Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Västerås BK30
7 - 0
Västanfors
Västerås BK307 - 0Västanfors

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 10:00
Plats:Ringvallen IP
Samling:09:15, Rum 2
Träningsmatch mot Västanfors 7-0
2019-04-13 20:53
Målet med dagens träningsmatch mot Västanfors var att vi skulle skapa ett bra samspel med mycket löpningar utan boll. I de tidigare träningsmatcherna har vi inte klarat av att spela över hela planen under kontrollerade former utan har varit alltför stressade. Idag var inte resultatet det viktigaste. Tjejerna spelade årets bästa fotboll och vi jobbade som ett lag tillsammans. Det var jätteroligt att se att de kunde spela fin fotboll från försvarsspel till uppspel genom mittfältet till snabba anfall med många bra avslut. 
BK-tjejerna skapade ett hårt tryck på Västanfors från första minuten och vi hade en konstant press mot deras mål. Vi kom till några bra halvchanser de första 5 minuterna med skott från Tilly, Alice och Isola. Västanforsmålvakten får verkligen kämpa för att freda sitt mål.
I 7 min springer Isola igenom försvaret på en bra boll från Isabell och skjuter bollen i mål, 1-0. Tjejerna jobbar på med det fina spelet och hittar uppspel både på höger- och vänsterkanten. Alla vill vara med och bidra till att spelet fungerar. I 17 min får Melina en bra skottchans och skjuter ett hårt skott just utanför. Minuten senare kommer vi fram på mitten och Melina kan frispela Isola som skjuter bollen bredvid målvakten till 2-0. Nu rullar vi bollen riktigt bra och i 20 min får Alva K bollen på vänsterkanten, spelar in den till Isabell  som från 20 meter skjuter bollen stenhårt upp i höger kryss, jättesnyggt, 3-0.
I 23 min spelar Melina ut bollen till Tilly på högerkanten där hon rundar sin back och slår ett fint inlägg som Melina möter med ett hårt skott som målvakten reflexräddar. Där var det nära igen. Minuten efter är det dags igen när Tilly stjäl bollen på kanten och spelar in till Wilma D som skjuter ett hårt skott men målvakten räddar skottet till hörna som blir resultatlös. Slut på första perioden och ledning med 3-0.
Försvaret med Thea L, Mira, Ebba, Alma och Wilma D håller Västanfors utanför vårt straffområde och ger dem ingen chans att få till bra avslut mot Isabella i BK-målet.
I andra perioden går tempot ner och BK-tjejerna blir nog lite bekväma och vi släpper upp Västanfors till lite fler halvchanser men det blir aldrig riktigt farligt. Efter ett mycket bra samspel hela vägen från Isabella genom mittfältet och abfallet så går bollen fram till Melina som skjuter 4-0 i 38 min. Vi har nu flera uppspel genom hela laget med fina avslut men vi lyckas träffa stolparna och ribban flera gångar och får vi bollen på mål så räddar en mycket bra Västanforsmålvakt skotten.
I 49 min spelar Tilly fram Tilde som lägger in bollen framför mål till Melina som skjuter i stolpen. Mycket snyggt anfall där vi hellre spelade en bättre stående med spelare än sköt själva från lite dåligt läge.
Efter andra perioden har vi en ledning med 4-0.
I 53 min spelar Thea L upp bollen till Isabell som lyfter en långboll mot Alice. Alice vinner löpduellen mot sin back och skjuter bollen stolpe in, 5-0. I 60 minuten får BK en dubbelhörna efter att Västanforsförsvaret rensat undan Tillys första fina hörna. Nästa hörna blir en kort variant till Wilma D som lyfter in bollen till Melina som skjuter direkt men målvakten reflexräddar igen. Bra hörnvariant.
I 65 min slår Wilma en djupledsboll till Isola som skjuter ett bra skott men målvakten räddar. Minuten efter får Wilma chansen men skottet träffar ribban, mycket nära mål den gången. Minuten efter träffar Wilma stolpen med ett bra skott. det är bara centimetrar som räddar Västanfors från fler baklängesmål.
I 67 min kommer en BK-hörna från Wilma D och denna gången får vi fast bollen framför motståndarmålet och Mira kan från nära håll skjuta bollen i mål, 6-0.
I 72 min slår Wilma D en långboll mot Tilly på högerkanten, hon rundar sin back och skjuter bollen invid vänster stolpe till 7-0 som också blir slutresultatet.
Jag vill också passa på att ge mycket beröm till mittfältet, Ophelia, Alva K, Tilde, Isabell och Tilly, som i denna match skötte uppspelen med finess och som aldrig gick bort sig utan hela tiden hade kontroll på motståndarna. Alla tjejer skall ha mycket beröm för en bra insats och jag tror att ni hade roligt under hela matchen. Tack för en mycket underhållande match med fint spel även om den inte var så spännande men det kan jag förlåta. Nu blir det kul med Kvicksundscupen i slutet av April. /Thomas 

<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer