Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Irsta IF F05/06 Grön
2 - 0
Västerås BK 30 F06
Irsta IF F05/06 Grön2 - 0Västerås BK 30 F06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 maj, 10:00
Plats:Klinta IP 2
Tävling:
Matchnummer: 213168004
Samling:09:00
Trupp:#7 Ebba Lindblad
#8 Wilma Delerud
#13 Wilma Larsson
#14 Thea Kvam
#17 Amanda Faramarzi
#20 Emily Faramarzi-Alldén
#21 Alva Kulin
#25 Mira Keilin
#28 Cecilia Brunzell
#29 Isola Hansson
#32 Tyra Messing
#33 Vanna Thornberg Jähresten
#34 Hilda Slettengren
#35 Lovisa Söderbäck
#37 Svea Felicetta Pontillo
#38 Selma Güclü-Nordin
Irsta IF F05/06-BK30 F06 vit 2-0
2019-05-04 18:52
Första seriematchen för lag vit som spelar i den lite lättare gröna serien var idag mot Irsta IF F05/06 borta på Klints IP. Det är alltid kul när matcherna drar igång och vi får se hur vi klarar oss mot andra lag i Västmanland. Det blev en jämn match med ett litet övertag från Irsta som också vann med 2-0.
Västmanlands fotbollsförbund har skapat fyra serier i olika svårighetsgrad där svarta serien är den svåraste, sedan följer röd, blå och grön på samma sätt som backarna i utförsåkning. Vi har anmält lag i serie röd som vi kallar det svarta laget och i serie grön som vi kallar vita laget. Den största skillnaden som jag ser det är hur bra motståndarna är. Vi kommer att spela samma spel i båda serierna men i gröna serien har man lite mer tid på sig vilket flera i laget behöver. Över till dagens match:
Matchen startade med bra spel från båda lagen och var ganska jämn. Kanske hade Irsta ett litet övertag under den första perioden på 25 minuter. Båda lagen jobbade hårt för att komma fram till avslut men oftast fastnade de i bra försvarsspel från båda håll. Wilma D stod i mål, då båda våra ordinarie målvakter är skadade, och hon styrde försvaret bra. BK hade några försök att komma runt på kanterna men vi lyckades inte få in bollen till våra anfallstjejer utan inläggen fastnade oftast hos Irstas målvakt swom också hon var mycket bra. Det var långa stunder en hård kamp på mittfältet och inte så många avslut på mål.
I 13 min hade Irsta ett hårt skott som gick stolpe ut, där var det nära ett ledningsmål. Istället blev det Irsta som tog ledningen med 1-0 i 22 min med ett hårt skott alldeles intill vänster stolpe. Vi spelade 3-3-2 i första perioden och hade problem med Irstas mittfält som spelade med 4 mittfältare.
I andra perioden gick vi över till 3-4-1 och då blev det jämnare på mittfältet.
BK får en frispark 15 meter utanför Irstas straffområde och Alice skjuter ett hårt pressat skott som målvakten med möda lyckas rädda. Minuten efter får vi en ny frispark, denna gång ca 7 meter utanför straffområdet och Alva K skjuter en mycket bra frispark som träffar kryssribban och går utanför. Där hade vi otur.
Spelet jämnades ut och det blev inte några fler riktiga målchanser i mellanperioden.
I tredje perioden fortsatte det jämna spelet med mycket få målchanser. Bra försvar och duktiga målvakter tog udden ur alla anfall till den 71 min då Irsta fick igenom ett kanonskott som Wilma hade fingrarna på men inte lyckades tippa ut utan bollen gick intill höger stolpe och det var 2-0 till Irsta.
Matchen slutade 2-0 och vi gjorde en bra första seriematch. Kanske blev det mer försvarsspel än anfallsspel men vi kämpade in i det sista. Framöver behöver vi träna på att hålla bollen inom laget och inte skjuta bort den i trängda lägen, att prata och hjälpa varandra mer genom att vara tillgängliga för passningar. Det får bli nästa veckas träningsmål.
Tack än en gång alla tjejer för en kul och spännande match. På onsdag går svarta laget igång mot VIK F05 på Apalby. Det skall bli kul att se hur vi klarar oss där. / Thomas  

<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer