Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Västerås BK 30 F06
4 - 0
Kolsva IF/Forsby FF
Västerås BK 30 F064 - 0Kolsva IF/Forsby FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 maj, 10:30
Plats:Ringvallen 1
Tävling:
Matchnummer: 213168014
Samling:09:30
Trupp:#5 Bella Carlzon
#10 Melina Amanuel
#11 Isabella Harman
#13 Wilma Larsson
#14 Thea Kvam
#16 Alma Norling
#17 Amanda Faramarzi
#21 Alva Kulin
#22 Lova Jonsson
#23 Thea Lindén
#24 Alva Pettersson
#30 Lovisa Pahlin
#32 Tyra Messing
#33 Vanna Thornberg Jähresten
#34 Hilda Slettengren
#37 Svea Felicetta Pontillo
#38 Selma Güclü-Nordin
BK30 F06 - Kolsva/Forsby F06 4-0
2019-05-19 19:17
Första segern i grupp grön för BK-tjejerna mot Kolsva/Forsby på Ringvallen idag. Det var ett mycket laddat BK-lag som tog sig an motståndarna och vi kämpade ner dem till slut. Efter 0-0 efter första perioden så lossnade det rejält i andra med 4 fina mål. Inga mål i sista perioden då tröttheten gjorde spelet sämre både för oss och Kolsva/Forsby. Vi spelade lite för mycket på mitten och de gånger vi kom ut på kanterna så blev också spelet mycket bättre. Något att ta med till kommande matcher. Kolsva och Forsby har slagits ihop pga att Kolsva inte hade tillräckligt med spelare för att köra ett lag själva. Vi kommer att möta Forsby/Kolsva ännu en gång under vårsäsongen.
I 2 min kommer K/F i ett anfall och avslutar med ett skott som Isabella klarar.
I 5 min kommer Isola igenom K/F försvaret och skjuter men målvakten räddar. Minuten efter kommer K/F i ett bra anfall men Isabella rusar ut och tar bollen innan deras anfallare hinner fram. Bra gjort.
I 7 min slår Alma ett bra uppspel till Isola men K/F bryter. Minuten efter bryter Selma ett uppspel och passar till Isola som väggar till Wilma men skottet blockeras av K/F försvaret.
I 11 min kommer BK i ett fint anfall där Alma passar till Bella som skarvar bollen vidare till Isola. Hon vänder runt och passar till Thea K som väggspelar med Wilma men vi springer tyvärr offside.
I 14 min passar Vanna till Amanda som slår fram bollen till Alice som skjuter men målvakten räddar skottet.
I 16 min rusar Isabella ut och avstyr ett anfall. Utsparken går till Alva K som fälls och BK får frispark. Thea L passar till Vanna som skarvar bollen framåt men K/F hinner först och rensar undan bollen.
BK får några inkast som vi förvaltar bra och kommer igenom på kanten, tyvärr går skotten utanför eller rakt på målvakten.
I 20 min skjuter Isabella en utspark som går till Lova, bollen skarvar hon vidare till Alice med målvakten reflexräddar skottet och K/F försvaret får undan bollen till hörna. Alice slår en fin hörna och Alva P skarvar bollen till Vanna som skjuter tätt utanför. Där var det nära ett mål.
Första perioden slutar 0-0 och det var mycket spel och kamp mitt på planen från båda lagen. Inte mycket spel på kanterna men det skall vi ändra på i period 2.
I 28 min kommer BK i ett fint anfall där Isola spelar till Wilma som lägger tillbaka bollen till Isola som placerar bollen nere i vänstra hörnet otagbart för målvakten, 1-0.
I 30 min kommer ett fint anfall på högerkanten där Isola skarvar ut bollen till en löpande Bella. Bella kommer runt backen och slår ett inlägg som K/F rensar till hörna. Hörnan tas av Alva K som lägger en mycket väl avvägd hörna som går mot bottre stolpen där Wilma rusar fram och knäar bollen upp i nättaket, 2-0. Äntligen mål på en hörna, bra av Wilma att hålla sig framme och avsluta så bra.
I 33 min sparkar Isabella ut bollen långt och K/F målvakt går ut. Isola tar utsparken och ser att målvakten är långt ute och försöker lobbskjuta bollen över målvakten men lobben går utanför, bra tänkt.
I 35 min kommer Bella runt på kanten igen och slår ett fint inlägg till Isola som rullar in bollen i mål invid höger stolpe, 3-0. Nu börjar vi rulla upp bollarna på båda kanterna ända från försvaret där Alma, Alva P, Thea L, Selma och Tyra nu verkligen försöker att hitta mittfältarna med långa bollar på kanterna. På mitten spelar Vanna, Alva K, Melina, Lova, Bella, Thea K och i anfallet Wilma, Isola, Alice och Amanda.
Alla på mittfältet tog också ett stort ansvar i försvaret när K/F kom i sina anfall vilket gjorde att de inte kom fram i så många riktigt farliga anfall.
I 45 min kommer K/F bästa anfall och de får från nära håll skjuta två gånger men Isabella räddar båda skotten, det sista på mållinjen.
I 47 min kommer vi i ett bra anfall där Melina spelar till Alice som lägger ut bollen på högerkanten till Lova som anancerar och skjuter ett hårt skott mot mål som går in mellan benen på målvakten, 4-0.
Lova, Alice och Melina har några fler chanser i slutet av andra perioden men skotten går oftast på målvakten eller utanför.
Vi bestämde att fortsätta spela bra fotboll i sista perioden och försöka göra några fler mål samtidigt som vi skulle hålla tätt bakåt. Vi lyckas med att hålla tätt men spelet i tredje perioden var inte bra mest pga att att var trötta i värmen. K/F var också de mycket trötta så det blev mest spel på mittplanen.
Alla anfallarna hade några halvchanser men vi lyckades inte få in bollen.
Sista perioden slutar 0-0 och matcher 4-0 till BK. Spelet i vita laget blir bättre och bättre och kan vi fortsätta med mer spel på kanterna så kommer vi att få mer tid att spela en lugnare fotboll med fler och bättre passningar vilket gör att vi får ännu mer tid att spela bra fotboll.
Jag vill tacka alla tjejer för en mycket bra insats med hårt kämpande mot en ganska bra motståndare. Nu blir det kul i fortsättningen att se vad vi kan åstadkomma. Ser redan fram mot nästa match. / Thomas<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer