fin och vägvinnande fotboll. Vi blir hela tiden lite bättre än våra motståndare.
Tack för en otroligt fin match tjejer och jag hoppas att vi kan göra om detta på fredag mot Forsby. /Thomas


<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer