Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll
F06

Skogstorp
2 - 1
Västerås BK30
Skogstorp2 - 1Västerås BK30

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 mars, 14:00
Plats:Bortamatch
Samling:12:00, ringvallen parkering
Aktivitetsinfo: medtag svarta tränings stället
Träningsmatch mot Skogstorp borta (1-2).
2019-03-31 21:05
Innan samlingen fick vi 2 återbud pga skada. Det var våra två målvakter som båda blivit skadade och inte kunde spela. Efter lite övertalning ställde Isola, Wilma D och Alice upp och stod i mål varsin period. Vi ledare och alla spelarna vill tacka dem för att de så solidariskt ställde upp när vi hade problem, tack.
Nu till matchen:
BK tjejerna var mycket taggade när matchen skulle börja och på uppvärmningen var alla koncentrerade. När matchen startade försvann den taggade attityden och vi blev försiktiga och stillastående med alltför dålig markering. Skogstorp tog vara på detta och startade i högsta fart med ett bra passningsspel och kom i den ena anfallsvågen efter den andra. Vi fick inrikta oss på försvar och kämpade tappert men hade mycket svårt att få till något eget spel, det blev mest långa bolla upp på våra två anfallare.
Redan i 3 minuten kom Skogstorp igenom vårt försvar och fri kunde deras anfallare skjuta 0-1 invid vänster stolpe, ett otagbart mål för en hårt kämpande Wilma D i målet. Minuten senare bryter sig Alice igenom och skjuter ett hårt skott stolpe ut, där var det nära. Hade vi fått mål där skulle vi nog repat mer mod men Skogstorp sprang och passade sig igenom gång på gång men avsluten var tack och lov lite sämre. BKs spel blir stressigt och passningarna sitter inte till rätt spelare och då får vi jaga efter bollen hela tiden vilket är jättejobbigt. Första perioden slutar 0-1 och tjejerna är mycket trötta efter allt jagande.

I 26 min kommer BK i ett bra anfall och Melina skjuter ett hårt skott i ribban. Då vi har medvind i andra perioden så lyckas vi jämna ut spelet lite även om Skogstorp fortfarande har de flesta avsluten men Isola och hela försvaret kämpar storartat för att inte släppa in något mål.
I 38 min slår Skogstorp en genomskärare mellan våra backar till en klart offside-stående anfallare som från nära håll skjuter bollen invid vänster stolpe och domaren godkänner målet vilket var lite trist.
Tjejerna blir lite mer taggade och kämpar på för en reducering och i 43 min slår vi en bra boll till Alice som tar emot bollen fintar sin back och slår ett inlägg som Tilly förvaltar väl genom att skjuta bollen vid sidan av målvakten, 1-2. Efter andra perioden står det 1-2.

I sista perioden så tar BK tjejerna det lite lugnare och spelet blir bättre med fler passningar och lite lugnare uppspel. Vi har några halv-chanser att  kvittera men Skogstorps målvakt spelar bra och räddar våra skott. Det blir inga mål i sista perioden och Alice som målvakt bakom ett hårt jobbande försvar håller också nollan.
Vi får framöver jobba mer med kondition, bollmottagning, spel utan boll och passningar då skall vi nog kunna ge lag på Skogstorps nivå en riktig match. Hoppas vi får möta dem i Kvicksundscupen, då skall vi ge dem en omgång.
Tack för en riktig kämpamatch tjejer. Ser fram emot kommande träningar och nästa match kommande helg, då vi möter Kolsva hemma. /Thomas<< Tillbaka

 
 
Föreningens Sponsorer