Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Västerås BK 30 F06
2 - 4
Gideonsbergs IF F06 Röd
Västerås BK 30 F062 - 4Gideonsbergs IF F06 Röd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 maj, 16:30
Plats:Ringvallen 1
Tävling:
Matchnummer: 213166016
Samling:15:30, Rum2
Trupp:#2 Tilly Deighton
#3 Alice Niemelä
#5 Bella Carlzon
#8 Wilma Delerud
#9 Tilde Jexby
#10 Melina Amanuel
#15 Isabell Svensson
#16 Alma Norling
#21 Alva Kulin
#23 Thea Lindén
#25 Mira Keilin
#29 Isola Hansson
#38 Selma Güclü-Nordin
BK30 F06 - Gideonsberg F06 2-4
2019-05-28 10:54
På ett mulet och regntungt Ringvallen fick vi inkassera vår första förlust i serie röd. Efter en kämpamatch från båda sidor med ganska lite skönspel kunde GIF vinna med 4-2. BK-tjejerna kämpade allihop under hela matchen och hade minst lika mycket av spelet men GIF var lite vassare i avslutningarna.
GIF börjar matchen bäst och har ett litet spelövertag de första minuterna. I 4 min kommer de i ett anfall och Isabell försöker få bort bollen men kolliderar med deras anfallare. Båda ramlar och domaren blåser straff som de sätter hårt och otagbart intill vänster stolpe, 0-1.
I 6 min slår BK en långboll som Melina hinner först på men lyftet går just utanför. Minuten efter får BK en hörna som vi slår kort och börjar rulla runt bollen just utanför GIFs straffområde och efter ett farligt instick mot Tilde kunde vi kvitterat men bollen studsar på ett GIF-ben och når inte ända fram.
Nu följer en period med mycket spel på mittplanen och båda lagen jobbar hårdare med att stoppa motståndarlaget från att komma framåt än vad man lägger kraft på att själva skapa ett bra och rörligt anfallsspel. Det blir mycket felpassningar, motlägg och hårda tacklingar än skönspel. I 12 min kommer en GIF-anfallare fri och skjuter men Wilma gör en kanonräddning. Samma sak händer i 19 min och nu är det Wilma som håller oss kvar i matchen.
Försvaret med Alma, Thea L, Mira och Bella får slita hårt för att hålla GIF-anfallarna borta från vårt straffområde. Då båda lagen spelar mycket försvarsspel så får vi inte så mycket tid till uppspel och alla på mittfältet, Alva K, Isabell, Tilde, Selma och Tilly försöker att hitta ett effektivt passningsspel men då lagen bara använder 1/6 del av planen blir det inga ytor att passa på och alltför många motståndarben som är i vägen.
I 24 min får GIF en hörna som BK rensar undan men till en GIF-anfallare som kan vända 180 grader just utanför straffområdet och hon slkjuter ett oväntat skott som slinker in under Wilma. Där gav vi GIF lite för lång tid att ordna ett bra avslut, 0-2.
I 27 min kommer GIF fria igen och Wilma gör en jätteräddning på nytt. Perioden slutar 0-2.
Första 10 minuterna av andra perioden är det mest ställningskrig på mittplanen igen och inte mycket ordnat spel.
I 35 min bryter Selma ett anfall och spelar upp bollen till Isola som rundar sin back och passar in bollen till Melina som vänder helt om och lägger in bollen mellan målvakten och stolpen, ett mycket fint anfall som gav en reducering, 1-2.
I 40 min springer GIF-anfallaren igenom vårt försvar och denna gång skjuter de ett otagbart skott just vid vänster stolpe, 1-3. Två minuter senare kommer GIF fram igen men denna gång träffar det hårda skottet stolpen och studsar parallellt med mållinjen tvärs förbi målet och vi kan rensa undan bollen.
Anfallarna Melina, Isola och Alice jobbar mycket hårt för att erövra bollen från GIF då vårt passningsspel inte fungerar så bra. Både BK och GIF har svårt att få till mer än två eller tre passningar i rad då alla spelarna finns på en mycket liten yta. Det ser ibland ut som trångt 7-mannaspel.
I 53 min skjuter GIF ett hårt långskott som studsar och glider på den våta och hala konstgräsplanen in i mål, 1-4.
I 56 min springer Isabell igenom GIF-försvaret och skjuter ett bra skott som målvakten reflexräddar men inte bättre än att Isabell kan ta returen, dra målvakten och ur snäv vinkel skjuta bollen i mål, 2-4.
I 70 min jobbar Alice fram bollen utanför GIFs straffområde och skjuter ett bra skott mot bottre stolpen men målvakten gör en jätteräddning.
Matchen slutar 2-4 och det var 90% kamp och 10% fin fotboll denna gång. Inget av lagen kunde utnyttja de stora ytor som fanns. Vi måste träna mer på att kunna hålla bollen inom laget och ta fria ytor där de finns. Matchen var jämn och mycket spännande och jag tror att alla var nöjda med underhållningen. Tack för en bra kämparinsats tjejer. / Thomas  

<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer