Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Arboga Södra IF F06-07
1 - 9
Västerås BK 30 F06
Arboga Södra IF F06-071 - 9Västerås BK 30 F06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 18:30
Plats:Ekbacken ip
Tävling:
Matchnummer: 213166011
Samling:17:30, Ekbacken ip
Trupp:#2 Tilly Deighton
#3 Alice Niemelä
#7 Ebba Lindblad
#8 Wilma Delerud
#9 Tilde Jexby
#10 Melina Amanuel
#15 Isabell Svensson
#16 Alma Norling
#23 Thea Lindén
#25 Mira Keilin
#27 Ophelia Dahl
#29 Isola Hansson
#35 Lovisa Söderbäck
Arboga Sö F06 - BK30 F06 1-10
2019-05-19 18:03
Vi vann vår tredje raka seger i grupp röd när vi besegrade Arboga Sö med 10-1 på bortaplan. Efter en första period med lite segt spel så fick vi igång spelet ordentligt i andra och tredje perioden. Andra perioden blev en total utspelning av motståndarna och vi gjorde 5-0. I tredje satte vi ytterligare 3 mål och fick ihop till klara 10-1 totalt. Mycket bra spel i två perioder. (Arboga rapporterade in resultatet till 1-9 vilket var fel.)
Matchen började i högt tempo och redan i andra minuten spelade Thea upp bollen centralt till Isabell som höll undan sin motståndare och slog en fin djupledsboll där Isola sprang igenom motståndarförsvaret och kunde lägga bollen lugnt vid sidan av målvakten, 0-1.
I 4 min fintar Melina bort sin bevakning och spelar fram Isola som skjuter över denna gång. Minuten efter får Arboga sin första hörna men vi kan rensa undan bollen.
I 7 min springer Tilde runt på vänsterkanten och slår ett bra inlägg till Isola som skjuter rakt på målvakten som räddar. Tilly sparkar ihop med Melina i ett anfall och skadar foten så illa att hon måste utgå.
I 9 min kastar Wilma ut en lång boll som Tilde snappar upp och går runt på vänsterkanten men skottet går utanför. Minuten efter kommer Arboga i ett bra anfall och deras bäste spelare springer igenom vårt försvar och skjuter bollen otagbart för Wilma i mål, 1-1. Nu blev det lite nervöst i BK laget och spelet blev lite stressigt med många bortslagna bollar istället för lugna passningar.
I 13 min vinner Melina bollen på Arbogas planhalva och passar fram till Alice som skjuter utanför.
Spelet böljar fram och tillbaka på mittplanen utan att något lag kommer till bra lägen.
I 18 min vinner Melina bollen högt upp på Arbogas planhalva och skjuter ett hårt skott som målvakten reflexräddar, returen skjuter Alice tätt över ribban. Där var det nära ett ledningsmål för BK. Spelet fortsätter att snurra runt på mittplanen och inget lag lyckas etablera något bra passningsspel. Mycket bollar går fram och tillbaka som ett flipperspel.
I 25 min springer Ophelia igenom på högerkanten och skjuter mot mål, bollen studsar till Isola som lägger bollen lugnt bredvid målvakten, 1-2, vilket blir resultatet efter första perioden.
Efter en genomgång av spelet från period 1 och där tjejerna pratar ihop sig att de kan mycket bättre än vad de hittills presterat så går vi ut till andra perioden.
I 26 min kastar Mira ett bra inkast till Ophelia som passar in till Isola men målvakten räddar skottet till hörna som blir resulktatlös.
I 27 min tar Isola en inspark avancerar någar meter och skjuter ett bra och hårt skott, en Arbogaback försöker täcka skottet men styr bollen i bortre burgaveln, 1-3, hattrick av Isola.
I 29 min har Ophelia och Melina ett bra väggspel som leder fram till en hörna. Två minuter senare jobbar Melina fram bollen till Isola som distinkt skjuter bollen i mål, 1-4.
I 32 min dribbler Melina snyggt fram på högerkanten, bryter in mot mål och lägger en höger yttersida bredvid målvakten, 1-5.
Minuten efter kastar Wilma ut en lång boll till Ophelia som springer förbi alla Arbogaspelarna och passar in till Isola som skjuter bollen i mål, 1-6.
I 37 min passar Isabell och Isola sig igenom men skottet går utanför.
I 41 min erövrar vi bollen på mittplanen och Alma spelar fram Tilde som rundar sin spelare, passningen går till Melina som fintar sin back och lägger bollen otagbart i mål vid sidan av målvakten, 1-7. 5 mål på 16 minuter, nu rullar tjejerna bollen mycket bra till varandra och vi använder båda kanterna. Försvaret med Thea L, Mira, Alma och Ebba var mycket säkra och släppte inte igenom några farliga anfall. Alla spelade lugna uppspel till mittfältarna och Arboga kom inte nära att kunna bryta våra uppspel.
I 42 min testar Isabell ett hårt skott mot Arbogamålet men skottet går tyvärr rakt på målvakten.
Minuten efter kommer Lovisa i ett bra läge och skjuter men ett Arboga ben styr bollen till Melina som skjuter över.
I 44 min får Arboga en hörna som avslutas med ett skott på mål men Wilma är säkerheten själv mellan stolparna och räddar skottet.
I 48 min driver och dribblar Tilde sig fram på högerkanten och slår ett fint inlägg till Lovisa som skjuter utanför. Lovisa tar ett uppspel från Arboga, avancerar och skjuter igen men också denna gång går bollen utanför.
Period 2 slutar med ytterligare 5 mål för BK som nu leder med 7-1. Tjejerna spelade hela andra perioden med mycket bättre inställning, tuffare tag där vår tacklingsträning verkar ha gjort att de flesta tjejerna nu tar för sig ordentligt i närkamperna. Till och med så att Arbogas ledare tyckte att vi spelade för tufft men det tyckte inte domaren och det är ju han som bestämmer. Mycket bra gjort av våra tjejer att vinna bollen i så många närkamper.
I 52 min får Wilma till en jätteutspark som går halvvägs in på Arbogas planhalva och Alice snappar upp bollen, spelar in en jättefin passning till Isola som skjuter bollen i mål, 1-8, Isolas 6:e mål i matchen.
I 55 min skjuter Alice bollen hårt utanför efter ett fint inlägg från Ophelia. Nu går några minuter där inget av lagen kommer fram till avslut. Vårt mittfält med Tilde, Ophelia, Lovisa och Isabell håller bollen igång och kommer runt på båda kanterna med fina inlägg till våra snabbspringande anfallare Isola, Alice och Melina.
I 62 min kastar Mira ännu ett mycket bra inkast, denna gång till Ophelia som hittar Melina mitt framför målet med en fin passning. Melina gör inget misstag utan placerar lugnt in bollen intill stolpen, 1-9.
I 65 min får BK en hörna och bollen går till Ebba som slår ett inlägg som styr på Lovisas knä men bollen går tyvärr utanför.
I 72 min rycker Melina förbi två Arbogabackar och skjuter bollen i mål, 1-10.
Matchen slutar 1-10 och vi har nu tre raka segrar i grupp röd. Det var en rolig match med många mål även om den inte var så spännande efter att vi gjort 3-1. Alla tjejerna var mycket nöjda med spelet de presterat och det var jag också. Kul att vi kunde göra så många mål även om de denna gång hamnade hor Isola 6 mål och Melina 4 mål. Ibland har man flyt i avsluten och ibland har man lite otur men det brukar jämna ut sig. Nu får de övriga BK spelarna visa att de också kan göra mål när vi i nästa match har GIF hemma på Ringvallen kommande söndag. MYCKET BRA SPELAT ALLA BK-TJEJER.
/ Thomas


<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer