Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Västerås IK F-05 Lag Svart
0 - 6
Västerås BK 30 F06
Västerås IK F-05 Lag Svart0 - 6Västerås BK 30 F06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 08 maj, 17:30
Plats:Apalby 3
Tävling:
Matchnummer: 213166002
Samling:16:30
Trupp:#2 Tilly Deighton
#3 Alice Niemelä
#8 Wilma Delerud
#9 Tilde Jexby
#10 Melina Amanuel
#15 Isabell Svensson
#16 Alma Norling
#23 Thea Lindén
#25 Mira Keilin
#27 Ophelia Dahl
#31 Signe Bergius
#33 Vanna Thornberg Jähresten
#35 Lovisa Söderbäck
Västerås IK F05 - BK30 F06 0-6
2019-05-09 12:46
Första seriematchen i grupp röd, som är den näst svåraste i F05/06 serierna, spelades mot Västerås IK F05. Efter en lite försiktig inledning av BK-tjejerna där VIK hade flera bra chanser efter fint spel så kom vi igång och att vi gjorde 1-0 målet stärkte självförtroendet. Efter målet tog BK över det mesta av spelet och blev bättre och bättre ju längre matchen pågick. I sista perioden spelade tjejerna verkligen bra fotboll med mycket prat och fina passningar samtidigt som skotten satt inom målramen. Vi vann till slut med säkra 6-0. 
Matchen mot VIK F05 började som så många andra av våra matcher med mycket försiktigt och lite räddhågset spel vilket gav VIK-tjejerna spelutrymme att dominera matchen. Det vara bara ett hårt jobbande försvar som gjorde att vi inte fick ett tidigt baklängesmål.
I 3 min fick VIK en hörna som damp ner mitt i straffområdet men skottet gick tack och lov utanför. I 5 min börjar det lossna lite för BK-tjejerna och efter fint spel från försvaret och ut på vänsterkanten så kan Ophelia runda sin back och passa in till Isabell som lugnt lägger bollen till höger om målvakten och vi leder med 1-0. Nu släppte lite av nervositeten hos tjejerna och passningar började hitta rätt adresser. Innan målet var det för mycket rensa undan vilket gjorde att VIK kunde komma i våg efter våg men nu dog VIK spelet ut och vi kunde jämna ut matchen.
I 13 min kommer VIK fram på vänsterkanten men Mira tar lätt bort bollen till ett inkast som blev resultatlöst. Minuten efter kommer BK i ett bra anfall och Alice skarvar Lovisas fina inlägg direkt mot mål men målvakten räddar. I 19 min kommer ännu ett bra BK anfall där Vanna går runt sin back på högerkanten och slår ett inlägg som vi tyvärr inte hinner fram till, bra spel. Minuten efter kommer vi runt på högerkanten igen men Tillys inlägg går bakom mål.
I 23 min får BK en hörna som Tilly slår kort till Alma som lägger bollen tillbaka till Tilly, när försvararen rusar mot Tilly lägger hon tillbaka bollen till Alma som slår in en passning till Melina som skjuter bollen förbi målvakter och vi har 2-0. Mycket bra spel där. Första perioden slutar 2-0 till BK.
I andra perioden tar vi över mer och mer av spelet som blir bättre och bättre och i 26 min kommer vi i ett bra anfall som VIK måste rensa till hörna som tyvärr blir resultatlös. I 28 min får vi en bra frispark som Mira skjuter in i straffområdet, bollen går till Melina som skjuter just utanför.
I 29 min bryter Ophelia ett uppspel och startar ett bra anfall som slutar med ett hårt skott just utanför av Isabell. BK kommer i de flesta farliga anfallen och VIK har bara några ströanfall med långskott som Wilma lätt tar hand om. I 39 min bryter Melina ett VIK anfall på mittplanen, fintar bort två VIK-spelare och skjuter bollen över målvakten in i mål, 3-0.
I 45 min räddar Wilma ett långskott och sätter snabbt igång ett anfall där Tilly går runt sin back på högerkanten och skjuter ett hårt skott men målvakten tippar bollen till hörna . Minuten efter kommer Vanna igenom men även denna gång räddar målvakten skottet. 3-0 till BK efter två perioder.
Försvaret med Thea, Mira, Signe och Alma spelade lugnt och metodiskt och lät inte VIK-spelarna komma igenom. De långskott som VIK sköt kunde Wilma ganska lätt plocka ner. Mittfältet med Tilly, Tilde, Isabell, Ophelia, Vanna och Lovisa höll ihop spelet mycket bra och samspelet blev bättre och bättre ju längre matchen led. Framåt stod Alice och Melina för bra skott och snabba genombrott.
I 52 min får VIK en hörna som Alice tar bort. Två minuter senare spelar Melina ut till Tilly som hittar Alice med en fin passning och Alice lägger bollen vid sidan av målvakten och i mål, 4-0. Minuten efter kommer en kopia av förra anfallet men denna gång slår Tilly in bollen till Isabell men målvakten räddar skottet denna gång.
I 59 min "sprang" Hasse och hämtade en boll som VIK slagit till inkast. Minuten efter är Lovisa framme och skjuter ett bra skott som målvakten tippar till hörna. I 63 min skjuter VIK ett långskott som Wilma räddar.
I 71 min vänder Isabell runt till vänster vid VIKs kortlinje och spelar in bollen till Ophelia som skjuter bollen i mål, 5-0. Två minuter senare får BK hörna som vi håller kvar i VIKs straffområde och bollen går fram till Ophelia som skjuter bollen över målvakten in i mål, 6-0
Matchen slutar 6-0 till BK vilket nog ingen av tjejerna trott på när vi började matchen. Tar vi det lite lugnare och ger oss mer tid genom att ta mer fri yta så kommer spelet att bli bättre, lättare och roligare vilket matchen mot VIK visade. I sista perioden spelade vi bättre, pratade och hjälpte varandra mer och passade oftare till rätt adress vilket gjorde att VIK inte fick till något bra spel. Det var mycket roligt att se att vi kan spela en så bra fotboll att till och med Hasse var nöjd, ja ganska nöjd i alla fall och det händer ju inte så ofta, eller hur.
Nu skall det bli kul att se matchen mot Barkarö på fredag. / Thomas


<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer